Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ναι, μεν αλλά… για Ζήση!!

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Ζήση. Ο Ζήσης θέλει τον Ολυμπιακό. Πώς μπορεί να γίνει μια τέτοια μεταγραφή και να ξεπεραστεί ο σκόπελος της Σιένα; Διαβάστε...
Ναι, μεν αλλά… για Ζήση
Ο Νίκος Ζήσης έχει «φλερτάρει» δυο φορές τα προηγούμενα χρόνια με τον Ολυμπιακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επήλθε συμφωνία. Οι προσπάθειες συνεχίζονται και αυτό το καλοκαίρι με τον Έλληνα γκαρντ της Σιένα να αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ντούσαν Ίβκοβιτς για παρτενέρ του Βασίλη Σπανούλη στην περιφέρεια. Ο «Ντούντα» τον εκτιμά αρκετά και ο «κολλητός» του, «Kill-Bill» τον πιέζει για να μείνει ελεύθερος και να παίξουν μαζί στον Ολυμπιακό, κάτι που είναι επιθυμία και του ίδιου του Ζήση.
Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα να έχει ο πεθερός; Και όμως, όταν ο «πεθερός» είναι ο Φερντινάντο Μινούτσι, ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρο το «ζευγάρι»…
Υπάρχουν αρκετά εμπόδια για το «γάμο» με πρώτο και μεγαλύτερο το συμβόλαιο που έχει ο Ζήσης με τη Σιένα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να εμπλακούν σε διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο των πρωταθλητών Ιταλίας, Φερνινάντο Μινούτσι έχοντας… πικρή εμπειρία από τις συζητήσεις προηγούμενων καλοκαιριών για άλλους παίκτες.
Έχουν διαμηνύσει ότι θέλουν να αποκτήσουν τον Ζήση ως ελεύθερο και περιμένουν τις εξελίξεις. Υπάρχουν όμως δυο παράγοντες που μπορούν να φέρουν πιο κοντά τον 28χρονο γκαρντ στο λιμάνι.
Αρχικά, υπάρχει ένας όρος στο συμβόλαιο του με τους Ιταλούς που του επιτρέπει να αποχωρήσει καταβάλλοντας μικρό αντίτιμο και με δεδομένο ότι ο παίκτης θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, ίσως θέλει να κάνει χρήση αυτού.
Επίσης, η Σιένα ξεκίνησε το σχεδιασμό της υπολογίζοντας τον Ζήση ως δεύτερο γκαρντ πίσω από τον ΜακΚάλεμπ. Απέκτησε τον 27χρονο Αντόνιο Μαεστράντζι από τη Μοντεγκρανάρο προορίζοντας τον για δανεικό. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει βρεθεί ομάδα που να θέλει να τον πάρει και στη Σιένα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για αυτόν.
Αν λοιπόν, ο Πιανιτζιάνι (που για αρκετά μεγάλο διάστημα της περσινής σεζόν είχε παραγκωνισμένο τον Ζήση) αποφασίσει να κρατήσει τον Μαεστράντζι, δημιουργείται χώρος για απελευθέρωση του Έλληνα γκαρντ.
Η περίπτωση είναι δύσκολη, χρειάζεται προσοχή και υπομονή από την πλευρά του Ολυμπιακού, αλλά ενδέχεται η τρίτη προσπάθεια απόκτησης του Ζήση να αποδειχθεί και… φαρμακερή.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: