Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Έριξε το... κάστρο!

Σε ένα ματς θρίλερ στην Πάτρα, ο Άρης με ήρωα τον Βεζένκοφ κατάφερε να φύγει με τη νίκη, 78-76, από την έδρα του Απόλλωνα, υποχρεώνοντας την ομάδα του Βετούλα στην πρώτη της εντός έδρας ήττα.

Έριξε το... κάστρο
Τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα της Α1 έφτασε ο Άρης, που πέρασε από την Πάτρα και την έδρα του Απόλλωνα με σκορ 78-76, στο παιχνίδι που «έκλεινε» την 6η αγωνιστική.

Οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ (23 πόντους, 5/5 τρίποντα) να δίνει τις λύσεις στο επιθετικό κομμάτι υποχρέωσαν την ομάδα του Νίκου Βετούλα στην πρώτη εντός έδρας ήττα.

Το πάλεψαν μέχρι τέλους οι γηπεδούχοι που μάζεψαν τη διαφορά των 17 πόντων στο φινάλε και λίγο έλειψε να κλέψουν το ματς στο τέλος με αντεπίθεση διαρκείας των Χιλ και Ντάνιελ. Ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας ο Άρης, που έφτασε τις τρεις νίκες και τους 9 βαθμούς, όσους και ο Απόλλων Πατρών.

Έβαλε τα θεμέλια

Εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη των παικτών του Απόλλωνα, ο Άρης μπήκε καλύτερα στο παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε από πολύ νωρίς να «χτίσει» διαφορά. Οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν ακόμη και με εννέα πόντους (9-18) στην πρώτη περίοδο, όμως οι γηπεδούχοι συνήλθαν στα τελευταία λεπτά και με δυο καλές άμυνες κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά στους 6. Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Αγγέλου με όπλο την ασφυκτική πίεση στην άμυνα έκλεισαν τον δρόμο προς τη ρακέτα τους αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε αρκετά άστοχα σουτ τριών πόντων. Παράλληλα, Μποχωρίδης και Αθηναίου έδιναν λύσεις επιθετικά και η διαφορά κινήθηκε σε επίπεδα ασφαλείας για τον Άρη που μπήκε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ του 42-33.

Το «κλείδωσε» με Βεζένκοφ

Καταπληκτικό ξεκίνημα έκαναν οι «κίτρινοι» στην 3η περίοδο, ο Βεζένκοφ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έστειλε τη διαφορά στους 17 πόντους με σερί 8-0 στο πρώτο δίλεπτο. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε γεγονός που έδειξε πως βόλεψε τον Απόλλωνα που βρήκε την ευκαιρία να «τρέξει» στο παρκέ και με οδηγούς τους Χιλ και Ντάνιελ κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στους 11 πόντους (53-64) πριν την έναρξη του τελευταίου δεκάλεπτου. Η αντεπίθεση των παικτών του Νίκου Βετούλα συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, όμως παρότι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς 3' πριν από τη λήξη, ο Άρης κατάφερε να αντέξει στην άμυνα και να φτάσει στη νίκη χάρη στον ασταμάτητο επιθετικά Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 33-42, 53-64, 76-78

Απόλλων Πατρών (Νίκος Βετούλας): Χιλ 23, Αργυρόπουλος 6, Τέιλορ 2, Ντάνιελ 17, Λιανός 5, Πέτροβιτς 7, Ζαφείρης 2, Τρεπάλοβατς, Μπολντς 14

Άρης (Βαγγέλης Αγγέλου): Μποχωρίδης 12, Χαντ, Πελεκάνος 3, Γκίκας 6, Ασημακόπουλος 9, Χαρίσης 12, Βεζένκοφ 23, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Αθηναίου 13 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: