Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ο «μεταμορφωμένος» Σάντος!

Ένας… αλλαγμένος Φερνάντο Σάντος, περισσότερο κλειστός και όχι ιδιαίτερα ήρεμος, καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς με τη Λετονία, επιδιώκοντας να «τσιτώσει» τους διεθνείς.

Ο «μεταμορφωμένος» Σάντος

Την επόμενη της αγχωτικής νίκης επί του Λιχτενστάιν, ο Πορτογάλος προσπάθησε να βελτιώσει τα κακώς κείμενα της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο στο Βαντούζ. Έκανε συχνές παρατηρήσεις, έβαλε τις φωνές όποτε χρειάστηκε και περιμένει από τους παίκτες του να ανταποκριθούν σήμερα το βράδυ.

Είναι από τις σπάνιες φορές που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα επιλέξει ο Φερνάντο Σάντος σχετικά με το αρχικό σχήμα. Δεν φανερώνει τις επιλογές του γιατί υπάρχουν διλήμματα από τη μέση και μπροστά. Ίσως, όμως, γιατί θέλει να έχει σε πλήρη ετοιμότητα τους παίκτες του. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο εκλέκτορας τόνισε ότι η τακτική και η φιλοσοφία της «γαλανόλευκης» δεν αλλάζουν.

Ανοικτές δύο θέσεις

Με σχήμα 4-2-3-1, το οποίο «μεταφράζεται» και 4-3-3, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει τρεις με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Παρασκευής. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης. Τη θέση του τιμωρημένου Χοσέ Χολέμπας θα πάρει ο Γιώργος Τζαβέλλας, ενώ οι άλλοι τρεις της άμυνας θα διατηρήσουν τις θέσεις τους. Δεξιά στην άμυνα θα βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης και οι δύο στόπερ θα είναι οι: Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Δημήτρης Σιόβας.

Οι δύο χαφ στον άξονα θα είναι ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιάννης Μανιάτης. Μία θέση παίζεται μεταξύ του Σωτήρη Νίνη και του αρχηγού της Εθνικής, Γιώργου Καραγκούνη. Δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ αριστερά διεκδικούν τη θέση ο Γιώργος Σαμαράς με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο φορ της Σέλτικ έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας του τραυματισμού του και έτσι ο Σάντος το σκέφτεται. Ο μεσοεπιθετικός της Μπολόνια ήταν βασικός με το Λιχτενστάιν, δοκιμάστηκε στις τελευταίες προπονήσεις και θέτει υποψηφιότητα για την ενδεκάδα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου.

Η Λετονία στηρίζεται στην άμυνα

Με νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Μάριανς Πάχαρς, η Λετονία θα παίξει αμυντικά για να κρατήσει το μηδέν και να «δραπετεύσει» από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με θετικό αποτέλεσμα.

Στην ανάλυση των Λετονών μέσω βίντεο, ο ομοσπονδιακός προπονητής στάθηκε στην καλή άμυνα που διαθέτουν, εστιάζοντας στον τρόπο που θα τη διασπάσουν. «Είναι μία συμπαγής ομάδα με καλή αμυντική γραμμή. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους να τους ανοίξουμε. Χρειάζεται να κυκλοφορήσουμε γρήγορα την μπάλα με συχνές αλλαγές παιχνιδιού».

Ο Φερνάντο Σάντος επανέλαβε ότι πρέπει να πιέσουν ψηλά τη Λετονία για να προκαλέσουν το λάθος του αντιπάλου. Για την προϊστορία, η Εθνική έχει τέσσερις νίκες σε επτά αγώνες κόντρα στη Λετονία με τον απόντα, Φάνη Γκέκα να έχει σκοράρει επτά φορές σε τρία παιχνίδια.

Προσοχή στις κάρτες

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά εννιά διεθνείς βρίσκονται στο όριο καρτών οπότε θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι αγωνιστούν. Ο λόγος για τους: Καρνέζη, Τζαβέλλα, Μανιάτη, Τοροσίδη, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Κονέ, Τζιόλης και Φορτούνης, οι οποίοι εάν δεχτούν κάρτα χάνουν το επόμενο ματς με τη Σλοβακία. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: