Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Έχει ανάγκη την πειθαρχία του Σαββίδη!!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο νέος μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δίνει όραμα στον κόσμο. Και κυρίως πείθει πως μπορεί να το υλοποιήσει...
Έχει ανάγκη την πειθαρχία του Σαββίδη
Του Κώστα Πετρωτού.
Μέρες Σαββίδη ζει ο ΠΑΟΚ και, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, ο κόσμος προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Κυρίως, προσπαθεί να κατανοήσει όλα όσα σκέφτεται ο νέος μεγαλομέτοχος γύρω από την ομάδα και την επένδυσή του σ' αυτή. Υπό αυτή την έννοια, είναι καλοδεχούμενη η επικοινωνιακή "επίθεση" στην οποία προχώρησε ο 53χρονος επιχειρηματίας τα δύο τελευταία 24ωρα, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί με παράθεση συνέντευξης Τύπου στην οποία θα αναλυθούν εξονυχιστικά όλα τα ζητήματα που αφορούν το νέο ΠΑΟΚ.
Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κρατήσει κανείς από το διπλό μήνυμα (μέσω της προσωπικής σελίδας του στο διαδίκτυο και του σάιτ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) του Ιβάν Σαββίδη προς τους απανταχού ΠΑΟΚτσήδες, αυτό είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά την ψυχοσύνθεση του οπαδού του "Δικεφάλου". Δείχνει να έχει κατανοήσει ότι για να τον "ζεστάνει" και να τον έχει κοντά του πρέπει να του δώσει όραμα. Και αυτό το πετυχαίνει πολύ καλά. Μιλά για την τεράστια ιστορία του συλλόγου, τους δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη, την ανάγκη ο ΠΑΟΚ να μπει στα υψηλά επίπεδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και κυρίως για το γεγονός πως δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα να είναι δεύτερος.
Όλα τα παραπάνω κάνουν "γκελ" στον κόσμο του ΠΑΟΚ και το κυριότερο, ο ίδιος με την έως τώρα στάση του και την επιχειρηματική οντότητά του, πείθει ότι μπορεί να τα υπηρετήσει και στην πράξη.
Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε μέχρι να πάρει τον ΠΑΟΚ, το πρώτο δείγμα γραφής του μόλις ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ, έχουν πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι ο ομογενής επιχειρηματίας έχει και τη δύναμη και το πλάνο για να πάει τον ΠΑΟΚ ψηλά. Δεν χρειάστηκε, μάλιστα, να λαϊκίσει για να "κερδίσει" τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να κάνει μία πομπώδη μεταγραφή, ένα μεταγραφικό μπαμ όπως συνηθίζουμε να λέμε για να εντυπωσιάσει. Δεν σκέφτηκε, όμως, κατι τέτοιο, πολύ απλά γιατί τότε θα ήταν ασυνεπής προς τον κόσμο σε όλα όσα του έχει πει.΄Δεν μπορεί να μιλάς για τη σωτηρία της ομάδας, να ζητάς υπομονή και στήριξη, να υπόσχεσαι τακτοποίηση όλων των χρεών και να βάζεις δίπλα σ' αυτά ως προτεραιότητα και πολύ μεγάλες μεταγραφές.
Προσωπικά, με ικανοποιεί να ακούω από τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ να μιλά για συνεργασίες με μεγάλες ρωσικές εταιρίες, αλλά και ανταλλαγές παικτών με ομάδες από της χώρα στην οποία ο ίδιος εδρεύει. Όλο αυτό το εγχείρημα όπως το περιγράφει ο Σαββίδης μου μοιάζει ρεαλιστικό και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με όσα απίστευτα ακούγαμε στο παρελθόν για παικταράδες που θα έρθουν και θα... γκρεμίσουν το αεροδρόμιο΄
Περιμένω, όμως, να δω και πως επιδρούν πάνω στον ομογενή επιχειρηματία διάφορες άλλες παράμετροι και κυρίως η αντιμετώπιση που θα έχει από τα ελληνικά κέντρα αποφάσεων. Θέλω, για παράδειγμα, να δω πώς θα αντιδράσει αν υπάρξει κωλυσιεργία στο ζήτημα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ προς το δημόσιο και κυρίως τι μέτρα θα πάρει για να την αντιμετωπίσει. Θεωρώ ότι, με βάση όσα είδαμε μέχρι σήμερα, είναι απόλυτα ενήμερος για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει.
Τόσο εκτός, όσο και εντός ΠΑΟΚ. Γιατί, φαντάζομαι συμφωνείτε, η δήλωσή του για τους ανθρώπους που ήθελαν να δώσει χρήματα σε μετόχους και όχι στην ομάδα, φανερώνουν έναν άνθρωπο που γνωρίζει πλέον πολύ καλά τα κατατόπια στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: