Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Τα "κονέ" του Σαββίδη!!

Διαβάστε λεπτομέρειες για την εμπλοκή του ομογενή επιχειρηματία στον επαγγελματικό ρωσικό αθλητισμό.
Τα "κονέ" του Σαββίδη
Συνεργασίες με ρωσικές ομάδες και προσέλκυση μεγάλων χορηγών από τη Ρωσία υποσχέσθηκε μέσω του γραπτού μηνύματος του προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Και από ότι φαίνεται αυτός είναι ένας άκρως ρεαλιστικός στόχος, αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στην ενασχόληση του Σαββίδη με τον επαγγελματικό αθλήτισμό στη Ρωσία. Η εφημερίδα "Metrosport" φιλοξενεί θέμα που αναφέρεται με λεπτομέρειες στη σχέση του Ιβάν Σαββίδη με την ομάδα χόκεϊ της Ντιναμό Μόσχας. Αναλυτικά: "...Ποιοι λοιπόν βρίσκονται μεταξύ των άλλων, στο διοικητικό συμβούλιο της Ντιναμό (σ.σ. στην ομάδα χόκεϊ), στην οποία εισχώρησε ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τον περασμένο Δεκέμβριο; Έχουμε και λέμε. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας, Ρασίντ Νουργαλίγιεφ. Ο Υπουργός εκτάκτων αναγκών, Σεργκέι Σόιγκου. Ο διευθυντής FSB (της πρώην ουσιαστικά KGB), Αλεξάντερ Μηορτνίκοφ. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής αντιμετώπισης των ναρκωτικών, Βίκτορ Ιβόνοφ.
Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Γεβγκένι Μουρόφ. Ο ιδιαίτερα ισχυρός επιχειρηματίας Αντρέι Κοστίν, μεταξύ των άλλων πρόεδρος της τράπεζας VTB.
Ο πρόεδρος της Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ. Ο πρόεδρος της Alrosa, της μεγαλύτερης εταιρείας διαμαντιών του κόσμου, Φεντόρ Αντρέεφ. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Novatek, της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας φυσικού αερίου της Ρωσίας, Λέονιντ Μίκελσον και τελευταίος αλλά επουδενί έσχατος, ο επίτιμος πρόεδρος της Gazprom και πρόεδρος της ρώσικης ομοσπονδίας χόκεϊ, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.
Από τα παραπάνω, γίνεται πανεύκολα αντιληπτό το ποιο είναι το "βάρος" του Ιβάν Σαββίδη εντός της Ρωσίας. Πόσω μάλλον, όταν ο ομογενής επιχειρηματίας συνδέεται φιλικά με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και η παρουσία του στη Ντιναμό Μόσχας είναι μόλις ένα μέρος της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το περσινό μπάτζετ της Ντιναμό είναι... τριπλάσιο από αυτό του φετινού ΠΑΟΚ και αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό αφορά μόνο τους μισθούς προπονητών και παικτών και δεν αφορά τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου ή τον πακτωλό χρημάτων που δαπανούνται για αγορά παικτών κάθε μεταγραφική περίοδο, σε ένα πρωτάθλημα όπου κυριαρχεί η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης με μπάτζετ που ξεπερνάει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
Η σύνθεση πάντως του διοικητικού συμβουλίου της Ντιναμό, καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται στη Ρωσία τη σύνδεση μεταξύ πολιτικής και αθλητισμού, με το ενδεχόμενο ένας οικονομικός κολοσσός - όπως η Gazprom, π Lukoil ή η Alrosa - να διαφημιστεί μέσω της φανέλας του Δικεφάλου, να φαντάζει ως ένα σενάριο που από τη μία ήταν άπιαστο όνειρο κατά το παρελθόν και από την άλλη είναι πλέον πολύ πιθανό στο προσεχές μέλλον".
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: