Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Στο επίκεντρο η εγγυητική για την αδειοδοτηση!!

Ο Λευτέρης Αρβανίτης έδωσε το παρών στην χθεσινή σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να μπορέσει να καταθέσει την άποψη του για το θέμα της εγγυητικής επιστολής για το νέο πρωτάθλημα και κατά πόσο πρέπει να μειωθεί το ύψος της σε σχέση με τα προηγουμενα χρόνια. Επίσης τέθηκε και θέμα για την χορηγία του ΟΠΑΠ, ύψους 350.000 ευρώ, η οποία αφορούσε την προηγούμενη χρονιά, όχι αυτή που τελείωσε.

Αρχικά τέθηκε επί τάπητος το θέμα της εγγυητικής όπου άποψη της ΚΑΕ είναι ότι θα έπρεπε να μειωθεί από τις 100.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, μιας και λόγω της κρίσης έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και τα έσοδα των ομάδων. Όμως τίποτα δεν άλλαξε μιας και ορισμένες ομάδες ήδη έχουν καταθέσει την εγγυητική, κάτι που δεν έχει κάνει ακόμα η ΚΑΕ Άρης. Πλέον λοιπόν το βασικό μέλημα του Λευτέρη Αρβανίτη είναι να μπορέσει να εκδώσει την απαραίτητη εγγυητική την οποία να καταθέσει στον φάκελο της αδειοδότησης ώστε να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Εδώ φυσικά θα ζητηθεί και η συνδρομή των μελών του "ARIS GOLDEN CLUB" για να βοηθήσουν οικονομικά την ΚΑΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα και να μπορέσουν να καλύψουν το ποσό που απαιτείται μέχρι τις 100.000 ευρώ της εγγυητικής. Δεν αποκλείεται ο πρόεδρος της ΚΑΕ, να ζητήσει μία συνάντηση των μελών προκειμένου να τους αναλύσει την κατάσταση και να ζητήσει την συνδρομή τους για να μπορέσει να δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα.

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της χορηγίας του ΟΠΑΠ ύψους 350.000 ευρώ, η οποία αφορούσε την περίοδο 2010-11. Ο Λευτέρης Αρβανίτης αντέδρασε έντονα όταν υπήρξε η πρόταση να μοιραστεί ισόποσα σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να τηρηθεί ότι και τα προηγούμενα χρόνια, η καταβολή χρημάτων να γίνει με βάση την βαθμολογική θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα, με τον Άρη να έχει τερματίσει στην τέταρτη θέση. Μάλιστα ο Λευτερης Αρβανίτης απείλησε να αποχωρήσει από την αίθουσα και βρήκε "σύμμαχο" τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ ο οποίος επίσης στήριξε την ίδια άποψη περί μοιρασιάς των χρημάτων. Τελικώς δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Άρης ως τέταρτος σε εκείνο το πρωτάθλημα αναμένεται να βάλει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του ενόψει της νέας χρονιάς.

Στην τελική ευθεία για Καραποστόλου

Ίσως και σήμερα να υπάρξει θετική και οριστική εξέλιξη στο θέμα του Σωτήρη Καραποστόλου και της επιστροφής του στο Αλεξάνδρειο και τον Άρη μετά από αρκετά χρόνια. Οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οπότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμα και σήμερα να κλείσει το θέμα. Σχετικά με τον Κώστα Κακαρούδη ούτε χθες υπήρχε κάποια εξέλιξη στο ενδιαφέρον του Άρη και την προοπτική συνεργασίας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ να μελετάει και άλλες προτάσεις που έχει στην διάθεση του πριν πάρει την τελική του απόφαση.

Επίσης υπάρχει και το θέμα του Ζήση Σαρικόπουλου ο οποίος απασχολεί τους "κίτρινους" εδώ και αρκετό καιρό αλλά εδώ υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο. Η πιθανή επιθυμία του Παναθηναικού να τον εντάξει στο ρόστερ του, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τους "κίτρινους" αν του κατατεθεί πρόταση από τους "πράσινους".


Δεν προχώρησε ακόμα η απομάκρυνση... Δαμιανίδη


Ήταν η πρώτη κίνηση για να ξεκαθαρίσει η στήριξη προς τον Λευτέρη Αρβανίτη αλλά ακόμα και τώρα, μετά από δύο και πλέον μήνες, το θέμα δεν έχει κλείσει. Ο λόγος για τον Γιάννη Δαμιανίδη ο οποίος ακόμα και τώρα παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος της ΓΕΝΕΣΙΣ μιας και δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία καθαίρεσης του από την συγκεκριμένη θέση. Έτσι ουσιαστικά βρίσκεται σε συνεργασία με τον Λευτέρη Αρβανίτη μιας και πρέπει να υπογράφει σε οποιοδήποτε έσοδο έρχεται στην ΚΑΕ Άρης. Τα μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ αναμένεται πάντως μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να προχωρήσουν το ζήτημα και να απομακρύνουν τον Γιάννη Δαμιανίδη από την θέση του προέδρου της εταιρείας, η οποία είναι η μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, παρότι υπάρχει αυτή την στιγμή διοίκηση Πρωτοδικείου.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: