Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ρίσκο που πρέπει να βγει…!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog στο gazzetta.gr για το νέο προπονητή του Άρη Ζόραν Μιλίνκοβιτς και την ασπίδα του Ζόραν Λόντσαρ στην επιλογή. Όλοι περιμέναμε ότι μετά την λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Χατζηνικολάου, θα υπήρχε άμεσα ο νέος προπονητής των κιτρίνων. Το σίριαλ με τον Κούπερ κράτησε για 3-4 μέρες, ο κ. Ηλιάδης είναι αλήθεια ότι το πάλεψε, αλλά ο Κούπερ ή για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς ο Καμάνιο δεν θα επέτρεπε ποτέ μία τέτοια κίνηση εκτός αν ο ΑΡΗΣ πρόσφερε κανά 800αρι για απολαβές.
Οι σχέσεις του ΑΡΗ με τον Κούπερ ποτέ δεν χάλασαν και απόδειξη είναι η υπογραφή του Αργεντίνου στον διακανονισμό για τα οφειλόμενα με ένα σημαντικό κούρεμα. Οι σχέσεις αντιθέτως με τον Καμάνιο έχουν χαλάσει – ανεξαρτήτως διοίκησης- γιατί ο εκπρόσωπός του ήθελε να φέρει στην ομάδα ο ίδιος ήδη «κλεισμένους» παίκτες.
Με δεδομένη την εμπειρία του Ηλιάδη από την πρώτη στιγμή έπρεπε να αντιληφθεί ότι αυτή η περίπτωση δεν θα προχωρήσει. Και όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά σηκώθηκε και ο πήχης πολύ ψηλά. Ακόμα ψηλότερα τον ανέβασε η ανακοίνωση της ΠΑΕ χωρίς στην ουσία νόημα που ανέφερε ότι θα αποκτηθεί ικανός, έμπειρος προπονητής που θα δώσει όραμα.
Δεν έχει ουσία γιατί από την μία αναφέρεται σε μία πράξη δυο-τριών ημερών αργότερα, αλλά το κυριότερο γιατί τώρα ο Μιλίνκοβιτς που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στον κόσμο πολύ πιο εύκολα θα ακούει και θα διαβάζει ότι δεν είναι έμπειρος (μόνο στην Σερβία έχει δουλέψει) και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί σήμερα να δώσει όραμα.
Θεωρώ αν μη τι άλλο γραφικούς όσους κρίνουν την αξία του και σχολιάζουν και το τρίτο σκέλος της ανακοίνωσης της ΠΑΕ περί ικανότητας. Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν αν είναι καλός ή κακός προπονητής ο Σέρβος και από χθες το βράδυ τα… ακούει ως μη ικανός;
Το ίδιο έγινε και με τον  Κέστνερ ή (Κέβιν Κόστνερ που τον έλεγαν το ΣΚ οι φίλοι του ΑΡΗ). Βγήκε άχρηστος από τους προπονητές της κερκίδας που την μόνη σχέση που μπορεί να έχουν με τον συγκεκριμένο είναι να αγοράσουν κανά dvd του ηθοποιού, ενώ όσον αφορά το γερμανικό ποδόσφαιρο, έχουν παρακολουθήσει τον ΑΡΗ με την Λεβερκούζεν και την Σάκε με τον ΠΑΟΚ.
Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να κρίνω ένα Σέρβο και ένα Γερμανό τεχνικό που δεν τους έχω δει ποτέ να κοουτσάρουν. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το γιατί πρέπει προκαταβολικά να τους βγάλουμε άχρηστους και μετά σαν την πολύξερη… πεθερά αν δεν βοηθήσουν τα αποτελέσματα δικαιωμένοι να αναφωνήσουμε «Τα έλεγα εγώ…».
Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να μιλήσουν και να γράψουν για τον (κάθε) Κέστνερ (πχ ο συνάδελφος Λευτέρης Ντανοβασίλης από το gazzetta.gr μετά από δική μας αίτηση μας έγραψε ένα κατατοπιστικότατο άρθρο για τον Γερμανό τεχνικό). Ο άνθρωπος όμως ασχολείται όλο τον χρόνο για την Μπουντεσλίγκα, δεν τον κρίνει την μέρα που τον θέλει ο ΑΡΗΣ ή όποια άλλη ομάδα.
Για τον Μιλίνκοβιτς από χθες το βράδυ έχουμε… επίθεση φιλίας από όποιον μιλάει Σέρβικα ή φυσικά ανήκει στην σχολή των Πλάβι. Μπάγεβιτς, Μιλόγεβιτς, Λόντσαρ, Κοκότοβιτς είναι μερικοί από τους συναδέλφους του που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Προφίλ δουλευταρά που βγάζει νέα ταλέντα, καλύτερος προπονητής στην  Σερβία για δυο χρονιές και άλλα πολλά πάντα θετικά. Αυτά λένε οι συμπατριώτες του που τον ξέρουν. Αν είναι η αλήθεια ή τα καλά λόγια της… αρχής θα το δείξει ο χρόνος.
Σε κάθε περίπτωση η επιλογή του Ηλιάδη είναι ένα ρίσκο. Μεγάλο μάλιστα το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να βγει. Ο Ηλιάδης ποντάρει πολλά στον Ζόραν Λόντσαρ, που δεν θα πρότεινε απλά ένα προπονητή για να κάνει μία… αρπαχτή. Ο Λόντσαρ είναι η ασπίδα και ο άνθρωπος κλειδι στην υπόθεση.
 Ο «κοντός» φορ που για 5 χρόνια φόρεσε και τίμησε την φανέλα του ΑΡΗ ξέρει καλά ότι και για τον ίδιο είναι ευκαιρία ζωής η παρουσία του Μιλίνκοβιτς στον ΑΡΗ. Και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα έρχονταν μαζί με ένα προπονητή που δεν τον θεωρεί καλό. Μάλιστα όπως δήλωσε το πρωί στην εκπομπή του AllAboutARIS στο Libero 107,4, τον θεωρεί τον καλύτερο Σέρβο προπονητή.
Όποια κι αν είναι η πραγματικότητα, το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα μετρήσει. Και η πίεση είναι δεδομένη από το πρώτο κιόλας ματς την Κυριακή με τον Λεβαδειακό. Με μία νίκη και ο Σέρβος και ο οργανισμός που λέγεται ΑΡΗΣ θα έχουν πετύχει αν μη τι άλλο την αλλαγή ψυχολογίας. Απαιτούμενη για την επιτυχία σε τεράστιες ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ…
Ο Ηλιάδης από την πλευρά του ξέρει καλά τι μπορεί να σημαίνει ένα δεύτερο λάθος στο αγωνιστικό. Και επειδή το γνωρίζει θέλω να πιστεύω ότι η επιλογή του Σέρβου θα αποτελέσει την απαρχή της αγωνιστικής ανάτασης. Το ξανασημειώνω. Πήρε ένα ρίσκο και μάλιστα μεγάλο. Αν του βγει θα είναι μεγάλη η επιτυχία του, αν όμως όχι η αποτυχία δεν θα γίνει ανεκτή από τον κόσμο της ομάδας που είναι δεδομένο ότι και την Κυριακή θα είναι στο πλευρό της ομάδας.
ΥΓ1 Δεν ξέρω ούτε τον Κέστνερ, ούτε τον Μιλίνκοβιτς. Αν κρίνω όμως ότι για τον ένα εγγυήθηκε ο Λόντσαρ και για τον άλλο μεταξύ άλλο ο Μούτας, είμαι… φόλα Μιλίνκοβιτς!!!
ΥΓ2 Τώρα που έγραψα για Μούτα, είναι αλήθεια ότι δεν ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας γιατί θέλει εκτός των δεδουλευμένων (που φυσικά τα δικαιούται) και αποζημίωση; Πρέπει να απαντήσει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ και φυσικά να σταματήσει να ανέχεται όσους ακόμα και σήμερα τον λιβανίζουν και διαρρέουν ότι δεν ήταν δικές του επιλογές όλοι οι παίκτες. Αν και για μένα αυτό ε'ίναι χειρότερο, δείτε τι δήλωνε στις 20 Ιουλίου για Χατζηνικολάου, Ηλιάδη, αλλά και παίκτες όπως ο Τάτος και για το ποιος έχει την ευθύνη για τις μεταγραφές. (http://www2.allaboutaris.com/item.asp?id=24695 ). Από τις μετέπειτα τοποθετήσεις του, αλλά κυρίως πράξεις θα καταλάβετε γιατί το καλοκαίρι ο Ηλιάδης έκανε ένα μεγάλο λάθος που θα τον κυνηγάει όλη την χρονιά. Κια για να διορθωθεί πρέπει να του...βγει ο Σέρβος.
ΥΓ3 Με την ΑΜΚ ρε παιδιά πότε θα βγει η περίφημη ανακοίνωση; Για να πάνε στην θέση τους  και τα βουνά και οι λοφίσκοι και να τελειώνει και αυτό το παραμύθι ή τέλος πάντων να αρχίσει ένα νέο με… πρίγκηπα. Oι της ΚΜΑ πάντως δηλώνουν σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα μπει ένα τέλος.
ΥΓ4 Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες του κ. Ζέρβα στην ΚΜΑ με τον κ. Μυσιρλή. Ναι, του αντιδημάρχου που ευχήθηκε να πέσει ο ΑΡΗΣ με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ΚΜΑ, που όταν είχε προβεί στην τοποθέτηση ο κ.  Ζέρβας τον είχε ξεσκίσει στο ράδιο (και καλά έκανε), αλλά χθες ήμασταν χαμόγελα και αγκαλιές μόλις 6 μήνες μετά.  Έρχονται και εκλογές σε λίγους μήνες, αλλά ο… πολιτικός βρίσκει και τα κάνει. Όταν αυτός ή κάποιος όμοιός του λειτουργήσουν ανάλογα μην βγείτε να… φωνάξετε ή μην ζητήσετε να ανακαλέσουν. Τρέξτε να βγείτε αγκαλιά φωτογραφία και διαφημίστε κιόλας ότι του πουλήσατε και αναμνηστικά για τους φίλους του. Αυτό είναι πολιτισμός! Ή μήπως λέγεται κάπως αλλιώς;
ΥΓ5 Ενδιαφέρουσες οι απομαγνητοφωνήσεις για τα στημένα. Πότε είπαμε θα τις διαβάσουμε για να δούμε ποιοι πρόεδροι ομάδων...μιλόύσαν για τα παιχνίδια και τους...ρεφ;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: