Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Gay ντέρμπυ στην Τούμπα!!

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας σχολιάζει στον sportdog με τον δικό του μοναδικό τρόπο το ...αδελφίστικο ματς ανάμεσα στον απογοητευτικό Παναθηναϊκό και τον κακότεχνο ΠΑΟΚ.Δεν μπορούσε περισσότερα ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του τα έδωσαν όλα, κουρασμένοι από την Ιταλία, αλλά δεν ήταν τσακισμένοι μονάχα από την μυική κόπωση. Ήταν και η ψυχολογική πίεση, να κερδίσουν οπωσδήποτε.

Είναι πρώτοι στη βαθμολογία οι παοκτσήδες, δίνουν ένα αποφασιστικό ντέρμπυ με βαρύ όνομα, τον Παναθηναϊκό και έχουν την υποχρέωση να αποδείξουν ότι πράγματι βρίσκονται σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Ε, δεν αντέξανε. Μετά το 1-2 κατέρρευσαν. Δεν ήξεραν που βρισκόντουσαν, δεν έβλεπαν μπροστά τους.

Ο μεν ΠΑΟΚ, λοιπόν, δεν μπορούσε, λύγισε από το βάρος της σημασίας του αγώνα. Ο δε Παναθηναϊκός δεν έκανε αυτά που μπορούσε. Είχε απέναντί του έναν αντίπαλο ταμάμ να τον εκμεταλλευθεί. Άδειο γήπεδο που τον καλούσε να ενεργοποιηθεί επιθετικά. Γιατί;

Οι γηπεδούχοι είχαν φέρει τη γραμμή άμυνας στη σέντρα. Ιδανικός αντίπαλος ο ΠΑΟΚ να τον κτυπήσει με αντεπιθέσεις. Να όμως, που ο φοβικός, ο δειλός Παναθηναϊκός πήρε αυτό το αδελφίστικο ντέρμπυ.

Κλεισμένος στην άμυνά του ο Παναθηναϊκός περιορίστηκε σε ελάχιστες, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, επισκέψεις στα καρέ του Γλύκου. Και με αντεπιθέσεις όχι οργανωμένες. Ενώ ο ΠΑΟΚ "κρατούσε" αμυντικά πολύ μπροστά και ουσιαστικά μονάχα με δύο σέντερμπακ, Βίτορ, Κατσικά, που δεν είναι γρήγοροι. Οι πλαϊνοί αμυντικοί, ειδικά ο Κίτσιου έβγαινε συνεχώς μπροστά.

Μέτριος, σχεδόν απογοητευτικός ο Παναθηναϊκός. Και ένας ΠΑΟΚ αργός, βαρύς, δυσκίνητος, χωρίς ρυθμό, κακότεχνος. Που έβλεπε ότι ο Παναθηναϊκός αμυντικά υπερείχε στην αεροπορία και προσπαθούσε να τον "διεμβολίσει" με σέντρες.

ΓΙΑΤΙ ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τη βοήθεια της Παναγιάς, γράφει ο apodytiriakias.gr 
Ποια είναι η αλήθεια του ΠΑΟΚ, του πρωτοπόρου ακόμα στη βαθμολογία; Μήπως αυτή που μας έδειξε στο χαμένο ντέρμπυ με 2-1 από τον Παναθηναϊκό. Ένας ΠΑΟΚ ανίκανος εντελώς για τις απαιτήσεις ενός κρίσιμου ντέρμπυ. Κατώτερος του αναμενόμενου. Νευρικός, σπασμωδικός. Χωρίς θετική σκέψη, μάλιστα απέναντι σ' έναν Παναθηναϊκό... ντροπαλό που “παρασεβάστηκε” το καμίνι της Τούμπας και τον αντίπαλό του.

Μήπως η αλήθεια του ΠΑΟΚ, που ήδη ακούει από πίσω του το ποδοβολητό του Ολυμπιακού, είναι η ψευδαίσθηση που έδωσε, ειδικά στον κόσμο του, ότι πράγματι είναι ανίκανος να αμφισβητήσει τον γκελαδόρο Ολυμπιακό; Κι ακόμα είμαστε στην αρχή. Ούτε 10 αγώνες στο πρωτάθλημα. Άρα, αν η αλήθεια του ΠΑΟΚ είναι αυτή που μας έδειξε στο ντέρμπυ με τον Παναθηναϊκό, τότε εύκολα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αποσυρθεί από την κορυφή της βαθμολογίας.

Εκτός κι αν παρέμβει η Παναγιά. Για μία φορά ακόμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ ονόμασε την Μητέρα του Ιησού. Έτσι το ήθελε, είπε ο προπονητής. Έτσι το ήθελε η Παναγιά. Δύο ευκαιρίες από το πουθενά ο Παναθηναϊκός. Δύο γκολ.

Γιατί, ο ΠΑΟΚ έκανε ευκαιρίες που τις είδε ο Αναστασιάδης και η Παναγιά; Μη λησμονούμε το άλλο στο οποίο μειονεκτεί ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει περισσότερους από 15-16 παίκτες. Δεν φθάνουν αυτοί. Κι αυτοί που έχει στο ρόστερ του και ο μικρός αριθμός τους.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: