Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

«Καθαρή ανατροπή»

polatian
Ο Λάζαρος Πολατιάν που στο παρελθόν έχει διατελέσει ως διαιτητής στην πρώτη εθνική αλλά και μέλος της ΠΑΕ Άρης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 για την φάση που οι “κιτρινόμαυροι” ζητάνε πέναλτι στον αγώνα με την Ξάνθη.
Είναι πέναλτι ή όχι:
«Κατά την γνώμη μου είναι πέναλτι. Από την στιγμή που ανατρέπεται ο Τάτος είναι πέναλτι».
Γιατί δεν το έδωσε;
«Έχει παρεξηγηθεί λίγο η κατάσταση με τον βοηθό και τον διαιτητή. Όπως μία ομάδα ακολουθεί μία συγκεκριμένη τακτική έτσι και η διαιτητική ομάδα ακολουθεί την δική της. Μπορεί ο διαιτητής να μην ζήτησε βοήθεια. Πριν το παιχνίδι μιλάνε οι διαιτητές. Επειδή η περιοχή είναι λίγο λεπτή περιοχή, συνήθως ο διαιτητής ρωτάει τον βοηθό . Τι είδες. Δεν μπορώ να ξέρω τι ειπώθηκε χθες και αν του ζήτησε βοήθεια».
Μίλησε ο βοηθός με τον Τάτο και του είπε πως ήταν όντως πέναλτι;
«Δεν νομίζω ο βοηθός να είπε αυτό το πράγμα. Αν το είπε είναι λάθος του βοηθού που πήγε να δώσει εξηγήσεις στον ποδοσφαιριστή. Υπάρχει ο παρατηρητής διαιτησίας που είναι αρμόδιος να κρίνει. Είδα όλο το παιχνίδι. Περισσότερη ευθύνη φέρει ο διαιτητής πάρα ο βοηθός. Γιατί στην φάση δεν υπάρχει οπτικό εμπόδιο. Ο διαιτητής θα έπρεπε να είναι ελαφρώς έξω από την μεγάλη περιοχή και προς το ημικύκλιο οπότε την φάση να την βλέπει από τα 10-12 μέτρα. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να του κλείνει το οπτικό πεδίο. Έπρεπε να το δει σύμφωνα με την  οπτική γωνία του και έτσι όπως κινείται στην φάση. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν το σφύριξε αλλά από εκεί και έπειτα γίνονται λάθη. Όπως ο Σταυρόπουλος έχασε το άχαστο μπορεί και ο διαιτητής να μην αξιολόγησε καλά την φάση».
Για να πει στην συνέχεια:
«Λάθη γινόντουσαν και όταν ήμουν και εγώ στην ΠΑΕ . Το θέμα είναι πως τα διαχειρίζεσαι εκείνη την στιγμή στον αγωνιστικό χώρο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής μπει στο δεύτερο ημίχρονο με το βάρος ότι με αδίκησε ο διαιτητής δεν μπορεί να αποδώσει. Αλλά από εκεί και έπειτα είναι το πώς το διαχειρίζεσαι. Όλοι οι διαιτητές έχουν ένα σύστημα. Αν κάποια στιγμή πέρασε φευγαλέα κάποιος ποδοσφαιριστής και του έκλεισε το οπτικό πεδίο δεν το ξέρω. Αν δεν έχει ξεκάθαρη άποψη ας ζητούσε την βοήθεια του βοηθού».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: