Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Να κάνουν παπάδες!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta μία ιδέα που του…κατέβηκε, με στόχευση τους…παπάδες! 
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά πραγματικά θα ήθελα να δω κάποια στιγμή, έστω για μισή ώρα η, ένα ημίχρονο σε ένα αγώνα του Ολυμπιακού, μαζί και τους τρεις έμπειρους Αργεντίνους της ομάδας. Εννοώ τον Ιμπαγάσα, τον Τσόρι και τον Σαβιόλα!
Οκέϊ, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να παίζεις με ένα κόφτη, τον Ιμπαγάσα (στα 37 προς 38) οκτάρι-πλέϊ μέϊκερ, τον Τσόρι (32 στα 33) μεσοκυνηγό και σέντερ φορ τον (32άρη) Σαβιόλα, δεν είναι και η πιο…φοβερή ιδέα που μπορεί να έχει ένας προπονητής του Ολυμπιακού. Όμως, ίσως σε κάποια παιχνίδια, ανάλογα με τον αντίπαλο και την έδρα, μπορεί σε κάποιο διάστημα του παιχνιδιού, να είχε γούστο αυτή η ιδέα.
Μία τριάδα, δηλαδή, από πεπειραμένους παίκτες, ίδιας σχολής, που μιλάνε της μπάλας και που θεωρητικά τουλάχιστον θα μπορούσαν να ζωγραφίσουν μέσα στο γήπεδο, με ωραία «ένα-δύο», με κάθετες πάσες, συνδυαστικό ποδόσφαιρο, μπάλα με τη μία. Τέλος πάντων, τρεις παίκτες όλοι επιθετικογενείς, που μπορεί να κάνουν παπάδες τουλάχιστον σε κάποιο διάστημα ενός αγώνα.
Το έβαλα λίγο στο μυαλό μου βλέποντας το φινάλε του αγώνα του Ολυμπιακού στη Βέροια, όταν έπαιξαν μαζί για λίγο ο Ιμπαγάσα με τον Τσόρι. Κάτι σαν δύο πλέϊ μέϊκερ, δηλαδή, με τον ένα λίγο πιο πίσω και τον άλλο λίγο πιο μπροστά. Συμφωνώ ό,τι κι αν μου πείτε: το σκορ ήταν 3-0 κι ο αντίπαλος τελειωμένος, με ελλείψεις, κουρασμένος κλπ, κλπ.
Αλλά μην μου πείτε ότι δεν σας άρεσε η ασίστ του Κάνιο στον Τσόρι, εκεί που ο δεύτερος έχασε το σίγουρο γκολ. Η, η άλλη κάθετη του Κάνιο στον Τσόρι, εκεί που αυτός έσπασε την μπάλα στο Μανιάτη για τη φάση του 4-0. Η, οι άλλες τρεις κάθετες του Κάνιο στον Μπονγκ (μεγάλη χαμένη ευκαιρία), στον Ολαϊτάν (κι άλλη χαμένη ευκαιρία) και  στον Παπάζογλου (αφετηρία του 5-0)!
Και να σας πω και κάτι άλλο; Αυτή η τριάδα μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα ματς, προφανώς όχι από την αρχή, αλλά και σε άλλο σχηματισμό. Με τον Ιμπαγάσα και τον Τσόρι να εναλλάσσονται λίγο προς τα πλάγια-και το Σαβιόλα φορ. Στη Βέροια αυτό έκανε ο Μίτσελ. Είχε δύο αμυντικά χαφ (Εντινγκά, Μανιάτη), μπροστά τους τον Τσόρι, τον Ιμπαγάσα λίγο πλάγια, ένα εξτρέμ (Πέρεζ) και σέντερ φορ τον Ολαϊτάν.
Τώρα μάλιστα που το σκέφτομαι, ίσως αυτή η δοκιμή στη Βέροια, με ένα τέτοιο σχηματισμό (κι όχι ένα κόφτη και Ιμπαγάσα και Τσόρι οι άλλοι δύο στον άξονα), να σημαίνει ότι ο Μίτσελ κάτι έχει στο μυαλό του για κάποια από τα επόμενα παιχνίδια…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: