Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μαυροειδής: «Τρεις νίκες και να βγούμε πρώτοι»

Μοναδικός στόχος της εθνικής ομάδας απο εδώ και πέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε και ο Δημήτρης Μαυροειδής, είναι να πάρει τρεις νίκες και να βγει πρώτη στον ΣΤ’ Όμιλο! Ο  διεθνής σέντερ της Μπιλμπάο λοιπόν, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τα προημιτελικά που... έρχονται και είπε... «Να πάρουμε τρεις νίκες και να βγούμε πρώτοι».

Αναλυτικά μίλησε... 

Για τη χθεσινή (08/09) νίκη της Ελλάδας επί της Σλοβενίας: «Ήταν μια σημαντική νίκη, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο με ποιοτικό ρόστερ. Ξέραμε τις δυσκολίες και μπήκαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο. Μας βγήκαν όσα είχαμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση, για αυτό και πήραμε αυτή τη μεγάλη διαφορά. Στο δεύτερο μέρος η ζώνη της Σλοβενίας μάς εγκλώβισε περισσότερο στο μυαλό. Κάναμε πολλά λάθη και δεν είχαμε ταχύτητα, με το αποτέλεσμα να γίνει το ματς ντέρμπι. Στο τέλος, όμως, μίλησε η εμπειρία κάποιων παικτών και καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη».

Για την αγωνιστική εικόνα της Εθνικής: «Το θετικό είναι πως βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Προσπαθούμε να ελαχιστοποιούμε τα νεκρά διαστήματα που υπάρχουν στα ματς. Για παράδειγμα, με τα Σκόπια είχαμε ένα ολόκληρο κακό παιχνίδι, με την Κροατία κάναμε ένα κακό ημίχρονο, ενώ χθες (08/09) είχαμε ένα δεκάλεπτο που δεν ήταν καλό. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα δένεται περισσότερο και βρισκόμαστε καλύτερα μεταξύ μας. Μαθαίνουμε καλύτερα τους συμπαίκτες μας και αποδίδουμε καλύτερα ως ομάδα. Είναι δύσκολο αυτό για μια νέα ομάδα, με τόσα καινούρια πρόσωπα, αλλά σιγά σιγά βελτιωνόμαστε και πιστεύω πως είμαστε σε καλό επίπεδο».

Για το αυριανό (10/09, 21.00) ματς με τη Ρωσία: «Η Ρωσία και η Σλοβενία είναι στο ίδιο επίπεδο. Φάνηκε στο μεταξύ τους παιχνίδι, το οποίο ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στο καλάθι. Η Ρωσία έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, ακόμη και επιπέδου ΝΒΑ, όπως ο Κιριλένκο και ο Μοζγκόφ. Είναι πολύ ψηλή ομάδα, με μεγάλα κορμιά που κλείνουν τους χώρους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι αργή ομάδα. Κάθε άλλο, είναι γρήγοροι και αθλητικοί οι παίκτες της. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην κάνουμε λάθη και τους επιτρέψουμε να παίξουν σε ανοικτό γήπεδο. Πιστεύω πως θα είναι ένα κλειστό ματς και θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Για το στόχο της Εθνικής: «Θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στον όμιλο. Να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε στον πρώτο γύρο με τα Σκόπια, να πάρουμε τρεις νίκες και να βγούμε πρώτοι. Σίγουρα, αν φτάσουμε στα προημιτελικά ο αντίπαλος που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι δύσκολος, αλλά αν είμαστε πρώτοι ίσως ο αντίπαλος να είναι κάπως πιο βατός, από το να αντιμετωπίσουμε για παράδειγμα την Ισπανία, τη Λιθουανία ή τη Γαλλία».

Για την παρθενική του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση: «Δούλεψα πολύ στην προετοιμασία. Ήθελα πολύ να έρθω εδώ, γιατί πίστευα και πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω την εθνική ομάδα. Αυτό προσπαθώ να κάνω από τα φιλικά μέχρι σήμερα, όποτε και για όσο μου το ζητήσει ο προπονητής. Ελπίζω η συμμετοχή σε αυτή τη διοργάνωση να είναι μια καλή αρχή για μένα και να συνεχίσω να βρίσκομαι για πολλά χρόνια στην Εθνική».







Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: