Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Τσιάρτας vs... φαντασμάτων!

billtsart.jpgΠοιος άκουσε τον Βασίλη Τσιάρτα και δεν τον φοβήθηκε. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στην Ένωση και στην ουσία... φωτογράφισε χωρίς να κατονομάσει ως υπεύθυνο της κατάστασης τον Ντέμη Νικολαϊδη! « Υπάρχουν φαντάσματα» είπε μεταξυ αλλων




Αναλυτικά τι είπε ο Τσιάρτας, μιλώντας στον Sentra 103,3


Για την παραχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου στη Λίβερπουλ:

«Πολύ απλά στο ποδόσφαιρο όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται. Ομάδες όπως η Λίβερπουλ θα προκαλούσαν οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να πάει. Σίγουρα ο Κυργιάκος ήθελε να αρπάξει τη μοναδική ευκαιρία που έχει και να γίνει μέλος της. Είναι παίκτης που ο σωματότυπος και το στιλ παιχνιδιού του, ταιριάζουν στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Στην Αγγλία υπάρχουν δυνατότεροι αντίπαλοι απ' ότι στη Σκωτία όμως ταιριάζουν ως στιλ τα δύο πρωταθλήματα. Υπάρχει βέβαια διαφορά ποιότητας.

Η Λίβερπουλ δείχνει τα τελευταία χρόνια ανοδική πορεία, με πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Θα εξαρτηθεί και από τον ίδιο αν θα καθιερωθεί και αν θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις. Οι απαιτήσεις τώρα είναι πολύ μεγαλύτερες από όποια άλλη ομάδα έχει παίξει μέχρι τώρα ο Κυργιάκος».

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Σωτήρη Κυργιάκου για παραμονή του στην ΑΕΚ:


«Μέχρι να προκύψει μια τέτοια πρόταση ισχυροποιείς και αναφέρεις αυτό που είσαι. Αφού δεν υπήρχε πρόταση λογικό ήταν να λέει ανήκω στην ΑΕΚ και έχω άλλα τέσσερα χρόνια συμβόλαιο».

Για τον αντικαταστάτη του Κυργιάκου:

«Σε δώδεκα μέρες κλείνει η μεταγραφική περίοδος. Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Τα περιθώρια για την ΑΕΚ να αντικαταστήσει τον Κυργιάκο στενεύουν. Στην αγορά δεν υπάρχει η διαθεσιμότητες του Ιουνίου ή του Ιουλίου. Τώρα ίσως χρειαστεί να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα. Από οικονομικής πλευράς είναι ένα καλό ντιλ.

Η ΑΕΚ παίρνει τρία εκατομμύρια ευρώ και γλιτώνει και τα χρήματα του συμβολαίου του Κυργιάκου. Αρα κερδίζει περισσότερα από επτά εκατομμύρια ευρώ. Δεν ξέρω αν η πολιτική της ομάδας είναι αυτή. Είδαμε και τον Ριβάλντο να φεύγει στο τέλος και η ΑΕΚ έδωσε πολλά λεφτά για να πάρει τον Τζιμπούρ, ο οποίος δεν είναι Ριβάλντο. Μέσα στη χρονιά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά σε αυτή την κίνηση».

Για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη παραχώρηση:

«Ψάξτε ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά τα πράγματα. Είναι αγοραπωλησίες που χρίζουν έρευνας. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από κάποιον που αγαπάει την ομάδα. Σκέφτεται ότι έχει δύσκολο ματς μπροστά της και μένουν μόλις δώδεκα μέρες για τις μεταγραφές. Ξέρουμε ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση και ξαφνικά φεύγει παίκτης, τον οποίο ο προπονητής έχει βασικό και τώρα πρέπει να τρέξει να τον αντικαταστήσει.

Και δεν ξέρουμε τι θα βρεθεί αυτή τη στιγμή. Εγώ πολύ φοβάμαι ότι υπάρχουν φαντάσματα πάνω από την ΑΕΚ που κινούν τα νήματα. Κάποια σκιά δεν έχει φύγει σίγουρα. Ο κόσμος μπορεί να καταλάβει ποιος δάκτυλος δημιούργησε αρνητικές καταστάσεις και προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα για να μην ορθοποδήσει η ομάδα».

Για το αν θεωρεί ότι πίσω από την πώληση κρύβεται ο Ντέμης Νικολαΐδης:

«Δεν ξέρω κάποιον συγκεκριμένα. Ακούω πολλές φορές να υπάρχουν αμφιβολίες αν τις μετοχές τις έχουν αυτοί που τις έχουν. Το ερώτημα πλανάται εδώ και καιρό στον κόσμο. Λογικά ο κόσμος είναι δύσπιστος. Λογικό είναι ο κόσμος καθώς δεν βλέπει την ομάδα να προχωράει μπροστά. Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά και ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ποιός κίνησε όλη τη διαδικασία. Δεν είναι κάτι που συζητείται όλο το καλοκαίρι. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια δεν χρειάζεται να το πω εγώ».

Τι θα έπρεπε να κάνει η διοίκηση της ΑΕΚ:

«Αυτή τη στιγμή ήρθε μια πρόταση. Μια σοβαρή ομάδα ρωτάει τον προπονητή. Τι κάνουμε; Εύλογα ο προπονητής, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της μετακίνησης και γνωρίζοντας ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, λέει ναι. Όμως λέει περιμένετε να βρω τον αντι-Κυργιάκο και μετά προχωρείστε. Ο παίκτης πήγε στην προπόνηση, χαιρέτησε κι έφυγε και ο προπονητής έχει αύριο δύσκολο ματς, την Κυριακή δυσκολότερο και την άλλη εβδομάδα τη ρεβάνς.

Ο προπονητής δεν ξέρει αν θα αντικατασταθεί συγκεκριμένος παίκτης. Αντιλαμβάνεστε την προχειρότητα της διαχείρισης και πόσο εκτεθειμένος είναι ο προπονητής. Δεν μπορεί να δέχεται τα πυρά ο Μπάγεβιτς. Δεν λέω να μην γινόταν το ντιλ. Όμως δίνεις περιθώριο στον προπονητή. Αν ήμουν Μπάγεβιτς θα έλεγα να τον αντικαταστήσουμε πρώτα και μετά να προχωρήσουμε».

Για την επόμενη ημέρα:

«Δεν είμαι στη διοίκηση για να πω τι λέει η επόμενη μέρα. Τίθεται και θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ προπονητή και διοίκησης και αν είναι υπέρ, ή κατά της ομάδας. Κάνω ένα απλό ερώτημα. Λέει ο Μπάγεβιτς ότι θέλω τον κ. Ασημακόπουλο γιατί αυτόν πιστεύω. Η διοίκηση λέει όχι γιατί δεν έχει χρήματα. Τι γίνεται τότε; Θα πάνε σε λύσεις-μπαλώματα;

Δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά. Με αυτή τη μετακίνηση φαίνεται πως δεν υπάρχει καλή συνεργασία. Κοιτάμε να βάλουμε στο ταμείο χρήματα, αλλά έχουμε έτοιμη την εναλλακτική λύση. Σκεφτείτε τι διαφορετική αισθητική θα είχε, αν υπήρχε έτοιμη η λύση. Τώρα η ΑΕΚ καλείται να τρέξει, να βρει -αν θα βρει- λύση. Τελείως διαφορετικά πράγματα».

Για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι ανάλογο με άλλον παίκτη:

«Θα πρέπει μέχρι τις 31 Αυγούστου να χάσουν όλοι τον ύπνο τους γιατί μπορεί να έρθει πρόταση και για άλλον ποδοσφαιριστή. Κάπου τα πράγματα μπερδεύονται. Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος του γιατί είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν, ο κ. Καινούργιος μέχρι στιγμής προσπαθεί με τις υποδείξεις του να φέρει παίκτες που χρειάζεται ο προπονητής στην ομάδα. Καλό θα είναι να ξέρει ο κόσμος ότι κοιτά να ενισχύσει την ομάδα. Κάποιοι άλλοι λειτουργούν αντίθετα και η ομάδα αποδυναμώνεται. Έτσι δημιουργείται τεράστια ανασφάλεια που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει».

Για το ενδεχόμενο να υπάρχει δόλος:

«Μιλούν τα γεγονότα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα δεδομένο. Με βάση αυτό αναλύουμε τι έγινε. Χρησιμοποιούν κάποιοι ως ασπίδα τον Μπάγεβιτς. Αυτή τη στιγμή δεν θα πω ότι υπάρχει δόλος. Οτι δεν υπάρχει συνεργασία είναι ηλίου φαεινότερο. Και οι πιο βλάκας μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα έξυπνος. Ρωτήστε τη διοίκηση τι συμβαίνει».

Για τη στάση του Ντούσαν Μπάγεβιτς:

«Είναι τυχερή η σημερινή διοίκηση που έχει τον Μπάγεβιτς, ο οποίος αν και έχει αμφισβητηθεί δείχνει με τον τρόπο του πόσο αγαπά την ΑΕΚ,. Οποιοσδήποτε άλλος θα είχε σηκωθεί να φύγει. Η αγάπη που έχει γι' αυτή την ομάδα τον κρατά. Καλό θα είναι όσοι τον αμφισβήτησαν να σβήσουν την παραμικρή αμφιβολία και να καταλάβουν ποιος πραγματικά θέλει να πάει την ομάδα μπροστά.

Στον βαθμό που μπορεί να προετοιμαστεί η ομάδα και με δεδομένη την απώλεια του Κυργιάκου, ο Μπάγεβιτς κοιτάει τι θα αντιμετωπίσει. Εγώ δεν έχω βρεθεί στη θέση του προπονητή για να σας πω αν θα έφευγα. Πάντως δεν θα πρέπει κάποιοι να στηρίζονται στην υπέρμετρη αγάπη του για την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: