Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Φάγαμε μεγάλη... Μπά(ρ)τσα με τα λεφτά του Αστέρα!!

Με πιο λίγα χρήματα και απ' το ετήσιο μπάτζετ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπατσελόνα ξεπουλήθηκε ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Το Doggy Style αναλύει Η Ελλάδα (αλλά και άλλες χώρες) λόγω της οικονομικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής που της επιβάλει η τρόικα, έχει αναγκαστεί να βγάλει στο σφυρί περιουσιακά της υπάρχοντα. Ήδη μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) είναι στον αέρα πολλοί διαγωνισμοί, ενώ άλλες υποθέσεις έχουν κλείσει. Και επειδή μας βρήκανε σε ανάγκη, μας πιάνουν και κορόιδα, με την κυβέρνηση να τα δίνει όλα σε τιμή κοψοχρονιάς. Ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής ο δημόσιος πλούτος, για να σας το πούμε λιανά.
Μην ανησυχείτε. Δεν πλακωθήκαμε στα ούζα και στα... Τσίπρα και αρχίσαμε τις ασυναρτησίες. Απλά με αφορμή την οριστικοποίηση του ξεπουλήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, είπαμε να χύσουμε λίγο μελάνι, σχολιάζοντας τα... χάλια μας. Το 90% των μετοχών του Αστέρα πέρασε σε αραβικά και τούρκικα χέρια, τα οποία θα διαχειρίζονται πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή και προσοδοφόρο τουριστικό θέρετρο της Ελλάδας!
Και για να έχουμε καλό ερώτημα, πόσο πήγε το μαλλί; Κρατηθείτε. Αυτή η πανέμορφη έκταση 304 στρεμμάτων πουλήθηκε στο 1/4 της αξίας της, έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ. Λέγεται μάλιστα, ότι δόθηκε φθηνότερα και από την τιμή που πουλήθηκαν τα οικόπεδα της εκκλησίας, που εν συνεχεία μεταπωλήθηκαν σε ξένη εταιρεία στην τιμή των 4.000.000 ευρώ το στρέμμα!!!
Για να καταλάβετε πόσο μας έπιασαν... κώτσους, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα ποδοσφαιρικά. Αν βάλετε κάτω τα νούμερα θα δείτε, ότι τα χρήματα που πήρε η Ελλάδα για τον Αστέρα, είναι λιγότερα από το ετήσιο μπάτζετ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα. Η Βασίλισσα τη σεζόν 2013-2014 έχει μπάτζετ 515 εκατ.Ευρώ, ενώ οι “μπλαουγκράνα" 508!
Με τα λεφτά που ξεπουλήθηκε το μεγαλύτερο φιλέτο του ελληνικού δημοσίου, η Ρεάλ θα μπορούσε να κάνει 3 μεταγραφές τύπου Γκάρεθ Μπέιλ, η οποία ήταν πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (κόστισε 120 εκατ. ευρώ).
Αλήθεια, συμπατριώτες μας επιχειρηματικοί κολοσσοί δεν είχαν τόσα χρήματα για να μην πάει το φιλετάκι σε ξένα στόματα; Μεγάλη... Μπά(ρ)τσα φάγαμε σας λέμε...
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: