Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

«Φαβορί στα χαρτιά ο ΠΑΟΚ»

6dd1c37444ac7ad2ef9e0bf5829b9a9c_XL
Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Δοξάκης, φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4. Μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη και έχρισε τον “Δικέφαλο” φαβορί εξαιτίας της έδρας του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πλούσιο ταλέντο του Αλέξανδρου Βενζέκοφ για τον οποίο τόνισε πως μπορεί τα επόμενα χρόνια να παίζει στην Ευρωλίγκα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Δοξάκης:
Για την συμμετοχή του στα Άρης – ΠΑΟΚ:
“Ευτύχησα για μια δεκαετία να βρίσκομαι στα παιχνίδια Άρης-ΠΑΟΚ που είναι ιδιαίτερα για την πόλη μας”.
Για το επερχόμενο ΠΑΟΚ – Άρης:
“Όσο αναφορά το σημερινό ματς. ο  ΠΑΟΚ έχει πλεονέκτημα εξαιτίας της έδρας του. Βέβαια ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ήττα κόντρα στον Κολοσσό, ενώ ο Άρης από νίκη απέναντι στον ΚΑΟΔ. Στα χαρτιά ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί όμως είναι στο χέρι των νέων παικτών Άρη να ανατρέψουν την κατάσταση καθώς έχασαν στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος και να ανεβούν στην βαθμολογία”.
Για την αλλαγή προπονητή που έκανε ο Άρης:
“Η αλλαγή συνήθως βοηθάει στις πρώτες αγωνιστικές. Ο προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα και στο τέλος της χρονιάς θα φανεί αν αξίζει η δουλειά του Μίνιτς”.
Για το γεγονός πως ο κόσμος στο γήπεδο είναι λιγότερος από ότι παλαιότερα και αν γι αυτό φταίει πως λείπουν τα μεγάλα ονόματα από τις δύο ομάδες:
“Τα ονόματα δημιουργούνται σε βάθος χρόνου και οι νεαροί παίκτες που αγωνίζονται τώρα φτιάχνουν ονόματα που μελλοντικά θα είναι πιο ελκυστικά. Βέβαια υπάρχει μια απαξίωση στο άθλημα επειδή δεν υπάρχουν μεγάλα ονόματα όπως παλιά. Αν οι ομάδες φτάσουν σε επίπεδο Ευρωλίγκα θα έρχεται πολύ παραπάνω κόσμος”.
Για το πώς ετοιμάζεται ένας παίκτης για ένα τέτοιο ντέρμπι:
“Προφανώς υπάρχει επιρροή από τους εξωτερικούς παράγοντες από όπως φίλοι, οικογένεια, κόσμος και συμπαίκτες. Ο παίκτης πρέπει να προσπαθήσει να συγκεντρωθεί. Φέτος όμως δεν υπάρχει η ίδια αίγλη  με παλαιότερα, καθώς θεωρείται ένα παιχνίδι προγράμματος. Τα παιδιά δεν είναι τόσο δεμένα με τους φιλάθλους με αποτέλεσμα μια νίκη ή ήττα να ξεπερνιέται εύκολα. Η προετοιμασία έχει να κάνει με την ψυχολογία ώστε ο παίκτης να είναι έτοιμος να δώσει χαρά στους οπαδούς και στην ομάδα του”.
Για το αν ένα γεμάτο γήπεδο δημιουργεί περισσότερη πίεση ή δίνει επιπλέον ώθηση στο γηπεδούχο σε τέτοια ντέρμπι:
“Εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο και παίκτη ξεχωριστά. Η προσωπικότητα παίζει μεγάλο ρόλο και οι περισσότεροι παίκτες παίρνουν ώθηση όταν είναι γηπεδούχοι. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ δείχνει μια αδυναμία μα μαζέψει κόσμο με αποτέλεσμα οι φίλαθλοί του να δώσουν σήμερα περισσότερη ώθηση. Από την άλλη πλευρά και οι αντίπαλοι παίκτες θα θέλουν ένα γεμάτο γήπεδο για να πάρουν μια ώθηση αντιπαλότητας”.
Για τους παίκτες κλειδιά της κάθε ομάδας:
“Νομίζω ότι είναι ευκαιρία για κάποιους παίκτες που δεν είναι τα πρώτα βιολιά στις ομάδες τους να αρπάξουν ευκαιρίες για να δείξουν πως αξίζουν κάτι περισσότερο. Από εκεί και πέρα οι άξονες του ΠΑΟΚ είναι ο Τσαιρέλης, ο Μπόγρης, ο Κούπερ ο Χαραλαμπίδης και ο Πέιν.  Στον Άρη ο Αθηναίου, ο Πελεκάνος, ο Βενζέκοφ και ο Μποχορίδης είναι οι παίκτες που κουβαλάνε όλο το σκοράρισμα. Αυτά είναι τα όπλα της κάθε ομάδας και θα δούμε πως θα τους αντιμετωπίσει ο κάθε προπονητής”.
Για το ταλέντο του Βεζένκοφ:
“Τον Άλεξ τον ξέρω αρκετά χρόνια επειδή τυχαίνει να βρισκόμαστε σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Βενζέκοφ έχει μια πολύ καλή εξέλιξη είχαμε μιλήσει και όντως είχε πρόταση να φύγει όμως η δική του επιλογή ήταν να μείνει στον Άρη για να πάρει παραπάνω εμπειρίες.Είναι ένα παιδί εξελίξιμο, έχει καθοριστική πορεία για την ομάδα του Άρη και οι εμπειρίες που πήρε φέτος θα του δώσουν την ευκαιρία για ένα σκαλί παραπάνω. Είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί τα επόμενα χρόνια να παίζει στην Ευρωλίγκα. Είναι κρίμα που η Ελλάδα έχασε ένα τέτοιο ταλέντο όμως ήταν η επιλογή του να παίξει στην Εθνική Βουλγαρίας. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Βγαίνουν πολλά ταλέντα και πρέπει να τα αξιοποιούμε”.
Για τον Αντετοκούμπο:
“Υπάρχει μια ελληνικότητα στο NBA που δεν υπήρχε άλλες χρονιές, με τους Αντετοκούνμπο, Κουφό και Καλάθη. Ο Αντεκούμπο κάνει μια φοβερή χρονιά, έχει στηθεί όλο του μάρκετινγκ των Μπακς πάνω στο πρόσωπο του και έχει ακούσει καλά λόγια από παίκτες όπως ο Κόμπι Μπράιαντ. Έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του και το μέλλον του ανήκει”.
Για την πιθανή συμμετοχή του Αντετοκούμπο σε ένα All Star Game στο μέλλον:
“Δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να είμαστε παρορμητικοί. Ο Γιάννης θέλει ακόμα εμπειρίες και πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοση του. Πρέπει να βλέπει μπροστά και να προσπαθήσει πολύ για να παίξει σε ένα all star game. Πάντως ο Στογιάκοβιτς που έπαιξε στο All start game της Αμερικής είχε ένα στοιχείο Ελληνικότητας πάνω του”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: