Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Συνέχεια με ντέρμπι...

Η προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος, συνεχίζεται σήμερα με τα δύο μεγάλα ντέρμπι. Ο
 Ολυμπιακος υποδέχεται στις 18:00 τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναικος στις 21:00 την ΑΕΚ
Όπως έχει προκύψει από την κλήρωση, οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από αυτά τα δύο ζευγάρια, θα παίξουν μεταξύ τους στην επόμενη φάση του θεσμού, στα ημιτελικά δηλαδή, προκειμένου να προκύψει αυτή που θα είναι και στον τελικό της διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, υποδέχεται στις 18:00 τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στις εμφανίσεις που πραγματοποιούν στο πρωτάθλημα και να δείξουν στον αγώνα με τους Θεσσαλονικείς πως δίκαια βρίσκονται και στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα ήθελε να δει και πάλι τους παίκτες του να φτάνουν σε μια ευρεία νίκη, όπως έγινε και στο πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του δικεφάλου. Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος έχει επισημάνει στους παίκτες του την δυνατότητα που τους δίνει ο θεσμός του κυπέλλου για διάκριση, πόσο μάλλον από την στιγμή που ο νικητής σε αυτό το άτυπο «final 4» που αποφάσισε η κληρωτίδα αυτομάτως θα θεωρείται και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, θα γίνει το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Μάλιστα οι τυπικά γηπεδούχοι πράσινοι θα έχουν για πρώτη φορά το 2011 την συμπαράσταση του κόσμου τους, καθώς εξέτισαν την τιμωρία που τους είχε επιβληθεί.
Στο ντέρμπι του πρωταθλήματος η ΑΕΚ είχε αναδειχθεί νικήτρια χάρη στο γκολ που είχε σημειώσει ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται πλέον στις τάξεις της. Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του, έχει ζητήσει από τους παίκτες του να παίξουν με οδηγό εκείνο το ματς και να αποκτήσουν το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, θέλει φυσικά να διατηρήσει τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδος, ενώ η ΑΕΚ γνωρίζει πως μόνο μέσω αυτού του θεσμού θα μπορέσει να έχει κάποια διάκριση φέτος, καθώς στο πρωτάθλημα έχει μείνει αρκετά πίσω στην κούρσα της διεκδίκησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: