Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

«Δύσκολο να ερμηνευτεί ο περιοριστικός όρος για Μαρινάκη»


«Δύσκολο να ερμηνευτεί ο περιοριστικός όρος για Μαρινάκη»

Στο θέμα της απόφασης της ΕΕΑ για τον Μαρινάκη -εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκε- αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Περράκης. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 είπε ότι είναι δύσκολο να ερμηνευτεί ο περιοριστικός όρος.

Την άποψή του για το θέμα της απόφασης της ΕΕΑ σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη εξέφρασε (ως πρώην μέλος της πλέον) ο Παναγιώτης Περράκης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, το απερχόμενο στέλεχος της επιτροπής σημείωσε ότι η παραίτησή του οφείλεται κυρίως σε προσωπικούς λόγους. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τον ενόχλησε η εξαίρεσή του από την ψηφοφορία ενός θέματος, για το οποίο ήταν από τους πρώτους που είχαν ζητήσει να ελεγχθεί.

Αναφερόμενος, δε, στην ουσία του θέματος Μαρινάκη, σημείωσε ότι είναι δύσκολο να ερμηνευθεί ο όρος απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του έχει επιβληθεί, όταν ταυτόχρονα διατηρεί όλα τα δικαιώματά του ως μέτοχος.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Περάκης στην εκπομπή «Αντεπίθεση»

Για τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε: «Τους έχω ήδη αναφέρει στην επιστολή μου. Είναι προσωπικοί κυρίως λόγοι, επειδή είχα μεγάλο φόρτο εργασίας και είχα ζητήσει από τον Υπουργό να με απαλλάξει. Από τη στιγμή που το θέμα που είχε τεράστια σημασία λύθηκε, να μπει κάποιος με μεγαλύτερη άνεση χρόνου, αφού η Επιτροπή χρειάζεται αφοσίωση και για αυτό έφυγα. Είχα θέσει το θέμα με μία επιστολή μου προς συζήτηση. Δημιουργείτο μία εντύπωση που με αδικούσε και ήταν θέμα αξιοπρέπειας. Μου έκανε εντύπωση πως ο πρόεδρος έκρινε πως δεν μπορώ να συμμετάσχω στην ψηφοφορία. Εκείνο που με ενόχλησε ήταν πως ήταν ένα θέμα που ήμουν από τους πρώτους που έλεγε πως έπρεπε να το ελέγξουμε».

Για την υπόθεση Μαρινάκη: «Τώρα που δεν είμαι μέλος της επιτροπής. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο θέμα. Εδώ η Επιτροπή καλείται να ελέγξει τη νομιμότητα. Επειδή δεν πρόκειται για το αν η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι σύμφωνη με το νόμο, χρειάζεται να δούμε αν είναι σύμφωνη με τη διάταξη του Ανακριτή. Εάν ο ανακριτής είχε πει πως απαγορεύεται ρητά να είσαι πρόεδρος, και εμείς είμαστε μία Επιτροπή που μαθαίνουμε κάτι τέτοιο και αυτό παραβιάζεται, εμείς θα ξέραμε τι θα κάνουμε.

Του έχει απαγορεύσει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, αλλά του επιτρέπει να έχει όλα τα δικαιώματα ως μέτοχος. Όταν μιλάμε για μία Εταιρεία, μία ΠΑΕ, που έχει ως στόχο την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και μπορείς να ενδιαφέρεσαι για την περιουσία σου. Είναι σημαντικό το οικονομικό ενδιαφέρον με το αθλητικό. Το να προσλάβεις ένα προπονητή με “χ” με ποσό, δεν είναι οικονομικό; Ο όρος που έβαλε είναι λίγο ατυχής. Αφού διάλεξε τη συγκεκριμένη ποινή, θα μπορούσε να το εξειδικεύσει. Η επιτροπή έπρεπε να ερμηνεύσει τη συγκεκριμένη διάταξη για να μπορεί να διαλέξει ένα πλαίσιο με το οποίο θα κινείται ο Μαρινάκης.

Ο καθένας μπορεί να εξηγήσει με βασιμότητα το συγκεκριμένο ζήτημα. Αποκαταστάθηκαν όμως τα πράγματα. Γίνεται μια φόρτιση σε πράγματα που δεν πρέπει να ξέρει ο κόσμος. Είναι προς τιμήν του Υπουργού που είπε για το τηλεφώνημα. Είναι ο κύριος μέτοχος νόμιμα. Δεν έχει απαγόρευση να είναι μέτοχος. Η διάταξη αυτή του Ανακριτή δημιουργεί πολλά προβλήματα. Πρέπει να εξηγήσουμε με έναν ευγενικό τρόπο τη διάταξη του ανακριτή. Εκείνο που λέει πως απαγορεύεται να ασχολείται με τα αθλητικά, αλλά όχι με τα οικονομικά. Αυτό είναι μία προσωρινή διαταγή. Υπάρχει κάποιος που πλήττει την ουσία της υπόθεσης και μένει να κριθεί αν είναι σωστή ή λάθος, για αυτό βγήκε αυτή η προσωρινή διαταγή. Να περιμένετε σύντομα να κριθεί η αναστολή, αφού το δικαστήριο που θα κρίνει την αναστολή θα αποτελέσει το πρώτο στάδιο. Δεν αποκλείεται σε μερικούς μήνες να κριθεί οριστικά»
.

Για την προπαρασκευαστική επιτροπή: «Ναι, βεβαίως, θα ήθελα περισσότερο χρόνο. Έχουμε τελειώσει ακροάσεις από πάρα πολλούς φορείς. Είχαμε ακούσει πάρα πολλούς. Έχουμε καταλήξει σε έναν πρώτο γύρο συμπερασμάτων και μπαίνουμε στη σύνταξη συγκεκριμένων διατάξεων. Είχε έρθει και η ΕΠΟ με μία μεγάλη εκπροσώπηση. Είχαν έρθει δύο ή τρεις διοικητικοί παράγοντες και μαζί τους κάποιοι δικηγόροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: