Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μάτα μαααααας…!!

Ότι ο Ρούνεϊ κουβαλά στην πλάτη τη φετινή (κακή) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι είδηση. Ότι ο Χουάν Μάτα ξεκίνησε -έστω κι αργά- να βάζει ένα χεράκι ήταν ευχάριστη έκπληξη στο 4-1 επί της Άστον Βίλα

Μάτα μαααααας… (video)
Σε δραματικές στιγμές (απ’ τις πολλές που έχει ζήσει φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ο Γουέιν Ρούνεϊ μοιάζει να παλεύει απελπιστικά μόνος. Ειδικά αφότου τραυματίστηκε -ξανά- ο Φαν Πέρσι.

Έστω και αργά όμως, έστω και τώρα που δεν έχει απομείνει άλλος εγχώριος στόχος απ’ την εξασφάλιση μιας θέσης στην Ευρώπη, ο αρχηγός βρήκε συμπαραστάτη. Στο πρόσωπο του Χουάν Μάτα.

Κάνοντας πιθανότατα την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που φόρεσε τη φανέλα των «κόκκινων διάβολων», ο Ισπανός βοήθησε τον Ρούνεϊ να τουμπάρουν μόνοι τους το παιχνίδι με την Άστον Βίλα.

Τα σύννεφα, λοιπόν άρχισαν να πυκνώνουν ακόμα περισσότερο πάνω απ’ το «Ολντ Τράφορντ» (κάπου δίπλα στο εναέριο πανό που έκραζε τον Ντέιβιντ Μόγιες), όταν ο Γουέστγουντ έδωσε προβάδισμα στους «χωριάτες» (13’).

Αφότου όμως ο Ρούνεϊ ισοφάρισε (στο 20’ με ωραία κεφαλιά), ανέλαβε ο Μάτα. Κερδίζοντας πρώτα το πέναλτι που εξαργύρωσε ο αρχηγός για να δώσει προβάδισμα πριν το ημίχρονο. Και καθαρίζοντας ο ίδιος το παιχνίδι, με όμορφο σουτ στο 57’.

Έτσι, ο Ερνάντες μπόρεσε να δώσει ακόμα περισσότερο στιλ στις καθυστερήσεις και γράφοντας το 4-1, να φέρει τη Γιουνάιτεντ σε απόσταση βολής απ’ την Τότεναμ (που έχει δύσκολο παιχνίδι αύριο στο Λίβερπουλ).




Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Σάββατο, 29/3 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 4-1
(20’, 45’ πεν. Ρούνεϊ, 57’ Μάτα, 90’+1’ Ερνάντες - 13’ Γουέστγουντ)

Γουέστ Μπρομ-Κάρντιφ
Κρίσταλ Πάλας-Τσέλσι
Σαουθάμπτον-Νιουκάστλ
Σουόνσι-Νόριτς
Στόουκ-Χαλ
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 30/3

Φούλαμ-Έβερτον (14:30)
Λίβερπουλ-Τότεναμ (17:00)

Δευτέρα, 31/3

Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ (21:00)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)

Σάββατο, 5/4 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον (14:45)
Άστον Βίλα-Φούλαμ
Κάρντιφ-Κρίσταλ Πάλας
Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Νόριτς-Γουέστ Μπρομ
Χαλ-Σουόνσι
Τσέλσι-Στόουκ (19:30)

Κυριακή, 6/4

Έβερτον-Άρσεναλ (15:30)
Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: