Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Το αμερικανικό «αδερφάκι» της Σίτι!!

Κοντά σε μια κίνηση που ενδέχεται να αλλάξει τα ποδοσφαιρικά δεδομένα σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι ο Σεΐχης Μανσούρ, με το αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται κοντά στη δημιουργία ομάδας στο MLS.

Το αμερικανικό «αδερφάκι» της Σίτι
Κοντά σε μια κίνηση που ενδέχεται να αλλάξει τα ποδοσφαιρικά δεδομένα σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι ο Σεΐχης Μανσούρ, με τον ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται κοντά στη δημιουργία ομάδας στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Διαβάστε για το ποια θα είναι η σχέση που θα έχει αυτή με τους «πολίτες» και όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Όπως γίνεται γνωστό μέσα από τις περισσότερες αγγλικές εφημερίδες, ο Σεΐχης Μανσούρ βρίσκεται σε μυστικές συζητήσεις με τους υπευθύνους του MLS για τη δημιουργία συλλόγου, ο οποίος θα είναι ιδιοκτησίας του.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, το όλο deal θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια λίρες, ενώ η έδρα του θα είναι στη Νέα Υόρκη, με τις πρώτες τοποθεσίες που θα στεγάσουν το «σπίτι» της νέας ομάδας να διαρρέουν.

Το επιτελείο του Μανσούρ έχει να επιλέξει ανάμεσα στις συνοικίες Queens, όπου στεγάζονται οι New York Mets (ομάδα baseball) και Flushing Meadows, όπου διεξάγονται τα US Open τουρνουά (τένις).

Η νέα ομάδα του ιδιοκτήτη της Σίτι θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αμερικάνικη λίγκα από το 2016 και μετά, με τα πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ονοματοδοσία σε στιλ …πολίτικο. Το New York City FC φαντάζει αρκετά πιθανή επιλογή, με το νέο σύλλογο να έχει άμεση σχέση με τους περυσινούς πρωταθλητές Αγγλίας τόσο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, όσο –κυρίως—σε εμπορικό.

Περισσότερες εξελίξεις αναμένονται μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις μέσα στο Μάιο, όταν και η Σίτι θα βρεθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να δώσει φιλικό ματς με την Τσέλσι στη Νέα Υόρκη.

Ήδη σε όλα τα αθλητικά έντυπα στην Ευρώπη συζητείται η κίνηση που ετοιμάζει ο παράγοντας από το Άμπου Ντάμπι, αφού σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο θα έχει μεγάλο αντίκτυπο και θα αλλάξει τα δεδομένα. Βασικός στόχος του Σεΐχη Μανσούρ δείχνει να είναι η πρωτοπορία του –και κυριαρχία του- στο ποδοσφαιρικό μέλλον, αφού η αγορά των ΗΠΑ είναι «παρθένα» εμπορικά, με το ποδόσφαιρο να γνωρίζει τρομερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: