Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

«Δεν υπάρχει φαβορί»

1006026_247879775
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος. Μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη και τόνισε πως σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου δεν χωράνε προβλέψεις.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κοπή της πίτας της Ένωσης, όπου υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στο κόσμο και όπου θα παραβρεθούν πολλές σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σάββας Λόρτος:
Για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΚΑΣΘ:
“Όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε την κοπή της πίτας της ένωσης που πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό γεγονός καθώς πάντα νέοι, μεγαλύτεροι και σπουδαίες προσωπικότητες βρίσκονται για να τιμήσουν το μπάσκετ της πόλης μας. Είναι όλοι προσκεκλημένοι, υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση και είναι μια ευκαιρία να βρεθούν οι βετεράνοι και οι “μεγάλοι” του αθλήματος ανταλλάσοντας ιδέες και αναμνήσεις.  Η εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας (Noesis) στις 11:30.  Καλούμε όλους του φίλους του αθλήματος σε μια μεγάλη γιορτή. Το βάρος πέφτει σε νέα παιδιά και τιμούμε και τους νέους μαθητές που είναι άριστοι στις επιδόσεις του.
Θα έχουμε καλά ονόματα και την παρουσίαση θα την  κάνει ο Γιώργος Τραπεζανίδης, ο οποίος θα λαμπρύνει την εκδήλωσε με την παρουσία του. Θα τιμηθούνε προσωπικότητες του χώρου όπως ο Κώστας Χαΐτογλου, παράγοντας του Ηρακλή, ένας από τους αφανής εργάτες του Γαλαξία ο κ. Κωνσταντινίδης, μεγάλοι παίκτες που πέρασαν από τις ομάδες της πόλης μας όπως ο Νίκος Σταυρόπουλος και ο Σωτήρης Σακελλαρίου. Φυσικά θα τιμηθούν και οι Πανελληνιονίκες πρωταθλήτριες ομάδες της πόλης μας όπως ο Άρης στους εφήβους, ο ΠΑΟΚ στους παίδες  και τις νεανίδες. Ήταν καλή χρονιά φέτος για την Θεσσαλονίκη γιατί τα ηλικιακά πρωταθλήματα πρωταγωνίστησαν Πανελληνίως.  Αυτός μας χαροποιεί και μας δίνει κουράγιο για να δώσουμε την προσοχή μας στις μικρές ηλικίες”.
Για το πόσο σπουδαίο είναι για έναν διαιτητή να σφυρίζει ένα ΠΑΟΚ – Άρης:
“Είναι μεγάλη τιμή για έναν διαιτητή και καθιερώνεται παίζοντας ένα τέτοιο παιχνίδι. Το ΠΑΟΚ-Άρης έχει πάντα δυναμική ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρίσκεται η κάθε ομάδα”.
Για την προετοιμασία που πρέπει να κάνει ένας διαιτητής για ένα τέτοιο παιχνίδι:
“Ο διαιτητής πρέπει να ετοιμάζεται το ίδιο σε όλα τα παιχνίδια. Τα μεγάλα ντέρμπι όπως αυτό είναι παιχνίδια ψυχολογίας και εμπειρίας για την διαιτητή. Το ΠΑΟΚ-Άρης πάντα ήταν ποιοτικό παιχνίδι, οι ομάδες έπαιζαν καλό μπάσκετ και αυτό κάνει πιο εύκολη την δουλειά του διαιτητή”.
Για την εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο ομάδες σήμερα:
“Οι δυο ομάδες προσπαθούν να συντηρήσουν την ιστορία τους και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουν. Είναι προς τιμήν τους που καταφέρνουν κάτι τόσο δύσκολο σε μια τόσο δύσκολη εποχή”.
Η πρόβλεψή του για το ματς:
“Στα ΠΑΟΚ -Άρης επικρατούν άλλα ήθη  και άλλα έθιμα και φαβορί δεν υπάρχουν. Σε ένα τέτοιο ντέρμπι ποτέ δεν χωράνε προβλέψεις. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο και καλό παιχνίδι, να παίξουν καλά οι ομάδες και φυσικά και οι διαιτητές να κάνουν ένα καλό και σωστό αγώνα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: