Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Εκτός Ευρωμπάσκετ η Ιταλία!

Η Εθνική ομάδα της Ιταλίας, όπως όλα δείχνουν θα απουσιάσει (και) από το Ευρωμπάσκετ του 2011 καθώς στα προκριματικά έπειτα από την ήττα της από το Ισραήλ ακολούθησε μια δεύτερη από τη Λετονία, και πλέον είναι με το ένα πόδι εκτός τελικών!

Η κάτοχος 10 μεταλλίων σε Ευρωμπάσκετ, και μέχρι πρότινος πανίσχυρη Εθνική ομάδα της Ιταλίας βρίσκεται σε συνεχώς πτωτική πορεία τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια. Έπειτα από την αδυναμία της να συμμετέχει στα τελικά του Ευρωμπάσκετ του 2009, πλέον είναι πολύ κοντά στον αποκλεισμό της από εκείνα του 2011. Και αυτό γιατί στον προκριματικό όμιλο όπου συμμετέχουν Ισραήλ, Λετονία και Ιταλία, οι «Ατζούροι» δέχθηκαν την ήττα μες την έδρα τους από τους Ισραηλινούς και τώρα ηττήθηκαν και από Λετονούς!

Πλέον, οι Ισραηλινοί υποδέχονται στο Γιαντ Ελιάου τους Λετονούς και ο νικητής θα γίνει το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα τελικά του 2011.

«Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι η υπόθεση ''πρόκριση'' έχει τελειώσει για μας, όσο σκληρό κι αν ακούγεται. Όμως οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση ως ευκαιρία για βελτίωση. Να κάνουμε προπόνηση και να παίζουμε χωρίς να σκεπτόμαστε τη βαθμολογία. Έχουμε ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια και θα πρέπει να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι» τόνισε ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας, Σιμόνε Πιανιτζιάνι κοιτώντας με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Όσο για τους Ιταλούς, πλέον έχουν μόνο σαν ανάμνηση τις ένδοξες στιγμές της μπασκετικής τους ιστορίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: