Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

«Θέλω να εμπλουτίσω την τροπαιοθήκη μου»

Την επιθυμία του να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Χουάν Μάτα, τονίζοντας, ωστόσο, πως πρωταρχικός στόχος της Τσέλσι είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Θέλω να εμπλουτίσω την τροπαιοθήκη μου»
Την περσινή σεζόν κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αφού αποκλείστηκε νωρίς από τη διοργάνωση. Η πορεία της, όμως, στο Γιουρόπα Λιγκ είναι πολύ καλή και η παρουσία της στον τελικό του Άμστερνταμ, μετά τη νίκη της επί της Βασιλείας στην Ελβετία, μοιάζει σίγουρη. Κάτι που ικανοποιεί τον Χουάν Μάτα, ο οποίος δεν κρύβει την επιθυμία του να σηκώσει άλλο ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

«Πέρσι κατέκτησα το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ήταν πολύ όμορφο να κατακτήσω και το Γιουρόπα Λιγκ, φέτος. Θα εμπλουτίσω τη συλλογή μου με τρόπαια, κάτι που με κάνει, εκτός από χαρούμενο, περήφανο για όσα έχω πετύχει. Δεν το κρύβω πως όλοι στην Τσέλσι θέλουμε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο και θα κάνουμε τα πάντα για να τον κατακτήσουμε. Μετά τη νίκη μας με 2-1 στην έδρα της Βασιλείας, οι πιθανότητές μας να προκριθούμε στον τελικό είναι πολλές και μετά θα απομένει ακόμα ένα βήμα για το κύπελλο», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός μέσος.

Η προσπάθεια, όμως, της Τσέλσι για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ δεν πρέπει να την αποπροσανατολίσει από την προσπάθειά της στο πρωτάθλημα. «Είναι σημαντικό για την ομάδα να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια στην Πρέμιερ Λιγκ και να καταφέρουμε να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα. Οι ευρωπαϊκοί αγώνες δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν, ούτε να απορροφήσουν όλη την ενέργειά μας, αφού οι στόχοι που μας έχουν απομείνει είναι δύο. Το ευρωπαϊκό κύπελλο και η κατάληψη της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα. Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο αν εκπληρώσουμε αμφότερους τους στόχους μας», τόνισε ο Χουάν Μάτα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: