Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Να μην μιλάνε για μένα»

kougias_090708
Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Arena FM 89,4 για την πρόταση που κατέθεσε ,να μην πέσει καμία ομάδα από την Φούτμπολ Λιγκ. Τοποθετήθηκε στην αθώωση των Μαρινάκη, Θεοδωρίδη ενώ αναφέρθηκε και στον Άρη.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Επειδή οι ομάδες που υποβιβάζονται είναι ομάδες που δοκιμάστηκαν στην Φούτμπολ Λιγκ, έχουν μετοχικό κεφάλαιο, οι ιδιοκτήτες τους έχουν βάλει ακόμα και τα σπίτια τους για υποθήκη για να πληρώνουν το ΙΚΑ και την εφορία ενώ τα έσοδα της κατηγορίας είναι το 1/3 των εξόδων. Και αν δεν έχεις και κόσμο τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.
Έρχονται από την Γ’ Εθνική, εκτός από την ΆΕΚ αμφιβόλου ποιότητας ομάδες. Δεν είπε κανείς να μην ανέβουν  αλλά επειδή έχει γίνει και το φοβερό να έχουμε έξι μήνες απραξίας και είναι άδικο αυτό. Έτσι πρότεινα ένα μεικτό τρόπο, να μείνουν οι ομάδες αυτές, να ανέβουν οι ομάδες που είναι να ανέβουν και να προχωρήσουμε του χρόνου σε δυο ισχυρότερους ομίλους με 17 ή 18 ομάδες. Έτσι νομίζω αυτομάτως δημιουργείται ένα ποδόσφαιρο ακόμα και για την επόμενη σεζόν.
Η πρόταση έγινε δεκτή, τώρα πάει στην ΕΠΟ και αν έχουμε σθεναρή αντίδραση θα το πετύχουμε. Αυτοί λοιπόν είναι η πρόταση μου και έγινε ομόφωνα αποδεκτή με μεγάλη μου χαρά».
Για το ενδεχόμενο να μην πέσουν ομάδες ούτε από την Σούπερ Λιγκ: «Να μην πέσει καμία, δεν θα πάθει τίποτα το ποδόσφαιρο. Εμένα αυτή είναι η άποψη μου. Το έχω σκεφτεί κατ επανάληψη. Και εκτός από αυτό έχει καλές ομάδες η Σούπερ Λιγκ. Αν ήμουν στην Σούπερ Λιγκ θα το έκανα και πιστεύω οι άνθρωποι του Άρη θα έπρεπε να το κυνηγήσουν».
Για τον Άρη: «Εγώ που ζω τον παλμό της ομάδας τις τελευταίες μέρες , είναι εκπληκτικό. Ανεξάρτητος των προβλημάτων, ότι και να γίνει Άρης είναι. Αυτό που αντιπροσωπεύει η ομάδα όχι οι διοικούντες της. Θα συνέλθει η ομάδα».
Για τα λεγόμενα Κούη για τον Κούγια στον Arena FM 89,4: «Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπε. Με οπαδική συμπεριφορά και οπαδική λατρεία δεν γίνεται τίποτα. Δεν μπορείς να  πας να διώξεις ανθρώπους που βρίσκονται εκεί 50 χρόνια. Και επειδή είμαι αυτός που είμαι προφανώς  και δεν μπορώ να μπω μπροστά στον Άρη.
Άμα αποφασίσουμε να κάνουμε διοίκηση το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε λεφτά. Γιατί όλοι αυτοί που ασχολούνται μέχρι τώρα είναι «μυαλοπώληδες». Οι αμοιβές που έχουν πάρει είναι αμοιβή «Αϊνστάιν» και οι ίδιοι είναι για να διδάσκουν σε τεχνικό λύκειο. Αυτό είναι το περιβάλλον του Άρη. Οι διάφοροι πρόεδροι, οι διάφοροι σύμβουλοι κτλ, που με την συμμετοχή τους εξέλεγαν διοικήσεις, δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε το ερασιτεχνικό σωματείο των Κουφών.
Όλα είναι μια αλυσίδα. Όταν βάζεις λεφτά διεκδικείς αλλιώς τα πράγματα. Δεν γίνεται ο Άρης να παίρνει από την ΝOVA τα ίδια λεφτά με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρέπει να διεκδικήσεις. Τα ίδια και με τον ΟΠΑΠ. Όταν δεν έχεις την δυνατότητα να χτυπήσεις μια πόρτα , να πάρεις προσωπικούς χορηγούς, παίρνεις χορηγούς του βεληνεκούς της διοίκησης που διοικεί. Μπορείς να το πιστέψεις ότι η Παναχαϊκή στην Γ’ Εθνική είχε 300.000 ευρώ, χορηγίες.
Έτσι και στον Άρη τους πρότεινα να βάλουμε από 400.000 ευρώ, τον χρόνο, ήμασταν εφτά άτομα. Δεν συμφώνησαν , 50.000 ευρώ ήταν η πρόταση τους και μερικοί από αυτούς δεν είχαν ή δεν ήθελαν να βάλουν ούτε αυτά. Έμαθα μάλιστα ότι  ένας έκανε και δηλώσεις ότι δεν μπορεί να βάλει ούτε ένα ευρώ».
Για τον αν δεν το θέλουν: «Όχι πιστεύω ότι με θέλουν. Αλλά, ορισμένοι από αυτούς που είναι βαθιά χωμένοι χρόνια στην διαδικασία που γίνονται οι διοικήσεις του Άρη δεν θέλουν.
Δεν έχει τελειώσει τίποτα πάντως, οι επαφές συνεχίζονται».
Για το ότι ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης κρίθηκαν αθώοι(για το παιχνίδι Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης): «Νομικά, σωστά αθωώθηκαν. Είναι άλλο να μπεις και να απειλήσεις τον διαιτητή και άλλο να μιλάμε για συνεννόηση αποτελέσματος. Υπάρχει νομικό κενό, θα έπρεπε να υποβάλλει μήνυση ο διαιτητής ότι τον απείλησε, εδώ η νομική πρόβλεψη ήταν ότι προσυνεννοήθηκαν το αποτέλεσμα, και δεν υπήρχαν στοιχεία για προσυνεννόηση. Σωστά αθωώθηκαν.
Τις σφαγές δεν τις κάνουν οι διαιτητές, υπάρχουν άνθρωποι από πίσω που δίνουν τις διαταγές. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις είναι οι επικίνδυνοι. Αυτοί που είναι στο σύστημα είναι ανθρωπάκια. Αν τους αφήσεις μόνους τους στην ομόνοια , θα χαθούνε…»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: