Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Λάθος που το έκανε ρώσικη ρουλέτα!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και τονίζει τι δεν πήγε καλά...
Ήρθε και η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που ξεκάθαρα δεν τον διαχειριστήκαμε σωστά. Υπάρχουν αυτά που μπορείς να τα παίξεις με σχετική αφέλεια και υπερβολικά ρίσκα, υπάρχουν και αυτά που δεν μπορείς να το παίξεις έτσι. Το σημερινό ανήκει στα δεύτερα.
Πρώτα απ όλα, θεωρώ πως ο Αναστασιάδης προσπαθεί να περάσει σοφά το επιθετικό πνεύμα στην ομάδα. Αν αυτή θέλει να φτάσει στο σημείο να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να μπαίνει με αυτή τη νοοτροπία στα παιχνίδια. Όμως θα πρέπει να υπάρχει και μία σχετική ρύθμιση της επιθετικότητας που θα συσχετίζεται με τον αντίπαλο.
Ο Αναστασίου έκανε το πολύ απλό. Έβαλε τρεις γρήγορους μεσοεπιθετικούς και περίμενε να πάρει ο ΠΑΟΚ τα ρίσκα για να τον σκοτώσει. Έγινε μία στο 51΄, έγινε δεύτερη στο 79΄. Ο ΠΑΟΚ σκοτώθηκε γιατί δεν είχε καμία σκοπιμότητα στο παιχνίδι του πλην της νίκης πάση θυσία.
Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πιέσει αλλά πιο ορθολογικά. Όμως δεν μπορεί να το κάνει αυτό όταν στην ενδεκάδα του η λέξη ποιότητα είναι στα επίπεδα..  Παντελίδη.
Σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης, ο Αναστασιάδης άλλαξε κάποιες σταθερές μέσα στην ομάδα που δεν χρειάζονταν, ενώ επιμένει στη χρησιμοποίηση Σαλπιγγίδη χωρίς κανέναν γήινο λόγο.
Στον ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο υπάρχει ένας τραγικός Σαλπιγγίδης, υπάρχει ένας σκασμένος Τζανδάρης. Την περασμένη Πέμπτη, ο Γκολάσα ως εσωτερικός μέσος ήταν εξαιρετικός, ενώ η επιστροφή Κάτσε έδινα την ευκαιρία στον Αναστασιάδη να παίξει με Τζιόλη, Γκολάσα, Κάτσε και να αποκτήσει καλύτερα στοιχεία στη δημιουργία. Επίσης, είχε την ευκαιρία να δώσει στον Μάρτενς ένα μεγάλο παιχνίδι, αναζητώντας την καλή του ψυχολογία μετά το γκολ που έβαλε στο Αρτέμιο Φράνκι.
Η μοναδική λύση ουσιαστικά που εμφανιζόταν στην ομάδα σήμερα, ήταν ένα 4-3-3 με Φακούντο και Μάρτενς στις πλευρές, το οποίο μέσα στο παιχνιδι θα γινόταν 4-4-2 με ρόμβο και τον Βέλγο δεκάρι.
Αντ αυτού, είδαμε τον Γκολάσα αριστερά, τον Σαλπιγγίδη πάλι στην ενδεκάδα, τον σκασμένο Τζανδάρη που δεν έχει ποιοτικούς χρόνους στην ανάπτυξή του πόσο μάλλον όταν είναι κουρασμένος και με αυτά ο ΠΑΟΚ ξεκινά το παιχνίδι λάθος.
Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος, πιέζει αφόρητα στη ζώνη άμυνας του Παναθηναϊκού, όμως στερείται ποιότητας, φαντασίας και είναι λογικό όσο περνάει η ώρα τα ρίσκα να μεγαλώνουν, οι καλύψεις να ελαχιστοποιούνται και ο παθητικός Παναθηναϊκος να βρίσκει χώρο να σου κάνει ζημιά.
Η ζημιά έγινε αρχικά και ο Αναστασιάδης βγάζει επιτέλους τον Σαλπιγγίδη για να βάλει τον Περέιρα, ενώ κάνει και αναγκαστική αλλαγή τον Κλάους που παίζει με πυρετό και στο ημίχρονο του είπε πως αισθάνεται αδύναμος. Ο Περέιρα φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, ο Παπαδόπουλος έχει την ευκαιρία να συμβάλει τα μέγιστα, όμως δεν σπάει τη μπάλα σε μία φάση που θα έπρεπε ξεκάθαρα να ψάξει την πάσα από την αρχή έστω και αν σε πρώτο χρόνο δεν την είχε.
Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο παιχνίδι όμως, χάνει άλλες δύο ευκαιρίες και κάπου εκεί ο Σπυρόπουλος συνεχίζει το ρεσιτάλ γκάφας. Η απουσία του Ρατς στοίχισε εν τέλει παραπάνω από αυτή του Ζέκα που είναι πολύ σημαντικός για τον Παναθηναϊκό.
Ο ΠΑΟΚ έκανε το παιχνίδι ρώσικη ρουλέτα, ενώ μπορούσε να το διαχειριστεί πολύ πιο σοβαρά. Το πλήρωσε και πάμε παρακάτω.
Ο Ολυμπιακός μείωσε, στον Πειραιά ο Ατζαγκούν έγινε αγαπητός για λίγο και εμείς προσγειωνόμαστε σε μία πραγματικότητα που θέλει πολύ ιδιαίτερη διαχείριση. Και αυτός που καλείται να λύσει τον γρίφο πρώτος, είναι ο ίδιος ο Αναστασιάδης, αυτός που έδωσε στην ομάδα αυτή την αύρα, αλλά όταν η σκέψη του πρέπει να απλουστευτεί, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Πανικό και απογοήτευση δεν θέλει. Είναι μία χρονιά άλλωστε που άπαντες είμαστε συνειδητοποιημένοι για το που βαδίζει η ομάδα. Και στο τέλος της, θα κριθούν όλοι από το αποτέλεσμα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: