Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ανεγκέφαλοι υπάρχουν παντού!!

Χρηματικό πρόστιμο κλήθηκε να πληρώσει η διοίκηση της Μίλαν για το ειρωνικό σύνθημα που ακούστηκε πριν τη λήξη του αγώνα με την Κατάνια και αφορούσε στον Χαβιέ Ζανέτι.

Ανεγκέφαλοι υπάρχουν παντού
Ο σοβαρός τραυματισμός του Χαβιέ Ζανέτι προκάλεσε συγκίνηση, αλλά και θλίψη στο φίλαθλο κόσμο της Ιταλίας. Τα μηνύματα συμπαράστασης από απλούς φιλάθλους προς τον αρχηγό της Ίντερ ήταν χιλιάδες, ενώ πολλοί συναθλητές του έσπευσαν να εκφράσουν την οδύνη τους για την ατυχία του Αργεντινού.

Κάθε κανόνας που… σέβεται τον εαυτό του, όμως, πρέπει να έχει και εξαιρέσεις. Και στην περίπτωση του Ζανέτι η εξαίρεση ήρθε από μερίδα οπαδών της Μίλαν, οι οποίοι λίγο πριν τη λήξη του αγώνα των «ροσονέρι» με την Κατάνια, φώναξαν ένα ειρωνικό σύνθημα που προκάλεσε την οργή των περισσοτέρων.

Συγκεκριμένα λίγοι οπαδοί της Μίλαν, χορεύοντας μετά το τέταρτο γκολ της ομάδας τους, προσκάλεσαν τον Ζανέτι να χορέψει μαζί τους. «Χόρεψε μαζί μας, Χαβιέ Ζανέτι», τραγουδούσαν οι ανεγκέφαλοι οπαδοί.

Το σύνθημα αυτό «ανάγκασε» τον αθλητικό δικαστή να επιβάλει πρόστιμο ύψους 8000 ευρώ στη διοίκηση της Μίλαν. Στο αιτιολογικό της απόφασης, ο δικαστής χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο να ακούγεται ειρωνικό σύνθημα εναντίον ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας, ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Ο αθλητικός δικαστής επεσήμανε πως η πλειοψηφία των φίλων της Μίλαν, που βρίσκονταν στο Σαν Σίρο, αποδοκίμασε εκείνους που τραγούδησαν το σύνθημα, δεν μπορούσε, ωστόσο, να αφήσει ατιμώρητους όσους προέβησαν στην άθλια αυτή πράξη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: