Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Διαπιστώθηκε απόσταση, τα λένε ξανά σήμερα!!

Από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης πήρε την άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να επενδύσει στον ΠΑΟΚ και η εταιρία που ο ίδιος μίσθωσε ολοκλήρωσε τον έλεγχο στα οικονομικά της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, το επόμενο βήμα του ομογενή επιχειρηματία στην διαδρομή του έως την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Δικεφάλου, αφορούσε την συνάντησή του με τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Αυτή, έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, με την πλευρά του Σαββίδη να εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Γιώργο Γκουροβανίδη και την Ρωσίδα οικονομολόγο του, τον Α.Σ. να εκπροσωπείται από τον πρόεδρό του, Θανάση Κατσαρή, και το «παρών» από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δίνουν ο Ζήσης Βρύζας και ο νομικός, Αχιλλέας Μαυρομάτης. Στον Θανάση Κατσαρή, η πλευρά Σαββίδη μετέφερε και προφορικά την πρόταση που είχε καταθέσει εγγράφως ο ομογενής επιχειρηματίας στον Ερασιτέχνη πριν από ημέρες. Αυτή περιλαμβάνει το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ ως ετήσια αποζημίωση στον Α.Σ. ΠΑΟΚ, που από την πλευρά του θα εκχωρήσει ουσιαστικά όλα τα νόμιμα δικαιώματά του επί των ποσοστών των εισιτηρίων, του γηπέδου, της μπουτίκ της ΠΑΕ, του κυλικείου του γηπέδου της Τούμπας, του σούπερ μάρκετ κάτω από τη Θύρα 5 καθώς και τη χρήση του σήματος. Η πρόταση αυτή όμως, δεν ικανοποίησε τον Θανάση Κατσαρή, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που προτάθηκε στον Ερασιτέχνη, αφενός γιατί αυτό είναι μικρότερο από την τελευταία πρόταση του Ιβάν Σαββίδη και από την άλλη η εν λόγω πρόταση αφαιρεί από τον Α.Σ. όλα ουσιαστικά τα δικαιώματά του.

Προσπάθεια του Βρύζα και έκτακτο συμβούλιο

Βλέποντας πως τις δύο πλευρές χωρίζει μία διαφορά, σε καμία περίπτωση αγεφύρωτη αλλά επουδενί αμελητέα, ο Ζήσης Βρύζας τόνισε την ανάγκη για αμοιβαίες παραχωρήσεις προκειμένου να μην μπει σε κίνδυνο η επικείμενη είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από την άλλη, οι εκπρόσωποι του ομογενή επιχειρηματία τόνισαν την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών από τη στιγμή που ενδεχόμενη καθυστέρηση θα θέσει σε κίνδυνο την μεταφορά των χρημάτων σε ελληνικό λογαριασμό που έχει μεταφέρει ο Σαββίδης σε τράπεζα της Κύπρου, με δεδομένου πως η 16η Αυγούστου είναι η καταλυτική ημερομηνία από όλες τις απόψεις. Μάλιστα, η πλευρά του Σαββίδη εμφανίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες να ανεβάσει την προσφορά της κατά 100.000 και παράλληλα να αφήσει στον Ερασιτέχνη το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τον χώρο όπου στεγάζεται το σούπερ μάρκετ, με τον Θανάση Κατσαρή να συγκαλεί αμέσως έκτακτο συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί και με τα υπόλοιπα μέλη η πρόταση του επίδοξου επενδυτή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που ξεκαθάρισε πως τα χρήματα που θα καταβάλλει ετησίως στον Α.Σ. θα μπαίνουν στα ταμεία του Ερασιτέχνη με το ξεκίνημα της χρονιάς και όχι τμηματικά ή στο τέλος της σεζόν όπως γινόταν όλα τα τελευταία έτη.

Επιφυλακτικά τα μέλη του Ερασιτέχνη

Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. έλαβε χώρα το βράδυ, χωρίς όμως να υπάρξει απαρτία όπως ήταν αναμενόμενο λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχαν τα μέλη του να μεταβούν σε αυτό. Κατά τη διάρκειά του, ο Θανάσης Κατσαρής ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την έγγραφη πρόταση του Ιβάν Σαββίδη, αυτή δηλαδή που κάνει λόγο για 500.000 ευρώ και παραχώρηση κάθε δικαιώματος του Ερασιτέχνη στον Ιβάν Σαββίδη. Η αποδοχή της πρότασης του ομογενή επιχειρηματία, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Και αυτό γιατί αφενός η υπάρχουσα συμφωνία του Ερασιτέχνη με την ΠΑΕ αναφέρει το ποσό των 750.000 ευρώ στον Α.Σ. και αφετέρου γιατί αυτή δεν στερεί από τον Ερασιτέχνη τα επιπλέον έσοδα που προκύπτουν από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων του από τη χρήση του σήματος, από τη μπουτίκ και τους εμπορικούς χώρους της Τούμπας. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πώς κατά τη διάρκεια του έκτακτου συμβουλίου δεν συζητήθηκε καθόλου η πρόθεση του Σαββίδη να ανεβάσει την προσφορά του στις 600.000 ευρώ και να αφήσει στον Α.Σ. το δικαίωμα να καρπώνεται το ενοίκιο από το σούπερ μάρκετ, για τον λόγο πως αυτή δεν έχει κατατεθεί εγγράφως.



Κρίσιμο το σημερινό ραντεβού

Οι δύο πλευρές πάντως, αυτή του Ιβάν Σαββίδη και αυτή του Ερασιτέχνη, θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα το μεσημέρι. Τι θα περιμένει η κάθε μία στο νέο ραντεβού; Αυτή του ομογενή επιχειρηματία να δει μία διαλλακτική στάση από τον Ερασιτέχνη και αυτή του Α.Σ. να δει εγγράφως την πρόταση για 600.000 ευρώ συν την εκμετάλλευση του χώρου που στεγάζεται το σούπερ μάρκετ. Εφόσον η πλευρά Σαββίδη όντως καταθέσει εγγράφως την βελτιωμένη της πρόταση, τότε αυτή θα συζητηθεί σε νέο συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, με το βέβαιο να είναι σε κάθε περίπτωση πως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος κανενός. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διανύει μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο σε ότι αφορά τα οικονομικά της και η λύση Σαββίδη δείχνει τη δεδομένη στιγμή ως η καλύτερη δυνατή, με την παρουσία του Ζήση Βρύζα και στη σημερινή συνάντηση να έχει την δική της σημασία. Ο Ερασιτέχνης βέβαια δεν δείχνει διατεθειμένος να παραχωρήσει εν λευκώ όλα τα δικαιώματά του υπό την πίεση του χρόνου, αλλά ούτε και αρνητικός στο να επέλθει σε συμφωνία με τον Ιβάν Σαββίδη, έχοντας συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και έχοντας πειστεί σε μεγάλο ποσοστό για την σοβαρότητα που δείχνει ο ομογενής επιχειρηματίας. Βέβαια, το σενάριο το όλο θέμα να «χαλάσει» για ένα σούπερ μάρκετ, για ένα κυλικείο ή για 100.000 ευρώ, σαφώς και δεν θέλει ούτε καν να το σκέφτεται ο οποιοσδήποτε φίλος του ΠΑΟΚ…


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: