Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Απλά Παναθηναϊκός!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στην Τούμπα, το... συνεταιράκι Ατζαγκούν και την ώθηση πρωταθλητισμού που παίρνει το «τριφύλλι».
Ήταν δεδομένο, έστω και αν δεν πήρε την έκταση που θα έπρεπε τόσο στο εσωτερικό όσο και στον περίγυρω της ομάδας. Για καλό ήταν, προφανώς. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε την μισή του και... βάλε χρονιά στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση ήττας έμενε 12 ολόκληρους πόντους πίσω από τον «δικέφαλο» και έχανε κάθε ευκαιρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος και όσο αντέξει. Μετά τον αποκλεισμό του στην Ευρώπη, το «τριφύλλι» βρέθηκε απέναντι στην πιθανότητα να χάσει κάθε επαφή από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Το πλάνο του Αναστασίου ήταν σχεδόν ίδιο με εκείνο στο Καραϊσκάκη. Συμπαγής ανασταλτική λειτουργία, 4-3-2-1, ενισχυμένος άξονας, πίεση πίσω από την σέντρα και κατά την ανάκτηση της μπάλας, ταχύτατη μεταφορά από φάση σε άμυνας σε αντεπίθεση. Αρχικά λειτούργησε άψογα το πρώτο σκέλος. Του έλειψε του Παναθηναϊκού η σωστή επιλογή δημιουργικά. Χώρους είχε, ενέργειες δεν είχε αν και θα μπορούσε να απειλήσει αν δεν έκοβε τον Καρέλη ο Αλεξέας με ανύπαρκτο οφ-σάιντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο δικαιώθηκε η τακτική επιλογή του «Ολλανδού» που έβλεπε σαν... στρατιωτάκια τους ποδοσφαιριστές του να εκτελούν τα αμυντικά τους καθήκοντα. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός λειτούργησε ιδανικά και στην κόντρα. Βασικός άξονας και πρωταγωνιστής ο Ατζαγκούν.
Έχουμε κατ' επανάληψη αναφέρει πως είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και εκείνος το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Είναι εκείνος που μέσα από την δουλειά έχει εξελιχθεί περισσότερο. Μετά από κάθετη κίνηση, αξιοποιεί την «μπούκα» του Κλωναρίδη για το 1-0. Στο 2-1, στην φάση της νίκης το... σερβίρει στον Καρέλη. Μετά από σπριντ 90 μέτρων, έχει το καθαρό μυαλό, την τεχνική και την ποιότητα να στείλει την μπάλα «συστημένη» στην κίνηση του Έλληνα στράικερ. Μπορεί κάποιοι να έψαχναν για... συνειτεράκια απόψε στην Τούμπα, αλλά το... συνεταιράκι ήταν ο Ατζαγκούν.
Φυσικά και ίσως πιο... πάνω από τον Αφρικανό σε απόδοση, ήταν ο Κουτρουμπής. Ο νεαρός στόπερ ήταν παντού. Καταπληκτική εμφάνιση. Ως αρχηγός μάλιστα, σε ένα παιχνίδι υψηλότατων απαιτήσεων και με μεγάλη πίεση, ήταν αλάνθαστος. Εξαιρετικές τοποθετήσεις, σημαντικές παρεμβάσεις, ηγετική παρουσία στο πλευρό του πάντα καλού Γκόρντον Σίλντενφελντ.
Πραγματοποιώντας, λοιπόν, μια εμφάνιση με πλάνο και μπόλικη ψυχή ο Παναθηναϊκός απέδειξε με το «διπλό» στην Τούμπα πως με την ιστορία του δεν έπαιξε, δεν παίζει και δεν θα παίξει ποτέ. Διέψευσε όλη αυτή την χαζή λογική του «θα δώσει το παιχνίδι για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ» και πρωτίστως βοήθησε τον εαυτό του, όντας ακόμη... ζωντανός! Η νίκη αυτή δίνει τεράστια ώθηση πρωταθλητισμού στο «τριφύλλι».
Προσοχή! Κανείς δεν λέει πως θα πάρει το πρωτάθλημα. Ούτε πως είναι εύκολη υπόθεση. Κάθε άλλο. Να σκεφτούμε, όμως, την προοπτική διεκδίκησης. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε στον εαυτό του ότι μπορεί. Ότι στα δύσκολα δείχνει χαρακτήρα. Η διάρκεια του λείπει. Πλέον έχει τον Μπεργκ(μετά την διακοπή θα είναι πανέτοιμος και ενδεκαδάτος) έχει βγάλει το δύσκολο κομμάτι του προγράμματος και βρίσκεται στο -6 από τον ΠΑΟΚ και στο -4 από τον Ολυμπιακό, τους οποίους έχει στην έδρα του στον δεύτερο γύρο.
Αν καταφέρει να κρατηθεί κοντά μέχρι τον Ιανουάριο και με τις απαιτούμενες «ενέσεις» ποιότητας μεταγραφικα ανεβάσει επίπεδο το ρόστερ του, τότε θα είναι σε θέση να... τζογάρει με καλύτερες πιθανότητες για τον τίτλο. Αρκεί να το πιστέψει, όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτή την στιγμή...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: