Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Με το φτωχό μου το μυαλό... λέω εγώ!!

Διαλέγεις και παίρνεις. Θέλεις να έχεις δικαιοσύνη στο στυλ της ΟΥΕΦΑ που δε δέχεται να ακούσει την υπεράσπιση του ΠΑΟΚ. Toυ Αντώνη Πανούτσου.
Με το φτωχό μου το μυαλό... λέω εγώ
Aφού πιστεύει ότι η έκθεση του παρατηρητή και το βίντεο είναι αρκετά για να αποδοθεί δικαιοσύνη ή δικαιοσύνη της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ, που οι δικηγόροι μπορεί να πουν ότι για αυτούς που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο είχε ευθύνη η Αστυνομία και μέχρι να βγει η απόφαση θα έχει περάσει δίμηνο; Χρειάζεται δηλαδή αυτή η παρωδία δικαστηρίου για να αποδοθεί δικαιοσύνη ή όπως και στην υπόλοιπη ζωή φτιάξαμε ένα σύστημα που θα μοιράζει μεροκάματα, είτε στους εισαγγελείς είτε στους πρώην δικαστές είτε στους δικηγόρους; Και απάντηση δεν χρειάζεται.
Όπως δεν χρειάζεται να συζητηθεί η επαναλαμβανόμενη άποψη ότι τα επεισόδια συμβαίνουν επειδή δεν υπάρχει έλεγχος στις θύρες. Πρώτον, για να υπάρξει σοβαρός σωματικός έλεγχος στις θύρες, με τον χρόνο να είναι ανάλογος του ελέγχου στα αεροδρόμια, η είσοδος των οπαδών θα έπρεπε να ξεκινάει τη μία μέρα και το ματς να αρχίζει την επόμενη. Δεύτερον, ακόμα και να γινόταν, θα έπρεπε να ελέγχεται και το εσωτερικό του γηπέδου, στο οποίο μπορεί να έχουν καβατζωθεί τα πυρομαχικά. Οριακά όλα αυτά γίνονται, όπως έχουν γίνει σε παλιότερα ντέρμπι, με την Αστυνομία να απασχολεί τρεις και τέσσερις χιλιάδες αστυφύλακες. Κάτι που στην Ελλάδα, που ακόμα και οι εκδότες είχαν συνοδούς αστυφύλακες, ακούγεται φυσικό, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη που σέβεται τα μεροκάματα που πληρώνει για την Αστυνομία, θα ήταν απίθανο.
Γνωρίζοντας λοιπόν ότι δεν μπορεί να υπάρξει προληπτικός έλεγχος, στην Ευρώπη κάνουν το εξής απλό. Παρακολουθούν τι γίνεται στις κερκίδες από τις κάμερες και μαρκάρουν όποιον κάνει χαριτωμενιές για να τον συλλάβουν στην έξοδο ή αν δεν το καταφέρουν, τον έχουν στα υπ' όψιν. Απόδειξη, η ιστορία με τους οπαδούς της Ντόρτμουντ, που σήκωσαν πανό «Solidaritat mit dem NWDO» αναφερόμενοι σε ακροδεξιό γκρουπ της περιοχής. Η Αστυνομία εξέτασε τη φωτογραφία, αναγνώρισε και συνέλαβε δύο και ψάχνει για τους υπόλοιπους.
Αλλά τι λέω, τι λέω, τι λέω... Εδώ πριν από ενάμιση χρόνο επιτέθηκαν και έσπασαν το κεφάλι του Κωστή Χατζηδάκη και οι δύο που βαράνε, ο ένας με τον σκούφο και ο άλλος που μοιάζει του Θωμά, έχουν βγει στην κάμερα με εικόνα ποιότητας διαβατηρίου και δεν έγινε τίποτα και θα γίνει με αυτούς που κάνουν ντου στους αγωνιστικούς χώρους; Εδώ γεμίζουνε με αυτοκόλλητα των clubs τις πινακίδες, που είναι σαν να κάνεις το αδίκημα και να το υπογράφεις και θα κάτσουν αστυφύλακες να αναλύουν φωτογραφίες;
Το σημαντικότερο που έχει να κάνει η ελληνική κοινωνία είναι να ξεφύγει από τη λογική καλό αδίκημα, κακό αδίκημα, που συνήθως το αν είναι καλό ή κακό το κρίνει αυτός που το έκανε. Απαγορεύεται να σηκώσεις πολιτικό πανό στο γήπεδο; Απαγορεύεται για όλα τα πανό, είτε γράφουν «Συμπαράσταση στους απεργούς της Χαλυβουργικής» είτε «Σουβλίστε τους λαθρομετανάστες». Δεν είναι συμπτωματικό ότι τα κόμματα που φωνάζουν πως η Ελλάδα ξεπουλιέται στους ξένους είναι τα κόμματα που κάνουν ό,τι θέλουν με τους δρόμους που τους κλείνουν, τους τοίχους που οι νεολαίες τους ζωγραφίζουν και τις δημόσιες υπηρεσίες που οι συνδικαλιστές τους βγάζουν μεροκάματα. Δικά τους και όχι των Ελλήνων είναι οι δρόμοι, τα ντουβάρια και οι ΔΕΚΟ, και για αυτό ανησυχούν ότι θα τα χάσουν.

Που πας με τρία μέτρια φορ;

Το ρίσκο στη Λιβαδειά του Ζεσουάλντο Φερέιρα να φυλάξει παίκτες για το ματς με τη Μάλαγα πήγε χαμένο, αφού οι παίκτες που θα μπορούσαν να... ψαρώσουν τους Ισπανούς είχαν μέτρια απόδοση. Με τα ατού του σε ιδανική μέρα ο Παναθηναϊκός θα είχε μια μικρή πιθανότητα να πιέσει τη Μάλαγα, αλλά με τον Χριστοδουλόπουλο να παίζει τον ρόλο του Φρατζέσκου στα 35, περιμένοντας να σκοράρει μόνο από φάουλ, τον Φορναρόλι να δείχνει ότι κατά λάθος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, τον Σισοκό να ζεσταίνεται μετά το 60' και τον Ζέκα να ταλαιπωρεί και να ταλαιπωρείται, η Μάλαγα κατάλαβε ότι δεν κινδυνεύει. Το αποτέλεσμα ήταν να πρεσάρει ψηλά με τη βεβαιότητα ότι και να σπάσει το πρέσινγκ, οι παίκτες της θα προλάβουν να καλύψουν τον χώρο. Συν τω χρόνω όλο και περισσότερο ένιωθαν ασφαλείς ότι δεν θα δεχτούν γκολ, με αποτέλεσμα στο τέλος να παίζουν χωρίς τον φόβο του αντίπαλου και της έδρας.
Τα θετικά στοιχεία για τον Παναθηναϊκό είναι ότι αφού ο Βελάσκες και ο Πίντο στα στόπερ μπόρεσαν να σταθούν απέναντι στην επίθεση της Μάλαγα, θα μπορέσουν να σταθούν απέναντι στις επιθέσεις των ομάδων του Γιουρόπα Λιγκ και του πρωταθλήματος. Το δεύτερο θετικό σημείο είναι ότι ο Μαυρίας ωριμάζει μέρα με τη μέρα και γίνεται πολυτιμότερος από τον Ζέκα. Το τρίτο είναι ότι συνεχίζει στην Ευρώπη. Όσο για τα αρνητικά, είναι ότι τρία μέτρια φορ δεν κάνουν ένα καλό και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πορευτεί με τον Φορναρόλι, τον Τοτσέ και τον Πετρόπουλο, τρεις παίκτες που δεν θα σπάσουν τα ταμεία πουλώντας φανέλες με το όνομα τους. Το δεύτερο είναι ότι με τον Κατσουράνη στην ηλικία που βρίσκεται και τον Καραγκούνη παρελθόν, δεν υπάρχει ένας παίκτης να τρέξει στον άξονα την μπάλα. Και το τρίτο ότι χάνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχασε και την ευκαιρία να βάλει τρία εκατομμύρια στο ταμείο του, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το pool. Και το τελευταίο είναι η μεγαλύτερη ζημιά...
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: