Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Οι παίκτες του Άρη δεν φταίνε…»

foiros-610x400
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Έλληνας τεχνικός, Γιώργος Φοιρός και σχολίασε μεταξύ άλλων την πορεία του Πιερικού και το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη.
Αναλυτικά είπε:
Για την πορεία του Πιερικού:
“Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια, με πολλές κινήσεις και δουλέψαμε πολύ σκληρά. Είχαμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα στη Β εθνική και ενώ παίζαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο δεν πετυχαίναμε γκολ. Η ομάδα δε πήγε καλά εχθές, χάσαμε δίκαια από τα Γιαννιτσά και όπως είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο προπονητής πρέπει να πάρει κάποια μέτρα και εγώ παραιτήθηκα.”
Ο Πιερικός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με ιστορία. Υπάρχει ένα άγχος πως πρέπει άμεσα να πρωταγωνιστήσει. Θεωρώ πως έπρεπε φέτος να κινηθεί σταδιακά. Σε συνδυασμό με την επόμενη χρονιά θα μπορέσει να κινηθεί προς την άνοδο. Άμα γινόταν η νίκη με τα Γιαννιτσά πιστεύω πως θα είχε ελπίδες η ομάδα να μπει τετράδα”.
Για την κατάσταση στη Β εθνική:
“Είναι μπερδεμένη η κατάσταση στη Β εθνική. Άμα εξαιρέσουμε την Κέρκυρα και την Νίκη Βόλου που κάνουν καλύτερες πορείες όλες οι άλλες ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα. Όλες οι ομάδες κινούνται στα ίδια επίπεδα”.
Για την πορεία του Άρη:
“Υπάρχει πρόβλημα οικονομικό, δε μπορεί να κάνει και η ομάδα μεταγραφές και κινείται σε έναν δρόμο γεμάτο αγκάθια. Ίσως άμα μπει στο άρθρο 99 να μπορέσει να βρεθεί ένας επενδυτής και να ορθοποδήσει ο σύλλογος.
Βαθμολογικά θα μπορούσε να είναι καλύτερα άμα εκμεταλλευόταν τα παιχνίδια στην έδρα του. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να υπάρξει στήριξη από την πλευρά των φιλάθλων και ηρεμία. Όσο οι οπαδοί αποδοκιμάζουν κάνουν την κατάσταση δυσκολότερη. Οι παίκτες δεν φταίνε, είναι νεαροί και θέλουν στήριξη”.
Για το  ΠΑΟΚ – Άρης:
“Είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ ο οποίος παίζει στο γήπεδο του και έχει καλύτερη ομάδα και καλύτερο υλικό. Παρόλα αυτά παραμένει ένα ντέρμπι και ο Άρης μπορεί να μπει αμυντικά, να παίξει με πάθος και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ βλέπουμε πως δυσκολεύεται στη Τούμπα και δέχεται συχνά γκολ. Αν ο Άρης αντιδράσει σωστά μπορεί να κάνει κάτι καλό. Οι “κίτρινοι” θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη για να πάρουν κάποιο αποτέλεσμα.. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα”.
Για το ποιοί παίκτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ντέρμπι:
“Για τον Άρη θα μετρήσει το σύνολο και όχι ατομικά οι παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει κάποιους ποδοσφαιριστές όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Στοχ,ο Αθανασιάδης και ο Κατσουράνης που μπορούν να κάνουν την διαφορά”.
Για την εξέδρα τις παλαιότερες εποχές:
“Τα παλαιότερα χρόνια υπήρχαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Πολλές φορές οι φίλαθλοι ήταν ανακατεμένοι. Υπήρχαν κάποια μαλώματα αλλά τίποτα παραπάνω. Πολλές φορές ξεκινούσαν μαζί Αριανοί και ΠΑΟΚτσήδες και πήγαιναν μαζί στο γήπεδο. Όταν έγιναν οργανωμένοι οι φίλαθλοι χάλασε όλο αυτό”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: