Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

«Γι' αυτό αποφασίστηκε νέα Α.Μ.Κ ύψους 19.914 εκ ευρώ»

Δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πανοζάχος, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να γίνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 20 εκ. ευρώ.

Αρχικά, μίλησε για τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ επί εποχής Ιβάν Σαββίδη: "Στη διάρκεια του έτους κατατέθηκαν 25 εκ. ευρώ. Είναι τα λεφτά από τις δύο αυξήσεις. Στην πρώτη μπήκαν 9,9 εκ. ευρώ που γινόταν για 22 εκ. και στη συνέχεια, στην έκτακτη αύξηση 14 εκ. ευρώ που έφτασαν σύνολο τα 25. Πέρα απ' αυτό υπάρχουν και 4.7 εκ. ευρώ ζημίας, της τελευταίας χρήσης. Γι' αυτό επιλέχθηκε να γίνει νέα αύξηση που θα καλύπτει όλες τις διατάξεις των Νόμων τις προϋποθέσεις που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο. Αρχικά, η πρόταση της διοίκησης ήταν να γίνει πρόταση της διοίκησης 11.9 εκ. ευρώ, αλλά μετά από κάποια άλλα στοιχεία που προέκυψαν, αποφασίστηκε στο τέλος να πάμε στα 19.914 εκ. ευρώ"

Για το αν καλυφθεί αποκλειστικά από τον Σαββίδη η αύξηση: "Δεν μπορώ να πω τίποτα γι' αυτό. Θεωρητικά αν οι μέτοχοι καταθέσουν τα λεφτά, τότε θα καλυφθεί. Παραδέχθηκε, όμως, ουσιαστικά ότι η αύξηση "φωτογραφίζει" τον Ιβάν Σαββίδη".
Ακόμη, απάντησε για το πως εξηγείται να υπάρχουν 4,7 εκ. ευρώ ζημίες από τη στιγμή που υπάρχει ισχυρός μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ: "Οι ζημίες πολλές φορές προέρχονται από τη λειτουργία της ομάδας. Κόστισε στην ΠΑΕ η μη παρουσία στην Ευρώπη. Αν είχαμε εισπράξει τα λεφτά από την Ευρώπη και τα εισιτήρια, τότε δε θα είχαμε τόση μεγάλη ζημία. Επιπλέον, άλλαξε η αξία των ποδοσφαιριστών. Πέρυσι το Υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμούσε το ρόστερ της ομάδας στα 11.5 εκ. ευρώ και φέτος στα 10 εκ. ευρώ και αυτό είναι κάτι που δεν το καθορίζουμε εμείς".

Για τα "παγωμένα" χρέη και τις προσφυγές στα δικαστήρια: " Οι εκδικάσεις θα αρχίσουν το Φεβρουάριο και σαφώς πρέπει να βρεθεί λύση για το θέμα των χρεών".

Σε νέα ερώτηση γιατί τελικά γίνεται νέα αύξηση 20 εκ. ευρώ:"Καλύπτουμε τις κεφαλαιακές ανάγκες της ομάδας. Για να είναι καλειμένη από το Νόμο η ΠΑΕ πρέπει να κατατεθούν αυτά τα λεφτά". Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: