Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

«Αμφιβάλλω αν το Μουντιάλ του 2022 θα γίνει στο Κατάρ»


«Αμφιβάλλω αν το Μουντιάλ του 2022 θα γίνει στο Κατάρ»

Καθόλου σίγουρος πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα γίνει στο Κατάρ δεν είναι ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκρεγκ Ντάικ, λόγω των σκανδάλων διαφθοράς στη FIFA.

Χειρότερη στιγμή στην ιστορία της FIFA χαρακτηρίζει ο Γκρεγκ Ντάικ την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας θεωρεί πως είναι πιθανό η διοργάνωση να αφαιρεθεί από την αραβική χώρα μετά τις αποκαλύψεις των σκανδάλων διαφθοράς στις τάξεις της FIFA και τις μεθοδεύσεις μέσω των οποίων ανέλαβε το Κατάρ τη μεγάλη διοργάνωση.

«Η απόφαση ανάθεσης του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ είναι η χειρότερη στην ιστορία της FIFA και θα βλέπουμε τις συνέπειές της για τουλάχιστον άλλα επτά χρόνια. Αν οι έρευνες των αρχών αποδείξουν πως υπήρξε διαφθορά στη διαδικασία ανάθεσης της διοργάνωσης, αμφιβάλλω αν τελικά θα γίνει εκεί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Άλλωστε τα περισσότερα μέλη που είχαν ψηφίσει τότε, είτε είναι σε διαθεσιμότητα, είτε έχουν τιμωρηθεί για διαφθορά. Σε αυτή την περίπτωση πολλοί θα ζητήσουν να γίνει νέα διαδικασία επιλογής υποψηφιότητας», τόνισε ο Γκρεγκ Ντάικ.

«Η επιλογή του Κατάρ δεν είχε καμία λογική, γι’ αυτό κάτι άλλο πρέπει να συνέβη. Όλοι γνωρίζουμε πως η τεχνική επιτροπή της FIFA ήταν αντίθετη στη διεξαγωγή του Μουντιάλ εκεί, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι και τώρα πρέπει να μεταφέρουν τη διοργάνωση το χειμώνα», πρόσθεσε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: