Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

«Έτσι θα συνεργαστούμε με την ΑΕΚ»

Στις επαφές που είχαν τις προηγούμενες μέρες με την ΑΕΚ και τη συνεργασία με τον «Δικέφαλο» μίλησαν οι κ.κ. Μπιρκς και Σιάνος, παράγοντες της Άουγκσμπουργκ, στη SportDay.

«Έτσι θα συνεργαστούμε με την ΑΕΚ»
Οι κ.κ. Σιάνος και Μπιρκς.
Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η συνεργασία της ΑΕΚ με την Άουγκσμπουργκ ανέλυσαν οι Πίτερ Μπιρκς και Βάλτερ Σταύρος Σιάνος, μιλώντας στη SportDay.

«Είμαστε ικανοποιημένοι κι έχουμε μεγάλη χρονική διάρκεια της συνεργασία μας», τόνισε ο πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου, με τον Έλληνα αντιπρόεδρο να αναφέρεται στη συνεργασία που είχαν με την εταιρεία Sport Five:

«Μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ σε θέμα χορηγιών του γηπέδου».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσαν οι κ.κ. Μπιρκς και Σιάνος στη SportDay

Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από το ταξίδι στην Αθήνα, το τριήμερο επαφών με την ΑΕΚ και πού μπορεί οδηγήσει;

Πίτερ Μπιρκς: «Αρχικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρόκειται για μια πολύ ωραία πόλη, ο καιρός είναι ωραίος, ο κόσμος πολύ ευγενικός και ζεστός. Στην Ελλάδα υπήρξαν προπονητές που πέρασαν από την Μπουντεσλίγκα και γενικά παρακολουθούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να έχουμε μια εικόνα για το τι γίνεται εδώ. Η συνεργασία με την ΑΕΚ άρχισε επειδή ο Βάλτερ είναι οπαδός της ΑΕΚ και μας έλεγε εδώ και καιρό ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία κι έχουμε περάσει τα ίδια».

Ποιο θα είναι το πλαίσιο της συνεργασίας με την ΑΕΚ και σε ποια επίπεδα;

Πίτερ Μπιρκς: «Αυτό που είναι σίγουρο αρχικά θα είναι σε επίπεδο προπονητών. Θα έρχονται στην Ελλάδα προπονητές από την Αουγκσμπουργκ και στη Γερμανία αντίστοιχα άνθρωποι από το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ, λογικά των ακαδημιών, θα κάθονται να να δουν πώς δουλεύει η κάθε ομάδα. Είχαμε μια πολύ καλή κουβέντα και με τον κ. Μπάγεβιτς για πολλά θέματα στο δείπνο που είχαμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια κατάσταση που ήταν το γερμανικό πριν από μερικά χρόνια.

Η ΑΕΚ, όπως κι αρκετές ελληνικές ομάδες, πηγαίνει τώρα να βγάλει παίκτες από τις ακαδημίες της. Λογική κίνηση, μια κι οι αγορές έχουν ανέβει και τα κλαμπ πρέπει να δαπανήσουν πολλά χρήματα για μεταγραφές. Επομένως πρέπει να βγάζουν παίκτες από τις ακαδημίες».

Πώς θα αρχίσει αυτό το πλαίσιο συνεργασίας;

Βάλτερ Σταύρος Σιάνος: «Αυτό που λέμε αρχικά να γίνει θα είναι ταξίδι στην Αθήνα κάποιου εκ των προπονητών μας όσον αφορά τις ακαδημίες και κάτι αντίστοιχο και από την πλευρά της ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν θα έρθει ο Χάρης Κοπιτσής (φωτό) που είναι ο προπονητής της Κ-17 ή κάποιος άλλος. Καλέσαμε και την ομάδα της Κ-17 στο τουρνουά που διοργανώνουμε τον Ιούλιο και ελπίζω να έρθει. Είναι σε λίγο περίεργη χρονική συγκυρία, πάνω στις προετοιμασίες, αλλά ευελπιστούμε ότι θα έρθει. Εχουμε ήδη πάρει στις ακαδημίες μας δύο παιδιά από την ΑΕΚ. Οσον αφορά οικονομικά θέματα, αρμόδιος είναι ο κ. Μπιρκς. Αυτό που ελπίζω είναι να γίνει και ένα φιλικό ματς ανάμεσα στις πρώτες ομάδες κατά την περίοδο του καλοκαιριού».

Αν κάποιοι άνθρωποι της ΑΕΚ λοιπόν θελήσουν να έρθουν στο Αουγκσμπουργκ και να συζητήσετε και σε θέματα οργάνωσης λειτουργίας των ακαδημιών, να υποθέσω ότι είναι ευπρόσδεκτοι...

Πίτερ Μπιρκς: «Μα φυσικά. Εχουμε ανοικτή πρόσκληση στους ανθρώπους της ΑΕΚ να συζητήσουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί να μη βρεθούμε αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ.: χαριτολογώντας)».

Η άποψή σας για τον Δημήτρη Μελισσανίδη;

Πίτερ Μπιρκς: «Μιλήσαμε περίπου μία ώρα, σίγουρα δεν μπορώ να βγάλω πολλά συμπεράσματα, αλλά σαν πρώτη εικόνα είναι απόλυτα θετική. Είναι ανοικτός άνθρωπος, χωρίς τουπέ και δείχνει ότι δεν είναι τυχαίο αυτό που είναι και αυτά που έχει πετύχει».

Μπορούμε να μιλήσουμε για συνεργασία με την ΑΕΚ;

Βάλτερ Σταύρος Σιάνος: «Πολλά μπορούμε να πάρουμε από αυτές τις επαφές. Φυσικά και θέλουμε να συνεργαστούμε με την ΑΕΚ. Για εμένα δύο είναι οι ομάδες της καρδιάς μου, το Αουγκσμπουργκ και η ΑΕΚ. Είναι όνειρο ζωής για εμένα αυτή η συνάντηση. Ηθελα 4-5 χρόνια να γίνει αυτό. Το πρώτο βήμα και η πρώτη εντύπωση ήταν εκπληκτική. Μιλήσαμε με όλους για συνεργασία στο δείπνο συζητήσαμε και διάφορα θέματα με τον κ. Μελισσανίδη. Ηταν πολύ φιλικό το κλίμα».

Εχετε για χρόνια συνεργασία με την Sport 5. Πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ;

Βάλτερ Σταύρος Σιάνος: «Εμείς υπογράψαμε το συμβόλαιο το 2007 μέχρι το 2019. Οταν δουλεύει με 9 ομάδες της Μπουντεσλίγκα μπορεί να το κάνει και με την ΑΕΚ. Ημασταν η πρώτη ομάδα που είχαμε συνεργασία από την εποχή που ήμασταν στη δεύτερη κατηγορία. Στο γήπεδο υπάρχει γραφείο με 7 άτομα προσωπικό που ασχολείται με χορηγίες ή ακόμα και με πακέτα εισιτήριων. Μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ σε θέμα χορηγιών του γηπέδου».

Διαβάστε ολόκληρη τη δισέλιδη συνέντευξη του Βάλτερ Σταύρου Σιάνου και του Πίτερ Μπιρκς στο σημερινό (25/01) φύλλο της SportDay…

Δεν υπάρχουν σχόλια: