Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αραχτός… «πάνθηρας»

Αποστολή εξετελέσθη για τον Πανιώνιο! Οι «κυανέρυθροι» γκάζωσαν στη Νέα Σμύρνη επικράτησαν 3-0 απέναντι στον Αστέρα και βρίσκονται μια ανάσα απ' το να «κλειδώσουν» και μαθηματικά την παραμονή τους

Αραχτός… «πάνθηρας»
Τη θέση του και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα... κλειδώνει ο Πανιώνιος! Οι «κυανέρυθροι» νίκησαν εύκολα με σκορ 3-0 στη Νέα Σμύρνη τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής και ενδέχεται να σφραγίσουν δύο στροφές πριν το φινάλε την παραμονή τους στην κατηγορία.

Σε υπόθεση 45λεπτών μετέτρεψε η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου του παιχνίδι με τους Αρκάδες. Ο Γιάννου μόλις στο 6ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στον Πανιώνιου, που έλεγξε απόλυτα το ματς και έφτασε στο 2-0 στο 28’ με τον Αραβίδη. Το 3-0 διαμόρφωσε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ντούνης (42’). Στο δεύτερο ημίχρονο αν και το ματς άνοιξε, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και δεν άλλαξε κάτι.

Έτσι, ο Πανιώνιος έπιασε τους 38 βαθμούς και πλέον, στην περίπτωση που δεν νικήσουν Πλατανιάς και Απόλλωνας, σιγουρεύει την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έμεινε στην 5η θέση με 57.

To ματς:


Ιδανικό ξεκίνημα έκανε στο παιχνίδι η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου. Ο Πανιώνιος ήταν πιο δραστήριος επιθετικά από τα πρώτα λεπτά και κατάφερε να πάρει μόλις από το 6ο λεπτό «κεφάλι» στο σκορ. Ο Γιάννου εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τη λάθος έξοδο του Μπαντή και τον νίκησε εύκολα κάνοντας το 1-0. Από εκεί και πέρα οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, κράτησαν μακριά απ΄την περιοχή τους τους παίκτες του Αστέρα, όμως έδειχναν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη δημιουργία των φάσεων.

Ο ρυθμός στο ματς είχε πέσει μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, ήλεγχαν απόλυτα το ματς και έχοντας «κάβα» το προβάδισμα μπόρεσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση την ομάδα του Βεργέτη. Ο Γιάννου πέρασε σε ρόλο δημιουργού στο 29’ και σέρβιρε στον Αραβίδη το 2-0, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να φέρει τον Πανιώνιο ακόμη πιο κοντά στη νίκη. Στο φινάλε του ημιχρόνου οι Αρκάδες προσπάθησαν να μειώσουν με τον Χουάνμα, όμως οι «πάνθηρες» βρήκαν και πάλι τον τρόπο να νικήσουν τον Μπαντή, με τον Ντούνη να κάνει το 3-0 στο 42’.

Αρκετά γρήγορο ρυθμό είχα το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αστέρας Τρίπολης ρίσκαρε, λόγω του εις βάρος του σκορ, βγήκε μπροστά και προσπάθησε να απειλήσει τον Ανέστη. Η έλλειψη τελικής πάσας από την ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν εμφανής καθώς ο Χουάνμα δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός παρά μόνο με μακρινές τροφοδοτήσεις. Από την άλλη πλευρά οι «κυανέρυθροι» έχασαν τη φρεσκάδα του πρώτου 45λεποτυ και δεν μπορούσαν να «ανοίξουν» την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι πολλές αλλαγές των δύο προπονητών αποσυντόνισαν τους παίκτες των δύο ομάδων, οι οποίοι έχασαν τον ρυθμό τους. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο γκολκίπερ είχαν αρκετή δουλειά, καθώς από τη μία ο Ανέστης εξουδετέρωνε τα μακρινά σουτ των Αρκάδων και από την άλλη ο Μπαντή έλεγε «όχι» στις προσπάθειες των γηπεδούχων.


Οι συνθέσεις:



Πανιώνιος (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Αραβίδης, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κολοβός (66’ Λάζνικ), Κούρντι, Κούρος (71’ Ζαχαράκης), Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Ντούνης, Γιάννου (78' Καμπάνταης)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Σταυροθανασόπουλος, Παναγιωτούδης, Μπούζας

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Παπαχρήστος, Κοντοές (46’ Λούι), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Σέτι (71’ Μπαράλες), Μουνάφο, Ουσέρο, Καράσκο, Χουάνμα, Βάλντο (60’ Ντε Μπλάσις)

Στον πάγκο: Χερνάντεζ, Ναβάρο, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: