Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ο Κανού κατάλαβε γιατί τον ήθελε ο Ζαρντίμ!!

Αφήστε το αποτέλεσμα και τα γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός από τη Μάλαγα. Δείτε πόσες φάσεις έφαγε σε όλο το ματς, και θα καταλάβετε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν έχει να κάνει μόνο με την επάρκεια των στόπερ. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Ο Κανού κατάλαβε γιατί τον ήθελε ο Ζαρντίμ
Ναι, υπάρχει πρόβλημα εκεί και είναι κυρίως πρόβλημα απειρίας, αφού οι τοποθετήσεις τους είναι τις περισσότερες φορές λανθασμένες. Υπό αυτή την έννοια ο Κανού που βρέθηκε χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Διότι εκτός των άλλων ο Ολυμπιακός χρειάζεται και ύψος.
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα, όμως, είναι η έλλειψη συνοχής της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού και γενικότερα η ανασταλτική λειτουργία του, η οποία όσον αφορά τα πρόσωπα έχει ξεχαρβαλωθεί σε σχέση με πέρυσι. Κάτι η αποχώρηση των Μέλμπεργκ, Μαρκάνο (έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι σε όλα τα μεγάλα και δύσκολα ματς ο Ισπανός έπαιζε αριστερό μπακ), κάτι ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ, έχει ξεχαρβαλωθεί όλη η άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία και με τις συνεχείς δοκιμές δεν έχει την παραμικρή συνοχή. Ο Ζαρντίμ επιβάλλεται να αποφασίσει ποιο είναι το δίδυμο των στόπερ που έχει προβάδισμα και να το βάλει να παίξει μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα και στα δύο φιλικά που απομένουν, αλλά και στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος, πριν αρχίσουν τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον χρόνος δεν υπάρχει και είναι επείγουσα ανάγκη ο Ολυμπιακός να αποκτήσει συνοχή στην άμυνα. Η καλή συνεργασία των δύο στόπερ είναι η πιο δύσκολη και καταλυτική συνεργασία σε μία ομάδα, και στον φετινό Ολυμπιακό αυτή είναι άγνωστη λέξη.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που εξακολουθεί και τα λέει συχνά με τον φίλο του τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ας του κάνει μία ερώτηση: «Ρε Ερνέστο, αυτός ο Μήτρογλου πώς δεν σου έκανε;». Την ίδια ώρα ο Σάντος που ήταν στις κερκίδες του Καραϊσκάκη ας πάει στον Ζαρντίμ να του πει ένα ευχαριστώ. Με τον Λυμπερόπουλο σπίτι του, τον Γκέκα χωρίς ομάδα, ο Πορτογάλος βρήκε φορ για την Εθνική ομάδα και μάλιστα για βασικό. Διότι όσο κυλούν τα ματς τόσο πιο φανερό είναι ότι ο Μήτρογλου πάει για βασικός στον Ολυμπιακό και ο Τζεμπούρ για αναπληρωματικός. Και κάτι ακόμη. Αν ο Ιμπαγάσα αποδεχτεί τον νέο ρόλο του, δεν γκρινιάζει και δεν θεωρεί υποτιμητικό να παίζει μισάωρα και εικοσάλεπτα στο τέλος, θα είναι και πάλι από τους πολυτιμότερους παίκτες του Ολυμπιακού.
ΥΓ.: Ναι, τον είδα τον Λυκογιάννη και τον Βλαχοδήμο τον είδα, έστω και 10 λεπτά, αλλά αφήστε αυτά τα παιδιά να παίξουν αρκετά και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Γιατί εκτός από αυτούς είδα και τον... Μέσι στο πρώτο ημίχρονο. Οπότε ας τα αφήσουμε αυτά τα παιδιά να παίξουν πολύ πριν πούμε εμείς πολλά για αυτά.
Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: