Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Όταν η μπάλα περνάει σε δεύτερη μοίρα!!

Σχεδόν άπαντες έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο εξωαγωνιστικό μέρος της ρεβάνς με τη Ραπίντ και απεύχονται την δημιουργία επεισοδίων. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Όταν η μπάλα περνάει σε δεύτερη μοίρα
Όταν το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα φαίνεται πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η πάταξη του χουλιγκανισμού απ’ όπου κι αν προέρχεται. Το γόητρο του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη δοκιμάζεται εξαιτίας κάποιων ανεγκέφαλων.
Η αυστριακή αστυνομία έχει κινητοποιηθεί λες και πρόκειται για «πολεμική» αναμέτρηση. Ο υπεύθυνος οπαδών της Ραπίντ, Άντι Μάρεκ, παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας μετά τα αίσχη που έκαναν οι οπαδοί της ομάδας του στην Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της βιεννέζικης ομάδας, Ρούντολφ Έντλινγκερ, τόνισε ότι ίσως ήταν ανεκτική η διοίκησή του με κάποιους οπαδούς και πλέον θα ακολουθήσει τον σκληρό δρόμο στην στάση του απέναντί τους.
Οι Αυστριακοί που εκτέθηκαν στην ΟΥΕΦΑ και την ευρωπαϊκή φίλαθλη κοινή γνώμη όσο και ο ΠΑΟΚ είναι βέβαιο ότι θα κάνουν αυτό που λένε, διότι αυτοί αυτό που λένε το εννοούν και δεν μένουν μόνο στα ευχολόγια, όπως στην Ελλάδα. Στον ΠΑΟΚ θα πάρουν επιτέλους τα πρέπουσα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων και του πρεστίζ της ομάδας;
Η εμπειρία του παρελθόντος δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Το μόνο που αφήνει κάποια αισιοδοξία είναι πως υπάρχει μια νέα διοίκηση, υπό τον Ιβάν Σαββίδη, και όλοι ελπίζουν πως θα συγκρουστεί με κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες και θα αποβάλλει τους ταραξίες από την Τούμπα.
Όποιοι πιάνονται να συμμετέχουν σε επεισόδια και να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο δεν πρέπει να ξαναμπαίνουν στο γήπεδο. Η οργάνωση εσωτερικής ασφάλειας στην Τούμπα είναι μια μπερδεμένη έννοια και οδηγεί σ’ αυτά τα αποτελέσματα. Είναι καιρός η διοίκηση να πάρει την κατάσταση πάταξης του χουλιγκανισμού στα χέρια της και να αφήσει την αστυνομία σε ρόλο παρατηρητή. Εάν δεν γίνει αυτό και τώρα με την νέα διοίκηση δεν θα γίνει ενδεχομένως ποτέ…
Ας ξεφύγουμε, όμως, λίγο απ’ αυτή την δυσάρεστη συζήτηση κι ας πούμε δυο λόγια για την αποψινή ρεβάνς. Ο ΠΑΟΚ απέδειξε στην Τούμπα ότι είναι ποιοτικά ανώτερος από την Ραπίντ. Χρειάζεται και λίγη τύχη, βέβαια, γιατί είδατε ότι στην Τούμπα με μια ευκαιρία οι Αυστριακού πέτυχαν γκολ.
Ο Δώνης προανείγγειλε ότι θα αφήσει στον πάγκο τον Γκαρσία που κρίθηκε ανέτοιμος. Με δεδομένη και την απουσία του τιμωρημένου Λαζάρ, δίδυμο στα αμυντικά χαφ θα είναι οι Φωτάκης και Κάτσε. Η τετράδα στην άμυνα με Ετό, Λίνο (ή Σταφυλίδη), Κατσικά και Κουμαλό είναι προβλέψιμη, όπως και η θέση του τερματοφύλακα την οποία θα πάρει ο Γλύκος. Απρόβλεπτη είναι η διάταξη στην επιθετική γραμμή με επικρατέστερο σενάριο την τοποθέτηση δεξιά και αριστερά των Γεωργιάδη και ο Ρομπέρ αντίστοιχα και επιθετικό δίδυμο τους Αθανασιάδη και Κλάους. 
Στο τέλος θα αναφέρω το αυτονόητο: εάν ο ΠΑΟΚ περάσει απόψε χωρίς κανένα απολύτως επεισόδιο η πρόκριση θα είναι μεγαλύτερη.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: