Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Τον πρόδωσε ο Βαρύς αγωνιστικός χώρος και οι απουσίες *


Δυστυχώς όσο και αν προσπάθησε ο ΑΠΟΕΛ δεν τα κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα αφού έχασε με 2-1 απο την Πόρτο στο Ντραγκάο. Τα γκολ για την Πόρτο πέτυχε Χουλκ στο 33 και 48, ενώ για τον ΑΠΟΕΛ σκόραρε με αυτογκολ ο Περέιρα στο 33 λεπτό.
Ο αγώνας ξεκίνησε όπως αναμενόταν με την Πόρτο να μπαίνει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Στο πρώτο εικοσάλεπτο η Πόρτο έφτιαξε μερικές καλες φάσεις κυρίως με μακρινά σουτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι διεξάγόταν κάτω απο δυνατή βροχή. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειχνε να στέκεται καλά στον μεσοαμυντικό χώρο μη αφήνωντας την Πόρτο να φτίαξει την μεγάλη ευκαιρεία. Μετά το πέρας του πρώτου εικοσαλέπτου ο ΑΠΟΕΛ ξεθάρεψε και προσπάθησε να βγει μπροστά με αποτέλεσμα στην πρώτη οργανωμένη επίθεση να ανοίξει το σκορ με κοντινή προβολή του Κώνσταντίνου Χαραλαμπίδη έπειτα απο μπαλιά του Χέλιο Πίντο απο αριστερά. Το γκολ αυτό έδωσε το έναυσμα για έντονους πανηγυρισμούς απο τους 1300 ηρωικούς φιλάθλους των γαλαζοκιτρίνων που βρεθηκαν στις κερκίδες του Ντραγκάο. Το γκολ του Χαραλαμπίδη έκανε του ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών μας να πάρουν τα πάνω τους και να ελέγχουν το παιχνίδι. Και ενώ τα παράγματα πήγαιναν κατευχήν για τον ΑΠΟΕΛ ένα τραγικό λάθος απο τον Πίντο ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει με κεφαλιά την μπάλα προς τα πίσω, έδωσε την ευκαιρεία στον Άλβες με δυνατό σουτ πλάγια στην περιοχή να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Το γκολ αυτό έκανε τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ να χάσουν τη ψυχραιμία τους και να δώσουν την ευκαιρεία στους αντιπάλους του, να δώσουν το δικό τους ρυθμό στον αγώνα και να φτάσουν σε μερικές περιπτώσεις και σε ένα δεύτερο γκολ. Ευτυχώς για την ομάδα μας οι ευκαιρίες της Πόρτο δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Και σαν να μην έφταναν τα πάμπολλα προβλήμτα που είχε ο Γιοβάνοβιτς πριν απο το παιχνίδι, ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του Καμίλ Κοσόφσκυ ο οποίος αποχώρησε απο το παιχνίδι στο 38 λεπτό δίνοντας τη θέση του στον Μάριο Μπρέσκα. Η Πόρτο συνέχισε να πιέζει αλλά η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ άντεξε στην πίεση και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.
Δυστυχώς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μάριος Ηλία προσπαθώντας να διώξει τη μπάλα έκανε χέρι στην μεγάλη περιοχή με αποτέλεσμα ο βοηθός διαιτητής να υποδείξει το σημείο του πέναλτυ. Ο Χουλκ το εκτέλεσε και το 2-1 για τους Πορτογάλλους ήταν γεγονός. Στο 54 λεπτό η Πόρτο πλησίασε σε ένα τρίτο γκολ αλλά ο Φαλκάο απο πολύ κοντά και μόνος απέναντι στον Χιώτη έστειλε τη μπάλα έξω. Στη συνέχεια, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ήταν φανερό πως δεν τους βοηθούσε ο βαρύς αγωνιστικός χώρο αλλα και οι πολλές απουσίες που είχε. Ακολούθως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να τονώσει τη μεσοεπιθετική του γραμμή με την είσοδο του Αλεξάνδρου στη θέση του Χρύση Μιχαήλ. Στο 74 λεπτό του αγώνα η Πόρτο έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές μετά απο αποβολή του Γκονζάλες ο οποίος κτύπησε εκτός φάσης το Μαρίνο Σατσιά. Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΑΠΟΕΛ και με την είσοδο του Παπαθανασίου όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρεία για να πετύχει την ισοφάρηση


Πόρτο: Χέλτον, Άλβες, Μεϊρέλες, Φαλκάο (87' Φαρία), Ροντρίγκες, Γκονζάλες, Χούλκ, Φουσίλε, Ρολάντο, Περέιρα, Φερνάντο.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σατσιάς (78'Παπαθανασίου), Ηλία, Γκριντσάροφ, Μπρούρσε, Μοράις, Μιχαήλ(60' Αλεξάνδρου), Πίντο, Χαραλαμπίδης, Κοσόφσκι(38'Μπρέσκα), Μιροσάβλεβιτς.

Κίτρινες κάρτες: Χίλτον - Σατσιάς, Γκριντσάροφ, Μπρέσκα, Μπρούρσε.

Κόκκινες Κάρτες:Γκονζάλες

Δεν υπάρχουν σχόλια: