Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πεντάστερη Γουλβς, ίδρωσε η Στόουκ

Με πέντε γκολ φιλοδώρησε την Ντονκάστερ η Γουλβς (5-0) εντός έδρας παίρνοντας μία εύκολη πρόκριση για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Στόουκ δυσκολεύτηκε πολύ στην έδρα της αξιόμαχης Κάρντιφ και πήρε την πρόκριση στην παράταση με σκορ 2-0 χάρη σε δύο προσωπικά γκολ του Γουόλτερς.

ΓΟΥΛΒΣ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ 5-0

Η Γουλβς μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να κόψει τα φτερά στους φιλοξενούμενους και να μη τους δώσει ελπίδες να πιστέψουν στην πρόκριση. Η ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι ήταν ένα καλό μάθημα για τους γηπεδούχους που φρόντισαν να δείξουν ότι μελέτησαν από το πρώτο πεντάλεπτο.

Μόλις στο 5’ ο Φλέτσερ εκμεταλλεύτηκε ιδανικά μία ψηλή μπαλιά στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας γρήγορα το 1-0.

Στη συνέχεια όμως η πίεση της Γουλβς δεν έδειξε να αποδίδει αφού οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν με νύχια και με δόντια κρατώντας το σκορ σε επίπεδα που άφηνε ανοιχτή την πρόκριση. Έτσι τέλειωσε και το ημίχρονο με ένα ισχνό προβάδισμα που έστειλε τις δύο ομάδες προβληματισμένες στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γουλβς βγήκε και πάλι με επιθετική διάθεση και μετά από ένα τέταρτο παιχνιδιού κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με το γκολ του Μπια, αφού πρώτα το σουτ κόντραρε σε σώμα αντιπάλου.

Κάπου εκεί η Ντονκάστερ έδειξε να παραδίδει πνεύμα και οι γηπεδούχοι κλείδωσαν το ματς προσφέροντας και θέαμα στο κοινό. Ο Ντόιλ στο 66΄βρήκε την ευκαιρία σε μία παραδομένη άμυνα να κάνει εύκολα το 3-0.

Στο 76’ ο Τζάρβις στόπαρε έξοχα και με ένα δυνατό βολέ διαμόρφωσε το 4-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Γουλβς. Το κερασάκι την τούρτα μπήκε στο 93’ από σουτ του Τζόουνς μετά από κόρνερ του Τζάρβις.


ΚΑΡΝΤΙΦ – ΣΤΟΟΥΚ 0-2

Ένα κλειστό παιχνίδι για τις δύο ομάδες που έδειχναν ότι ήθελαν να φτάσουν στην πρόκριση με πρωταρχικό στόχο όμως να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Οι δύο αντίπαλοι αγωνίστηκαν με φοβερή αλληλοκάλυψη στην άμυνα πιστεύοντας ότι μπροστά ένα γκολ αργά ή γρήγορα θα μπει. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ με την κανονική διάρκεια του αγώνα να λήγει 0-0 και τους δύο αντιπάλους να οδηγούνται στην παράταση.

Εκεί η Στόουκ μίλησε στο πρώτο λεπτό. Με την έναρξη του έξτρα χρόνου ο ΤΖόναθαν Γουόλτερς βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και με όμορφη κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το υπόλοιπο της παράτασης εξελίχθηκε σε θρίλερ με την Κάρντιφ να θέλει να ισοφαρίσει βγαίνοντας μαζικά στην επίθεση και την Στόουκ να εκμεταλλεύεται τα όποια κενά θέλοντας να πετύχει ένα δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση.

Αυτό το κατάφερε τελικά δύο λεπτά πριν τη λέξη όταν στο 118΄ ο Γουόλτερς και πάλι έκανε το τελικό 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: