Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Τα πάντα είναι θέμα οπτικής!!

Ο Σταύρος Κόλκας πλέκει το εγκώμιο του Ζήση Βρύζα και κάνει αναφορά στο χυδαίο πόλεμο που δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ.
Τα πάντα είναι θέμα οπτικής
Επειδή βλέπω πως πολλοί απορείτε με την διαφορετικότητα της άποψής μου με τον Κουβεντίδη, να μην το κάνετε, συμβαίνει.
Πολλές φορές έχουμε συμφωνήσει, πολλές φορές έχουμε διαφωνήσει. Κατ εμέ, ανήκουμε σε μία άλλη λογική – ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή – η οποία διαφοροποιεί και το πόρισμά μας για τα πράγματα.
Στο μεγάλο ερώτημα, ποιος έφερε τον Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, εγώ δεν θα πω πως ξέρω και δεν λέω, αλλά θα πω αυτό που κατ εμέ θεωρώ αυτονόητο.
Πως ο Βρύζας ολοκλήρωσε τη δουλειά, αυτός επέβαλε τη λογική των διαπραγματεύσεων και μας έπεισε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, αυτός ήταν εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή όταν και δημιουργήθηκε το θέμα με τον Α.Σ.
Στη ζωή μου, έχω δει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων, που έφεραν επενδυτές στον ΠΑΟΚ όμως η δουλειά δεν έγινε.
Τον Σαββίδη, τον έφερε στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης, αλλά η δουλειά έγινε γιατί πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν ήταν κάποιος μαϊντανός, αλλά ένας ανοιχτόμυαλος άνθρωπος με σωστούς συμβούλους.
Από την άλλη, θεωρώ πως ο Βρύζας αυτή τη περίοδο, δέχεται έναν πόλεμο χυδαίο – και δεν συμπεριλαμβάνω τον Γιώργο σε αυτό – από ανθρώπους που νομίζουν πως φθείροντάς τον, θα τους αδειάσει τη γωνιά και θα πάρουν τα ηνία.
Ο ένας, που αναρωτιόταν γιατί ο Βρύζας δεν μιλάει με τον μεγάλο Καμπάνη και δίνει βάση στον Σαββίδη, καλεί τον τελευταίο να πάρει σκούπα και να τους διώξει όλους.
Ο άλλος που έκανε αέρινες ραδιοφωνικές πίπες σε υποψήφιους επενδυτές του κώλου, φωνάζει πως ο Βρύζας και ο ΠΑΟΚ είναι στο άρμα του Ολυμπιακού, βγάζοντας μία επαναστατική αύρα που όλοι όσοι ξυρίζουν τα πόδια τους αναμένεται να βγούνε στους δρόμους.
Υπάρχει έντυπο που έγραψε στα ίδια πως ο Βρύζας είναι λαμόγιο και παραπλανεί τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ενώ εντελώς τυχαία αυτοί που τον έχουν περιλάβει έχουν κοινά συμφέροντα.
Εγώ ανοιχτά λέω, πως ο Βρύζας είναι ένα από τα καλύτερα και ικανότερα παιδιά που πέρασαν από τον σύλλογο και αυτοί που του συμπεριφέρονται με χυδαίο τρόπο θα πρέπει να υπολογίσουν και το κόστος των πράξεών τους.
Έκανε και λάθη, όπως στην υπόθεση Φλωρίδη όπου για κάποιες μέρες έφαγε τον παπά όπως και κάποιοι από εμάς. Αλλά επειδή στη παραγοντική μετράει η ουσία, ο Βρύζας ήταν ο πρόεδρος της διοίκησης πρωτοδικείου που βρήκε επενδυτή. Και για να μη στεναχωρήσω κανέναν, που έβαλε τις σωστές βάσεις για να γίνει μία ιστορική συμφωνία.
Και πάμε στον Βρύζα ως τεχνικό διευθυντή. Εγώ έμαθα στη ζωή μου, πως ο τεχνικός διευθυντής ενημερώνεται από τον πρόεδρο για το διαθέσιμο μπάτζετ. Άρα ο Βρύζας κινήθηκε βάσει του μπάτζετ που του είπαν πως έχει. Θυμάμαι επίσης, πως η περιβόητη υπέρβαση που έκανε ο ΠΑΟΚ στο μπάτζετ, έγινε μετά από εντολή του Θοδωρή Ζαγοράκη και για να μην τον αδικώ, καλά έκανε και εκείνος τότε.
Επίσης, θυμάμαι σαν χθες εκείνα τα ξενύχτια μέχρι να ψηθεί ο Κοντρέρας να έρθει στον 9ο της Ελλάδας, κάτι που ανέβασε και το κασέ του σε σχέση με τα όσα έπαιρνε, όπως θυμάμαι και τα ποδοσφαιρικά όργια που έκανε την πρώτη του χρονιά, κάτι που ανάγκασε τον Βρύζα να αναπροσαρμόσει το αρχικά διετές συμβόλαιό του και να το επεκτείνει. Όλοι πανηγυρίζαμε αν θυμάμαι καλά.
Εγώ επίσης θυμάμαι, πως ο ΠΑΟΚ μέσα από τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Βρύζας το μπάτζετ και έχοντας τον μεγάλο δάσκαλο Φερνάντο Σάντος δίπλα του, ο ΠΑΟΚ έφτασε να διεκδικεί πρωτάθλημα με το ένα τρίτο του μπάτζετ του Παναθηναϊκού που το κατέκτησε με τις πλάτες του Σπάθα.
Γενικά, ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να ακολουθήσει μία στρατηγική στην οποία προβλεπόταν το τάισμα κάποιων μάνατζερ. Για παράδειγμα, πώς να έπαιρνα τον Βιτόλο αν δεν τάιζα τον μάνατζέρ του; Τον ζήτησε ο Σάντος και του τον πήρε πληρώνοντας κάτι παραπάνω. Για ποιον άλλο λόγο ο μάνατζερ να στον έφερνε;
Έχοντας κακό όνομα στην αγορά ο ΠΑΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια, έπρεπε να ταϊσει κόσμο. Και εγώ αυτό θα έκανα στη θέση του Βρύζα. Άλλος μπορεί να διαφωνεί, αλλά εδώ μιλάμε για στρατηγικές και ο καθένας ορίζει τη δικιά του.
Κακές επιλογές έγιναν, όπως του Κουτσιανικούλη που φταίμε ΟΛΟΙ και όχι μόνο τα διοικητικά κλιμάκια. Για εμένα ήταν του Εντίνιο και του Φιλομένο που ήμουν εξ αρχής αρνητικός, ενώ για τον Μουσλίμοβιτς οι απόψεις διίστανται. Εγώ λέω παρότι δεν ήμουν φαν του, πως το πέρασμά του από τον σύλλογο μόνο αδιάφορο δεν ήταν.
Έτσι όπως νομίζω εγώ ότι δουλεύει η αγορά, ο Σαβίνι ως παίκτης Καμπιονάτο δεν μπορούσε να έρθει με πολύ λιγότερα, το ίδιο και ο Μπιζέρα ως παίκτης που ανήκε σε ομάδα Καμπιονάτο και είχε συμμετοχές σε αυτό.
Αλλά σε σχέση με τα ποσοστά επιτυχίας άλλων στελεχών ομάδων, ο Βρύζας έκανε πάρτι. Μεγάλο κιόλας.
Για εμένα, ο Βρύζας ήταν αγαπητός σαν παίκτης, σαν τεχνικός διευθυντής και σαν πρόεδρος. Βαρέθηκα να βάζω τον μανδύα του αντικειμενικού ο οποίος επί της ουσίας δεν μου επιτρέπει να είμαι ξεκάθαρος απέναντί σας.
Από την ημέρα που μάλωνα στη μικρή 4 με συμπαραστάτη τον κουμπάρο μου, με αυτούς που έβριζαν τον Βρύζα, μέχρι και σήμερα που έρχομαι σε μία φαινομενική αντιπαράθεση με τον Γιώργο του οποίου την άποψη σέβομαι, ο τύπος αυτός με το βλέμμα που κοιτάει στο υπερπέραν, αποτελεί αδυναμία μου.
Κάποιος θα με πει γλύφτη, κάποιος αβανταδόρο, κάποιος σωστό, κάποιος λάθος, αλλά με όλη την καλή διάθεση που έχω, όλα αυτά έχουν πάψει να με απασχολούν. Έχω ακούσει και χρεωθεί τόσα, που μπορείτε να συνεχίσετε ελεύθερα.
Εγώ ξέρω πως η πίστη μου σε αυτόν τον τύπο ποτέ δε με πρόδωσε στο τέλος.
ΥΓ Ο ΓΧ κατάφερε να στήσει μία ομάδα που έχει τρεις βραζιλιάνους στην άμυνα και έναν αφρικανό, προτίμησε Ιρλανδό για τη μεσαία γραμμή, ενώ κυνηγάει και έναν ακόμη χαφ που ελπίζω να μην είναι Ιάπωνας λίγο πριν το χαρακίρι.
Επειδή αστειεύομαι, το καλοκαίρι αυτό ήταν πάρα πολύ δύσκολο για τον Γεωργιάδη, αφού έπρεπε να προσαρμοστεί υπό πολύ δύσκολες συνθήκες που δε νομίζω πως χρειάζεται να αναλύσω.
Τελικά, έκανε αυτό που εγώ πίστευα εξ αρχής ως σωστό και το είχα καταγράψει. Έφερε πρόσωπα άγνωστα στο κοινό, απέφυγε το αναμάσημα και ανανέωσε το ενδιαφέρον μας για την ομάδα.
Κάλυψε ακριβώς τις θέσεις που υπήρχε βασικό κενό, κυνηγάει να βρει έναν ακόμη δημιουργικό χαφ για να είμαστε ακόμη καλύτερα και διαχειρίστηκε μία σεζόν πολύ πιεστική για αυτόν με τρόπο που θεωρητικά ήταν σωστός.
Απομένει να δούμε αν οι επιλογές του θα αποδώσουν και εννοείται πως του το ευχόμαστε.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: