Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Δήμιος ο "Λύμπε"

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος με δυο γκολ έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη (2-0) επί του Παναθηναϊκού και το  ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Λυμπερόπουλος συνέχισε την παράδοση που έχει να σκοράρει κόντρα στην παλιά του ομάδα. «Χτύπησε» σε καίρια σημεία του αγώνα (64΄και 80΄) , γεγονός που δεν άφησε στους πράσινους περιθώρια αντίδρασης.

Δεν πανηγύρισε ιδιαίτερα τα δυο γκολ, που πέτυχε. Στο πρώτο, σήκωσε τα χέρια στον ουρανό, στο δεύτερο έκανε το σταυρό του. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ είχε .άνωθεν βοήθεια στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός  που ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Σάχα κράτησε όρθια την ΑΕΚ στο α  ημίχρονο, πραγματοποιώντας σωτήριες αποκρούσεις στα σουτ των Νίνη, Μαρίνου.

Η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει τον Σισε μακριά από το πεδίο δράσης του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γάλλος απείλησε για πρώτη φορά τον Σάχα μόλις στο 81΄. Η ρεβάνς στις 2 Φεβρουαρίου θα είναι γολγοθάς για τον Παναθηναϊκό.Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος
Φάση: Προημιτελική, α' αγώνας
Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δ. Σαραϊδάρης (Μακεδονίας) - Μ. Καρσιώτης (Κορίνθου)
4ος: Αν. Παππάς (Αθηνών)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Καραγκούνης (67' Κατσουράνης), Μαρίνος (67' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (90'+1' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ
Στον πάγκο: Τζόρβας, Γκαρθία, Βύντρα, Μαυριάς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Νασούτι, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο (68' Μπλάνκο), Σκόκο (72' Νταντόμο), Λαγός, Λυμπερόπουλος (90'+2' Αργυρίου)
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Κλωναρίδης, Φροξυλιάς, Έντερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: