Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Χτίζει τον μύθο του ο Φέτελ!!

Τη… ξέφρενη πορεία του προς την κατάκτηση του τέταρτου παγκόσμιου τίτλου συνεχίζει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, καταρρίπτοντας ρεκόρ.

Χτίζει τον μύθο του ο Φέτελ!
Ασταμάτητος δείχνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην πορεία του για τον τέταρτο Παγκόσμιο τίτλο του. Ο Γερμανός πιλότος στη διεκδίκηση ενός ακόμη τίτλου γράφει τη δική του ιστορία στο πρωτάθλημα της Formula 1.

* Στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την 33η νίκη του στο πρωτάθλημα της Formula 1 και προσπέρασε τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είναι ο μοναδικός -εν ενεργεία- πιλότος με τον οποία ανταγωνίζεται για τις συνολικές νίκες.

inner

* Στη Σιγκαπούρη ο Γερμανός πιλότος έκανε το τρίτο “grand slam” της καριέρα του, ισοφαρίζοντας τον Νέλσον Πικέ. Δηλαδή πήρε την πολ ποζίσιον, έκανε τον ταχύτερο χρόνο και οδηγούσε την κούρσα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μόνο ο Αλόνσο (από τους εν ενεργεία πιλότους )έχει καταφέρει το ίδιο στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης το 2010.

Από ένα “grand slam” έχουν οι Λάουντα, Μπέργκερ, Χιλ, Αλόνσο, Μος, Ζ. Βιλνέβ.

*Στους δρόμους μπροστά από τη Μαρίνα Μπέι ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη Σιγκαπούρη και είναι ο μοναδικός πιλότος που το καταφέρει μετά το 2008 και τον Φελίπε Μάσα.

inner

* Ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο μοναδικός εν ενεργεία πιλότος που έχει τους περισσότερους γύρους στην κορυφή. Ωστόσο, βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω από τους Σουμάχερ, Σένα και Προστ.

* Ο χρόνος του στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν ότι ο πιο γρήγορος που έχει γίνει ποτέ (1:42.841) στη διεκδίκηση της πολ ποζίσιον στη Σιγκαπούρη.




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: