Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Όλο το ποδόσφαιρο σε …εκκρεμότητα!!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για το ποδόσφαιρο που είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και καλεί τον Θεό να βάλει το χέρι του για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Όλο το ποδόσφαιρο σε …εκκρεμότητα!
Έτσι λοιπόν, όπως υποφέρει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης από την ανυπαρξία του κράτους, το ίδιο υποφέρει κι ο Έλληνας φίλαθλος από τις αποφάσεις των φορέων του αθλήματος.
Οι φίλοι της ΑΕΚ, του Άρη, του ΟΦΗ, του Πανιωνίου, της Κέρκυρας και του Πλατανιά έμαθαν ότι οι ομάδες τους θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα, αλλά έχουν περιθώριο έως τις 15 Σεπτεμβρίου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με την εφορία.
Αν δεν το κάνουν, θα υποστούν τις συνέπειες των κανονισμών (ανάκληση δελτίων ποδοσφαιριστών, αφαίρεση βαθμών, υποβιβασμός). Ενδέχεται μάλιστα να χάσουν και τους βαθμούς που θα πάρουν στους αγώνες που έδωσαν.
Οι φίλοι της Καβάλας, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή έμαθαν ότι οι ομάδες τους μπορούν να αγωνιστούν στη Football League, αν η Σούπερ Λίγκα δεχθεί να κάνει από την περίοδο 2013-2014 πρωτάθλημα με 18 ομάδες.
Έλα όμως, που αυτό δύσκολα θα το αποδεχθεί η Λίγκα, αφού τα χρήματα αν μοιραστούν διά 18 θα είναι λιγότερα από το μοιραστούν διά 16.
Η ΕΠΟ, τώρα, ως ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου, πρέπει να παρανομήσει και να δώσει προσωρινή άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα σε ομάδες που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα.
Και θα το κάνει γιατί ελπίζει ότι αμέσως μετά θα… παρανομήσει και το ίδιο το κράτος, αφού μόλις ανοίξει η Βουλή οι ποδοσφαιροπαράγοντες έχουν πάρει υπόσχεση ότι θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα ρυθμίζονται πιο ευνοϊκά τα φορολογικά τους.
Αν όμως, κάτι… στραβώσει και η τροπολογία δεν περάσει, τότε να δω τι θα κάνουν ΕΠΟ και Λίγκα με την προθεσμία να εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου.
Κι από την άλλη υπάρχουν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού που έμαθαν ότι η ΓΣ της ΠΑΕ αποφάσισε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όχι κατά 15 εκ. ευρώ όπως αναμενόταν, αλλά κατά 6 εκ. ευρώ.
Δηλαδή την ώρα που η εταιρεία καλεί τους οπαδούς να τρέξουν να πάρουν διαρκείας και να γραφτούν μέλη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία για την ενισχύσουν, αποφασίζει να ρίξει τον πήχη στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Για ποιο λόγο άραγε; Για να μη βάλουν πολλά χρήματα οι νυν μέτοχοι ή για να αποκλειστούν άλλοι υποψήφιοι επενδυτές, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Βλάσσης Τσάκας;
Σε κάθε περίπτωση οι εκκρεμότητες στο ποδόσφαιρο είναι περισσότερες κι από τους… φιλάθλους που αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να αποφύγουμε τα χειρότερα!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: