Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Τουρίστες οι Ρουμάνοι»

Kosmin+Mparkaouan-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και προπονητής του Διγενή Λακκώματος, Κοσμίν Μπαρκαουάν. O Ρουμάνος προπονητής σχολιάσε το πρώτο παιχνίδι μεταξύ της Ελλάδας με την Ρουμανία ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη.
Αναλυτικά είπε:
Για την ομάδα του Διγενή Λακώματος  τόνισε :“Είναι περίεργο σύστημα κυπέλλου. Άμα κερδίσουμε τον Αστέρα παίζουμε με την ΑΕΚ αλλιώς με τη Καλαμάτα. Είναι ένα πολύ περίεργο σύστημα αλλά εμείς πάμε για την νίκη. Θα ήθελα να φέρω την ΑΕΚ στο Λάκομα”.
Για το πρώτο παιχνίδι μεταξύ της Ελλάδας και της Ρουμανίας:“Παρακολούθησα το παιχνίδι με πολύ ενδιαφέρον. Είμαι Ρουμάνος αλλά ταυτόχρονα είμαι και πολύ Έλληνας. Δε περίμενα έτσι το παιχνίδι καθώς οι Ρουμάνοι παίκτες ήρθαν σαν τουρίστες ενώ η Ελλάδα φαινόταν πως ήθελε να πάει στο Μουντιάλ. Από πλευράς Ρουμανίας υπήρχαν παίκτες που περιμέναμε πολλά αλλά δε βοήθησαν Καθόλου. Οι Έλληνες  παίκτες είχα πολύ πάθος και αυτό φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα”.
Για την κριτική που ασκείται στον Πιτούρκα:“Δε μπορώ να κρίνω έναν προπονητή. Αυτός βλέπεις ξέρει και γνωρίζει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Θα υπάρχουν σίγουρα αλλαγές τερματοφύλακα, αριστερό μπακ, στο κέντρο. Όταν έχει 18 παίκτες και επτά δεν έπαιξαν δε πρέπει να γίνουν αλλαγές; Αλλιώς για πιο λόγο είναι στην αποστολή;”
Για την κακή εικόνα της Ρουμανίας:“Οι στόπερ δεν είχα βοήθεια από τα χαφ. Υπήρχαν μεγάλα προβλήματα στις αποστάσεις. Ο Μαρικά ήταν μόνος κάθε φορά με τέσσερις αμυντικούς. Οι βοήθειες ήταν πολύ μακριά και ένοιωθε πολύ μόνος. Οι πάσες γινόντουσαν από 25 με 30 μέτρα. Δε θέλω να δω μία Ρουμανία με τέτοια εμφάνιση να πάει Βραζιλία. Αν έχεις τρόπο χαρακτήρα και καρδιά κερδίζεις την ποιότητα. Κάτι τέτοιο κάνει συνεχώς η Ελλάδα”.
Για το πως πρέπει να παίξει η Ελλάδα στη ρεβάνς:“Από ότι άκουσα ο Σάντος είπε πως η ομάδα του θα πάει να κρατήσει το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα δε πρέπει να πάει  να κρατήσει το 2-0 αλλά να παίξει το ίδιο καλά με το πρώτο παιχνίδι. Σε διαφορετική περίπτωση αν δεχτεί γρήγορο γκολ θα έχει μεγάλο πρόβλημα”.
Για το κλίμα που επικρατεί στη Ρουμανία:“Στη Ρουμανία όλοι το βλέπουν σαν τελευταία ευκαιρία. Δε σκέφτονται τι έγινε αλλά τι πρέπει να γίνει. Η έδρα θα είναι πολύ καυτή και όλοι θα κάνουν ότι μπορούν για την πρόκριση”.
Για το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ – Άρη:“Ντέρμπι ήταν πριν πέντε με έξι χρόνια που ο Άρης ήταν δυνατός, όχι τώρα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να παίξουν όπως πρέπει.”
Για την διαφορετική εικόνα που δείχνει ο Σαλπιγγίδης σε ΠΑΟΚ και Εθνική:“Ο Σαλπιγγίδης είναι πολύ καλός παίκτης και με χαρακτήρα. Πρέπει όμως να είναι και επαγγελματίας και να παίζει παντού με τον ίδιο τρόπο. Δε μπορεί να παίζει στην Εθνική και όχι στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας παίκτης που μπορεί αλλά το θέμα είναι και να το θέλει. Πρέπει να δίνει παντού τα πάντα. Όταν έβλεπα το παιχνίδι ρωτούσα γύρω μου αν είναι ο Σαλπιγγίδης του ΠΑΟΚ. Είναι σαν διαφορετικός παίκτης όταν παίζει στην Ελλάδα και τον βλέπουμε να παίρνει την Εθνική στις πλάτες του”.
Για το επίπεδο της Γ Εθνικής:Ανεβήκαμε από κάτω στη Γ Εθνική και τώρα προσπαθούμε να πάμε πιο ψηλά. Κάθε αγώνα θέλουμε νίκη και δεν υπάρχουν ομάδες με καλή ποιότητα για να φοβηθούμε. Έχω περίπου 30 παίκτες στην ομάδα που έχουν την θέληση να πάμε παραπάνω. Θέλουμε να ανεβούμε στη Β εθνική. Υπάρχουν 16-17 παίκτες κάτω των 20 χρονών αλλά ο τρόπος κάποιες φορές κερδίζει την εμπειρία και την ποιότητα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: