Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Κίνηση με πολλαπλά οφέλη ο Περπέρογλου!!

Κίνηση με πολλαπλά οφέλη ο Περπέρογλου
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εντυπωσιάζει με ώριμες, προσεγμένες και χαμηλού ρίσκου κινήσεις. Η προσθήκη του Στράτου Περπέρογλου, έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα της μεγάλης επιτυχίας που ήταν η διατήρηση του ρόστερ της περυσινής σούπερ επιτυχημένης σεζόν. Είναι μία κίνηση που εκτός του ότι ενισχύει στο έπακρο το ρόστερ του, του δίνει πολλαπλά οφέλη για τη συνέχεια, γιατί εκτός από τη νέα, επικοινωνιακή του νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που δίνουν αξία στη μεταγραφή.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε την απαρίθμησή τους από το αγωνιστικό, ο διεθνής φόργουορντ αντικαθιστά τον Μάρκο Κέσελ στη θέση «3». Ο Σέρβος αναμφίβολα είναι εξαιρετικός σουτέρ, έχει σωματικά προοπτικές να βοηθήσει και σε άλλους τομείς μία ομάδα, όμως στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Με εξαίρεση κάποια ελάχιστα παιχνίδια, δεν βρήκε ποτέ τα πατήματά στο παρκέ, δεν ήταν σταθερός και στο διά ταύτα δεν «έδεσε» με το σύνολο. Δεν αποκλείεται στην επόμενη ομάδα που θα αγωνιστεί να κάνει πράγματα ανάλογα με αυτά που έχουμε δει τα καλοκαίρια με την Σερβία, όμως η αλήθεια είναι ότι οι πρωταθλητές δεν μπορούσαν να τον περιμένουν άλλο.

Ο Περπέρογλου προσφέρει εμπειρία, παραστάσεις από μεγάλους αγώνες, σταθερότητα, καλό σουτ και μεγαλύτερη προσφορά στο αμυντικό κομμάτι. Είναι ένας ακόμα Έλληνας παίκτης Εθνικής ομάδας που πλαισιώνει τον Ολυμπιακό, που έχει πλέον 7-8 εν ενεργεία διεθνείς, με αρκετά ποιοτικά μπασκετικά χρόνια μπροστά τους. Με λιγότερα χρήματα απ’ ότι είχε λαμβάνειν ο προκάτοχός του, συμπληρώνει υποδειγματικά τον Κώστα Παπανικολάου, που δικαιωματικά μετά τη σεζόν που έκανε φέτος, λογίζεται ως πρώτο «βιολί» στα σμολ φόργουορντ. Η έλευση ενός μέτριου βεληνεκούς Αμερικανού, θα είχε το ρίσκο της μη ομαλής προσαρμογής, ενώ πιθανότατα να μη συμβιβαζόταν με την ιδέα της συνολικής προσπάθειας. Νοοτροπία Χάινς, Λο και Ντόρσεϊ, δεν βρίσκεις κάθε μέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Παράλληλα, η μεταγραφή κεντρίζει το ενδιαφέρον της εξέδρας που αρέσκεται σε τέτοιες …αρπαγές από τον «αιώνιο» αντίπαλο, Κάποια εισιτήρια-στήριξη παραπάνω μόνο και μόνο από αυτή τη κίνηση καλοδεχούμενη είναι, αν και το οικοδόμημα αξίζει έτσι και αλλιώς την παρουσία του κόσμου στο ΣΕΦ. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό, αφού ένας ακόμη παίκτης του που έχει συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, άλλαξε στρατόπεδο. Ο Περπέρογλου μπορεί ποτέ να μην ήταν στην πρώτη γραμμή του πυρρός, αλλά ήταν πάντα συνεπής και χρήσιμος. Τώρα που η παλαιά και γεμάτη γαλόνια φρουρά «σκόρπισε» από εδώ και από εκεί, θα ήταν πολυτέλεια για τον Αργύρη Πεδουλάκη, όμως οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν.

Ο Ολυμπιακός, πέτυχε διάνα στην περίπτωση του 28χρονου άσου, για έναν ακόμα σημαντικό λόγο. Είναι πλέον πλήρης ενόψει της προετοιμασίας που ξεκινά σε δέκα μέρες, θα έχει όλους του τους βασικούς στη διάθεσή του και αφήνει μία θέση ξένου κενή για παν ενδεχόμενο. Αυτή τη στιγμή, διαθέτει πέντε αλλοδαπούς και αν κάτι πάει στραβά μεσούσης της περιόδου, έχει την ευχέρεια να το διορθώσει, χωρίς να του επιβάλλει κανείς να αποδεσμεύσει κάποιον από τους υπάρχοντες. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και γενικότερα η ΚΑΕ, προσέθεσαν άλλο ένα παράσημο στις διαπραγματεύσεις με παίκτες υψηλού επιπέδου και μετέτρεψαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πιο ευτυχισμένο έλληνα προπονητή. Ο 48χρονος κόουτς, έχει να διαχειριστεί ένα από τα πιο πλήρη και γεμάτα ρόστερ στην Ευρώπη. Αν δουλέψει σωστά και οι παίκτες βαδίσουν στα περυσινά σωστά –σε όλα τα επίπεδα- μονοπάτια, ο Ολυμπιακός έχει όλα τα φόντα να εντυπωσιάσει ξανά. Θα φανεί στο χειροκρότημα…


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: