Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Δεν φοβάται κανέναν. Εκείνοι τον φοβούνται!!

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για το 10/10 στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και πίστη για ανάλογη πορεία στο Top 16. Στόχος το 24/24 τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ανησυχία για Λο-Πέτγουεϊ.

Δεν φοβάται κανέναν. Εκείνοι τον φοβούνται
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με… άριστα 10 τις υποχρεώσεις του στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και έκλεισε αήττητος την πρώτη φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Κάτι τέτοιο έχουν πετύχει στο παρελθόν άλλες δύο ομάδες, δις η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μία η Μπαρτσελόνα, αλλά μόνο η τελευταία (το 2010) έφτασε ως τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και δεν σκέφτονται μέχρι το Final Four του Μιλάνου, παρά μόνο το Top 16 που αρχίζει στις 2 Ιανουαρίου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα βρουν στο δρόμο τους τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την Μπαρτσελόνα του Κώστα Παπανικολάου, την Αναντολού Εφές του Κώστα Βασιλειάδη και του Τζαμόν Λούκας, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, τη Μάλαγα που αντιμετώπισε και στην πρώτη φάση, καθώς και δύο εκ των Λοκομοτίβ Κουμπάν, Λαμποράλ Κούτσα ή… Παναθηναϊκού. Όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα στο αποψινό Λαμποράλ Κούτσα-Λοκομοτίβ Κουμπάν: α) αν οι Βάσκοι νικήσουν με πάνω από έναν πόντο, θα βρεθούν μαζί με τον Παναθηναϊκό στον όμιλο του Ολυμπιακού, β) αν οι Βάσκοι νικήσουν με… ακριβώς έναν πόντο, Λοκομοτίβ και Παναθηναϊκούς θα βρεθούν στο δρόμο του Ολυμπιακού και γ) αν κερδίσει η Λοκομοτίβ, τότε θα αποφευχθεί ο «εμφύλιος» και οι Ρώσοι μαζί με τους Βάσκους θα βρεθούν στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Ο όμιλος είναι δύσκολος, αλλά στον Ολυμπιακό δεν φοβούνται. Γνωρίζουν πως με βάση την εικόνα που έχει παρουσιάσει ως τώρα η ομάδα, αλλά και με τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που υποστηρίζουν πως ακόμη υπάρχουν, αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι οι αντίπαλοι.

Για το 24/24 στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει την προσοχή του στον νοκ άουτ ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, την προσεχή Δευτέρα στο ΟΑΚΑ (19:30). Στόχος δεν είναι άλλος από τη διατήρηση του αήττητου που θα σημάνει και την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, που θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου πιθανότατα στο Ηράκλειο απέναντι στο νικητή του Άρης-Πανιώνιος που αναμετρώνται την Κυριακή.

Στον Ολυμπιακό αγωνιούν για τη συμμετοχή των Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο πρώτος συνεχίζει θεραπευτική αγωγή για το υγρό στο γόνατό του, το πρήξιμο έχει υποχωρήσει, αλλά η συμμετοχή του είναι ακόμη αμφίβολη. Ο δεύτερος αποχώρησε από το χθεσινό ματς με ενόχληση στη μέση μετά από χτύπημα που δέχτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις με την επιστροφή της ομάδας. Πάντως για αμφότερους υπάρχει αισιοδοξία πως θα είναι παρόντες, δεδομένης και της σημασίας του αγώνα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: