Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ενα στοίχημα και για τον σερ Αλεξ και για τον Βενγκέρ!!

Η μεταγραφή του καλοκαιριού ανήκει ξεκάθαρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι θα γίνει «κόκκινος διάβολος» ενισχύοντας τη μηχανή του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος πάντως έχει ένα μεγάλο στοίχημα μπροστά του για τη σεζόν 2012-13.
Ενα στοίχημα και για τον σερ Αλεξ και για τον Βενγκέρ
Δεν εΙναι μόνο το όνομα που κάνει τη μεταγραφή μεγάλη. Με σχεδόν 20 εκατ. λίρες, η Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να αποκτήσει κάτι καλύτερο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Φαν Πέρσι της περσινής σεζόν με την Αρσεναλ είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να αποκτήσει ο Σκωτσέζος τεχνικός, προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Ωστόσο από τη θεωρητική κριτική της μεταγραφής μέχρι την πρακτική, η οποία είναι ο αγωνιστικός χώρος, υπάρχει μια μεγάλη απόσταση. Ο Φαν Πέρσι έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια δύο πρόσωπα. Αυτό με την Αρσεναλ, της οποίας κατάφερε να γίνει ηγέτης, ειδικά την περσινή σεζόν, αλλά και αυτό με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας, όπου στα τελευταία δύο τουρνουά ήταν εξαφανισμένος. Ακόμη και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, όπου οι «οράνιε» έφτασαν στον τελικό, αυτός ψαχνόταν στα περισσότερα παιχνίδια να βρει τα πατήματά του και τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο.
Το στοίχημα του Φέργκιουσον, λοιπόν, είναι να βρει την κατάλληλη θέση αλλά και το κατάλληλο σύστημα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τη δυναμική που θα του δώσει το δίδυμο Ρούνεϊ - Φαν Πέρσι. Πρόκειται για τους δύο πρώτους σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ από τη σεζόν 2007-08 και έπειτα, οι οποίοι όμως θα πρέπει να ταιριάξουν, προκειμένου να μην ακυρώσουν ο ένας τον άλλο.
Σίγουρα ο Φέργκιουσον θα έχει ήδη σκεφτεί πώς και πού θα χρησιμοποιήσει τον Ολλανδό. Από τη θεωρία, όμως, μέχρι την πράξη, το στοίχημα θα περιμένει επιβεβαίωση...

Eκτός, όμως, από τον Φέργκιουσον, στοίχημα είναι και για τον Αρσέν Βενγκέρ. Πέρυσι ουσιαστικά εξωθήθηκε να πουλήσει Νασρί και Φάμπρεγκας, αλλά το έκανε πολύ αργά, λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος. Οι παίκτες που έφερε μετά, όπως ο Ζερβίνιο, αποκτήθηκαν υπό πίεση χρόνου και δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο. Τώρα, όμως, είναι βέβαιο πως είχε χρόνο να προετοιμάσει το «διαζύγιο» με τον Ολλανδό κι αυτό φαίνεται από το πώς κινήθηκε με την απόκτηση των Ποντόλσκι και Καθόρλα. Μόνο που για να βρει τα τριάντα γκολ που πέτυχε πέρσι ο Φαν Πέρσι, μάλλον δεν του αρκούν αυτοί που έχει φέρει στο βόρειο Λονδίνο. Συνεπώς ή θα πρέπει να προσθέσει στη μηχανή του έναν ακόμη επιθετικό ή (επειδή κανείς από αυτούς που αναφέραμε δεν μοιάζει απόλυτα ικανός να καλύψει τα γκολ του Ολλανδού) θα πρέπει, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, να βγάλει λαγό από το καπέλο. Βέβαια ούτε ο Ανρί ήταν ο κυνηγός που σκόραρε ακατάπαυστα, όταν τον πήρε το '99 από τη Γιουβέντους και τον μετέτρεψε από μέτριο εξτρέμ σε δεινό γκολτζή, ούτε ο Φαν Πέρσι, όταν τον ανακάλυψε στη Φέγενορντ, ήταν κάτι παραπάνω από ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο.
Συνεπώς, όπως για τον σερ Αλεξ, έτσι και για τον Αρσέν αυτή η συνδιαλλαγή δεν παύει να αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: