Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Από… κατάρα σε κατάρα η Ρεάλ!!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε «φάει» κατάρα να φτάνει μόνο μέχρι τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα πια -και για τρεις σερί σεζόν- σταματάει συνέχεια στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Από… κατάρα σε κατάρα η Ρεάλ!
Είτε εχθρός είτε φίλος, όλοι λίγο πολύ θα θυμούνται τα έξι σερί χρόνια, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης «κολλούσε» πάντα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν μπορούσε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Αυτή η «κατάρα» πλέον έχει αλλάξει. Γιατί, τα τελευταία τρία χρόνια η «βασίλισσα» ναι μεν φτάνει στα προημιτελικά, ναι μεν προκρίνεται στα ημιτελικά, αλλά εκεί σταματάει η πορεία της και δεν μπορεί να φτάσει στον μεγάλο τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Μάλιστα, οι Μαδριλένοι έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που σε τρεις σερί χρονιές σταματά στους «4».

Το 2005, η Ρεάλ Μαδρίτης μένει εκτός προημιτελικών, αφού η Γιουβέντους αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι». Μια χρονιά αργότερα, είναι η σειρά της Άρσεναλ να την αφήσει εκτός οκτάδας. Το 2007, η Μπάγερν Μονάχου έχοντας περισσότερα εκτός έδρας γκολ γίνεται ο θύτης της «βασίλισσας». Την επόμενη σεζόν, η Ρόμα πετυχαίνει το ίδιο ακριβώς, με δύο νίκες σε «Ολίμπικο» και «Μπερναμπέου». Για πέμπτη σερί χρονιά, οι Μαδριλένοι δεν καταφέρνουν να προκριθούν στους «8», με την Λίβερπουλ να κάνει επιβλητικές εμφανίσεις με αποκορύφωμα το 4-0 του δεύτερου παιχνιδιού. Η… κατάρα ολοκληρώθηκε το 2010, με την Λιόν να είναι η τελευταία ομάδα που πέταξε εκτός προημιτελικών την Ρεάλ.

Κάπου εκεί, όμως, δημιουργήθηκε η νέα «κατάρα». Γιατί το 2011, στο clasico, η Μπαρτσελόνα αποκλείει στους «4» την Ρεάλ Μαδρίτης, ένα χρόνο μετά στην ίδια φάση της διοργάνωσης, το ίδιο επιτυγχάνει η Μπάγερν Μονάχου, ενώ τα φετινά και πιο πρόσφατα παιχνίδια με την Ντόρτμουντ, έφεραν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, αφού η «βασίλισσα» έμεινε εκτός μεγάλου τελικού. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: