Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Με αλεξίσφαιρα γιλέκα τα «πάντσερ»

germany.jpgΤο καλοκαίρι η Νότιος Αφρική θα γίνει η πρώτη χώρα από τη «μαύρη» ήπειρο που θα φιλοξενήσει παγκόσμιο κύπελλο. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη χώρα δεν είναι και η ασφαλέστερη για μία τέτοια διοργάνωση, αφού η εγκληματικότητα είναι αρκετή υψηλή. Στη Γερμανία υπάρχει μεγάλος φόβος και όπως αναφέρει η Bild, μεγάλη εταιρία σεκιούριτι τόνισε στην ομοσπονδία ότι καλό θα ήταν οι παίκτες να κυκλοφορούν με αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά και τη συνοδεία σωματοφυλάκων.

Μπορεί μέχρι και πριν λίγο καιρό να υπήρχε η ανησυχία ότι η Νότιος Αφρική δε θα είναι έτοιμη για να διοργανώσει τους αγώνες, αφού υπήρχε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των γηπέδων. Τώρα όμως ένα νέο πρόβλημα βγαίνει στην επιφάνεια. Όπως αναφέρει η Bild, στη Γερμανία ανησυχούν πάρα πολύ για την ασφάλεια της ομάδας, ελέω της υψηλής εγκληματικότητας, και μάλιστα γνωστή εταιρία σεκιούριτι πρότεινε και ακραίες λύσεις για τους παίκτες του Γιόακιμ Λεβ.

Συγκεκριμένα η πρόταση της εταιρίας είναι τα «πάντσερ» να κυκλοφορούν με αλεξίσφαιρο γιλέκο (!) και να μην βγαίνουν από το ξενοδοχείο άμα δεν υπάρχει συνοδεία από άνδρες ασφαλείας. Το σίγουρο είναι ότι οι φόβοι αυτοί υπάρχουν σε αρκετές αποστολές, αφού η Νότιος Αφρική είναι από τις χώρες με την υψηλότερη εγκληματικότητα παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: