Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Έξυπνη... διαχείριση!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον αγώνα του ΑΡΗ κόντρα στην Βέροια και τις πολλές παγίδες, εντός, αλλά κυρίως εκτός αγωνιστικού χώρου.
Εδώ και μία εβδομάδα ζούμε στιγμές...Κουρομπίλιας. Τότε που η εξαιρετική βοηθός δέχθηκε το χτύπημα από το (άδειο) μπουκάλι, αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα, ο ΑΡΗΣ μηδενίστηκε, του αφαιρέθηκαν -3 και έχασε την Ευρώπη με ότι ακολούθησε στην συνέχεια.
Σήμερα παρεμπιπτόντως για ένα μεμονωμένο γεγονός στο Ατλέτικο-Ρεάλ, αναπτήρα στο κεφάλι του Ρονάλντο, η Ατλέτικο πλήρωσε 600 ευρώ πρόστιμο. Που να ξέρουν όμως αυτοί στην Ισπανία. Άκου εκεί μεμονωμένο γεγονός. Και στο Βικελίδης βέβαια ΕΝΑ και μόνο μπουκάλι έπεσε, η βοηθός δεν τραυματιστηκε συμφωνα με την γνωμάτευση ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, η θύρα 2 εκκενώθηκε μέσα σε 15 λεπτά όπως ζήτησε ο Τριτσώνης, αλλά τελικά ο ΑΡΗΣ τιμωρήθηκε με άρθρο για ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.
Όλη την εβδομάδα βέβαια έγινε το άσπρο μαύρο, από όλους τους κριτές που ζητούσαν εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δικαίωση για την κα. Κουρομπίλια από την ΕΠΣ Καρδίτσας. Τι δεν είναι από την Καρδίτσα; Πήρε... μεταγραφή φέτος στην ΕΠΣ Δυτικής Αττικής.
Λεπτομέρειες. Δεν παίζουν ρόλο αυτά. Ούτε τα βαφτίσια του Βοσκάκη που τα έκανε στο ξενοδοχείο του αντιπροέδρου του Πλατανιά και στο παιχνίδι της Βέροιας απέβαλε τρεις παίκτες του ΑΡΗ, που δεν έπαιξαν με Πλατανιά. Ούτε ότι ο Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα μένει στο Ωραιόκαστρο, ούτε ότι ο Μάνταλος από Αθηνών, έγινε Καβάλας, ο Γιάχος Χίου κτλ κτλ.
Μήπως μπορεί να εξηγήσει στον κόσμο ο κ. Καραμελίδης γιατί αλλάζουν ενώσεις οι ρέφερι. Για ποιο λόγο, να μάθει και ο λαός.
Για να επιστρέψω στα καθέκαστα της εβδομάδας πραγματικά συγκινήθηκα από όλους όσους νοιάζονται για το καλό και την αξιοπρέπεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Διάβασα φοβερά κείμενα για την διατήρηση της αξιοπρέπειας του ΑΡΗ, μόλις πήρε μία νικη και φώναξε ότι είναι ζωντανός. Όλως τυχαίως τα άρθρα ήταν από τους...αδελφοποιημένους οπαδούς του συμπολίτη(και μάλιστα τους έχοντες τον μανδύα του ουδέτερου και όχι πχ σαν τον Σταύρο που αυτό που πιστεύει για τον ΑΡΗ- όπως και εγώ για την ομάδα του- το λέει στα ίσια), που χρόνια και χρόνια φωνάζουν  για το μεγαλείο του λαού της Τούμπας, Καμπότζης, Βιετνάμ και υμνούν την σκοποβολή καρφώματος ρετσίνας στα κόρνερ.
Για να προλάβω ορισμένους, όνειρό μου είναι κάποια στιγμή τα ελληνικά γήπεδα να λειτουργούν όπως τα αγγλικά σε όλα τα επίπεδα (όνειρα και όνειρα πήγανε χαμένα, που λέει και ο Βοσκόπουλος) γιατί ίσως τότε να υπάρξει και μία ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Την τρελή υποκρισία που βιώνω από όλους αυτούς που νοιάζονται για την αξιοπρέπεια του ΑΡΗ και ψάχνουν το παραμικρό για να την τσαλακώσουν με συκοφαντίες και ψέματα.  Δεν έπεσε ούτε...χαρτάκι στο Βικελίδης την Δευτέρα και διαβάζοντας τα κείμενα νομίζεις ότι έγινε ο κακός χαμός. Ο ΑΡΗΣ είναι αναξιοπρεπής γιατί ο Σούλης έχει UEFA A και όχι PRO, ενώ όσοι συνεχίζουν και είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, ενώ τα ονόματά τους είναι σε κάθε σελίδα δικογραφίας στα στημένα, είναι αξιοπρεπέστατοι!!!
Όλα όμως ξεκινούν από την Ομοσπονδία και ο νοών νοείτω.
Η ομοσπονδία όρισε τον Μήτσιο στο Βικελίδης με πρώτο βοηθό τον Τάτση και τέταρτο τον Κάκο. Μη τυχόν και κουνηθεί κανένας στον πάγκο δηλαδή. Α, κύριε παρατηρητά από την Φθιώτιδα να ξέρετε ότι έχουν γνώση οι φύλακες και περιμένουμε την σωστή αξιολόγηση των σφυριγμάτων του κ. Μήτσιου.
 Τον Κάκο, Καραμελίδη να τον βάλετε στον Πλατανιά, αλλά μάλλον για εκεί προορίζεται κάποιος της μεγάλης των... κουμπάρων σχολής! Προσοχή, όμως κύριε πρόεδρε. Αν σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια πρέπει να είστε στην ΚΕΔ προσεκτικοί με τις επιλογές σας, στον αγώνα της Κυριακής δεν πρέπει ούτε πλάγιο άουτ να δοθεί ανάποδο υπέρ της ομάδας της ένωσής σας κ. Καραμελίδη, γιατί πολύ απλά εσείς θα είστε υπόλογος για αυτό.
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται έξυπνη διαχείριση από όλους στον ΑΡΗ που τον είχαν ξεγραμμένο και τώρα τους έβαλε όλους δύσκολα. Η διοίκηση οφείλει να κάνει το παν για να προστατεύσει την ομάδα. Ο κόσμος που αναμένεται να είναι ίσως και περισσότερος από κάθε άλλη φορά να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε με τον Πανιώνιο. Ο Σούλης είναι στο στόχαστρο, όπως το ίδιο συμβαίνει με παίκτες του ΑΡΗ, όπως ο Τάτος ή ο Αγκάνθο. Χρειάζεται τεράστια προσοχή και ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, πάθος από τους ποδοσφαιριστές.
Με τον Πανιώνιο πήραν οξυγόνο, με την Βέροια μπορούν να αρχίσουν να αναπνέουν χωρίς μηχανική υποστήριξη και με τον Πλατανιά να σταθούν επιτέλους στα πόδια τους.
ΥΓ1 Πολύ καλή η κίνηση της διοίκησης με τα 5 ευρώ στα πέταλα και στην 2, αλλά και το 10 ευρω στην 9. Στο γήπεδο πρέπει να είναι και γεμάτο και... φωτιά την Κυριακή για να σπρώξει την ομάδα στη νίκη και να αντιμετωπίσει πολύ πιθανές δυσκολίες, όχι βέβαια από την ομάδα της Βέροιας, αλλά από τους γνωστούς... άγνωστους
ΥΓ2 Πολύ καλή η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ μετά την επιστολή των παικτών του Πανιωνίου. Πολύ καλή και η νέα ανακοίνωση για τα διαιτητικά δικαστήρια της ΕΠΟ. Μήπως ξέρει να μας πει ο ΠΣΑΠ τι συνέβη με την περίπτωση του πρώην παίκτη του Πανιωνίου, Κοντοχρήστου, που δικαιώθηκε σε τελεσίδικο βαθμό (κανείς παίκτης του ΑΡΗ δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο για να προλάβω τους εξυπνάκηδες), επιβλήθηκαν δόσεις (25 δόσεις αποπληρωμής 90.000 ευρω) από το διαιτητικό, ο Πανιώνιος δεν πλήρωσε (όπως έγραψε η εφημερίδα GOAL για τους καχύποπτους), ο παίκτης έκανε καταγγελία για μη ορισμό των αγώνων του Πανιωνίου και μηδενισμό και από τότε το θέμα χάθηκε από τα ΜΜΕ.
Ξέρει κάτι ο ΠΣΑΠ; Η ΕΠΟ; Οι τιμητές της αξιοπρέπειας και της νομιμότητας; Ειμαι σίγουρος ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, πλήρωσε ο Πανιώνιος στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Υπάρχει περίπτωση να έγινε κάτι άλλο;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: