Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Οριστικά Ζοτς vs Ολυμπιακός!!

Όπως αναμενόταν, η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς κλείδωσε και μαθηματικά την πρωτιά με τη νίκη της κόντρα στη Ναντέρ (95-76) και στο Top-16 της Ευρωλίγκας θα «ανταμώσει» με τον Ολυμπιακό!

Οριστικά Ζοτς vs Ολυμπιακός!
Ήταν σχεδόν σίγουρο, έγινε βέβαιο και μαθηματικά πλέον! Η Φενέρμπαχτσε είναι οριστικά πρώτη στον όμιλό της, μετά το διπλό μέσα στη Γαλλία με σκορ 95-76 απέναντι στη Ναντέρ, κάτι που σημαίνει πως στο Top-16 θα συναντήσει μεταξύ άλλων και τον Ολυμπιακό!

Από την άλλη, οι Γάλλοι αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση και στην παρθενική τους συμμετοχή έμειναν εκτός συνέχειας, με την Παρτιζάν να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα άλλα δύο)!

Το παιχνίδι:

Ντέρμπι τα πρώτα λεπτά, με τη Ναντέρ να προηγείται 9-8. Σιγά-σιγά η Φενέρ ανέβασε ταχύτητα και όχι μόνο πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά στο 10’ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 6 πόντους (27-21). Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε κάνει την εμφάνισή της και γι’ αυτό η ομάδα του Ομπράντοβιτς προηγήθηκε και με 10 (38-28), ενώ κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τους δύο αντιπάλους να πετυχαίνουν εκατέρωθεν καλάθια για το 51-41 υπέρ των Τούρκων.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν μπορούσαν να προβάλλουν ιδιαίτερη αντίδραση στην Φενέρ, με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει μόνιμα στο +10 για το 65-53 υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά και το 73-59 στο 30’. Η τελευταία περίοδος είχε φυσικά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Φενέρμπαχτσε να «φορτσάρει» προς το τέλος και να ανεβάζει την διαφορά ακόμα και στους 19 (85-67). Μάλιστα έφτασε και στο +21 προς το τέλος (95-74), με τους Γάλλους να σκοράρουν τελευταίοι και να γράφουν το τελικό 95-76 υπέρ της Φενέρμπαχτσε! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: