Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Τίποτα να ζηλέψει…!!

Τίποτα να ζηλέψει… GettyImages/ IdealImagesGettyImages/ IdealImagesGettyImages/ IdealImagesGettyImages/ IdealImages GettyImages/ IdealImagesGettyImages/ IdealImagesGettyImages/ IdealImages GettyImages/ IdealImagesGettyImages/ IdealImagesGettyImages/ IdealImages
Και γιατί άλλωστε; Η τελετή έναρξης των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνου δεν υστέρησε σε τίποτα με την αντίστοιχη των Ολυμπιακών. Ένα γεμάτο στάδιο, παρουσίες σημαντικών προσώπων, λάμψη, ενθουσιασμός, πολύ ζωντάνια, αισιοδοξία και φυσικά μουσική! Την τιμητική τους είχαν ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αλλά και ο σπουδαίος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Η γιορτή της ψυχής, της δύναμης και της υπερπροσπάθειας ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου!

Η τελετή έναρξης είχε ως πηγή έμπνευσης τον χαρακτήρα της Μιράντα, από το έργο του Σαίξπηρ «The Tempest», με τον ηθοποιό Ίαν ΜακΚέλεν να υποδύεται τον Πρόσπερο, αλλά και τον μεγάλο Βρετανό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω μίας ασθένειας του νευρομυϊκού συστήματος. Ο Χόκινγκ ενέπνευσε με τα λόγια τα οποία μεταφέρθηκαν με την βοήθεια της τεχνολογίας: «Κοιτάξτε ψηλά στα αστέρια και όχι κάτω στα πόδια σας… Προσπαθήστε να κατανοήσετε τι βλέπετε… Να είστε περίεργοι…»

Η επιστήμη και η ανθρώπινη προσπάθεια ήταν στοιχεία στα οποία εστίασε ο σκηνοθέτης, Στίβεν Ντάλντραϊ. Αυτό εξάλλου μαρτυρά μεταξύ άλλων το γιγαντιαίο μήλο που εμφανίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αποτελώντας αναφορά στον μεγάλο φυσικό Ισαάκ Νεύτωνα και του νόμους του. Κατά τα άλλα την τιμητική τους είχαν… τι άλλο; Οι ομπρέλες!

Το «παρών» έδωσαν η βασίλισσα Ελισάβετ, ο Σερ Φίλιπ Κρέιβεν πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κάθριν, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Αθλητές από 166 χώρες που θα δώσουν το «παρών» στους Αγώνες με πρώτο το Αφγανιστάν εισήλθαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. 61η στη σειρά μπήκε η Ελλάδα με σημαιοφόρο τον κολυμβητή Χρήστο Ταμπαξή, ο οποίος έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δύο χρυσά και δύο αργυρά.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κήρυξε την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το οποίο μεταφέρθηκε και στην νοηματική γλώσσα.

Όσο για την ολυμπιακή φλόγα; Ο… ιπτάμενος πεζοναύτης Τζο Τάουνσεντ, αθλητής του τριάθλου που έχασε και τα δύο του πόδια στον πόλεμο του Αφγανιστάν, έδωσε τη φλόγα στον Ντέιβιντ Κλαρκ μέλος της παραολυμπιακής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας στο ποδόσφαιρο 5χ5. Αυτός με τη σειρά του την άφησε στην τελευταία λαμπαδηδρόμο, Μάργκαρετ Μον, η οποία το 1960 κατέκτησε στην τοξοβολία το πρώτο μετάλλιο της Μεγάλης Βρετανίας σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή ήταν που άναψε τον βωμό των Παραολυμπιακών Αγώνων.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: