Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τυπική ρωσική νίκη…!!

Χωρίς να «φορτσάρει» και με «ξεσπάσματα», η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε 74-71 της Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη για την έκτη αγωνιστική των «16» της Ευρωλίγκας.

Τυπική ρωσική νίκη…
Οι πρωταθλητές Ρωσίας επικράτησαν 74-71 της «τσιμ μπομ» στο «Αμπντί Ιπεκτσί», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου του Top 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και έφτασαν στο 5-1 το ρεκόρ τους, κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Αντίθετα, οι Τούρκοι με 2-4 έμειναν λίγο πιο πίσω στην προσπάθεια κατάληψης της τέταρτης προνομιούχου θέσης.

Οι παίκτες του Ετορε Μεσίνα διατηρούσαν μια διαφορά 6 με 8 πόντων στα τρία τελευταία δεκάλεπτα και, παρά την πίεση που άσκησαν οι Τούρκοι, άντεξαν και έφτασαν στο ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κρστιτς με 24 και Χάινς με 11 πόντους, ενώ από τη Γαλατά ξεχώρισε ο Αρσλάν με 19 πόντους.

Αγωνία για τον Τσενκ Ακιόλ που σωριάστηκε στο παρκέ στην προσπάθεια του να κόψει τον Μίτσοφ και αποχώρησε με φορείο για το νοσοκομείο στα 6'50'' πριν τη λήξη.

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν καλύτερα και διατηρούσαν ένα προβάδισμα με +2 με +6 στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου, βάζοντας την μπάλα μέσα στο τουρκικό καλάθι. Στο 7-11, ένα σερί 4-0 της Γαλατά έφερε την ισοφάριση και πλέον με διάφορα σερί τη μια ξέφευγε η ΤΣΣΚΑ και την άλλη ισοφάριζε η Γαλατά, που είχε υπεροχή σε δίποντα και βολές, ενώ οι Ρώσοι στα τρίποντα. Έτσι, ο Καούν έδωσε ένα +2 στην ΤΣΣΚΑ στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Με σερί 12-0 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Τούρκοι προηγήθηκαν με +2 των αντιπάλων τους με πρωταγωνιστή τον Φριτζόν και την ευστοχία τους στα τρίποντα. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ του +7 και +9. Με σερί 6-0, οι Τούρκοι μείωσαν στο -3 με τα τρίποντα του Αρσλάν, με το +3 για την ΤΣΣΚΑ να ολοκληρώνει το ημίχρονο.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με +8 με τον Κρστιστς. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +6 και +8 για τους πρωταθλητές Ρωσίας, που εκμεταλλεύονταν σε εκείνο το διάστημα την υπεροχή τους στους ψηλούς, στα δίποντα και στα ριμπάουντ. Όμως, η υπεροχή των Τούρκων στα τρίποντα τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν ένα σερί 9-0 και να προηγηθούν με +1 αρχικά με επιθετική πολυφωνία και με +4, στη συνέχεια, με νέο σερί 6-0. Τελικά, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +2 για τη Γαλατά.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Ρώσοι έκαναν ένα σερί 11-0 και έφτασαν στο +9 τη διαφορά τους, χάρη στους ψηλούς τους και στον Μίτσοφ, έχοντας τη σαφή υπεροχή σε δίποντα και τρίποντα. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +6 και +8 σε εκείνο το διάστημα. Στα 1'44'’ και με το σκορ στο 66-73, οι Τούρκοι έκαναν σερί 5-0 και μείωσαν στο -2 με τον Αρόγιο, ο Χριάπα ευστόχησε σε μία βολή και ο Μενσά-Μπονσού αστόχησε στο τρίποντο που θα μπορούσε να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση.


Τα δεκάλεπτα: 21-23, 38-40, 59-56, 71-74

ΓΑΛΑΤΑ: Ερτσεγκ 4, Χέρστον 9, Ακιόλ 5, Μενσά-Μπονσού 12, Αρόγιο 16, Γκιουλέρ 3, Αρσλάν 19, Ντόμερκατ 3

ΤΣΣΚΑ: Τεόντοσιτς 3, Μίτσοφ 10, Φριτζόν 5, Τζάκσον 2, Πάργκο 4, Κρστιτς 24, Ουίμς 5, Καούν 4, Χριάπα 6, Χάινς 11 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: